Sunday, August 23, 2009

flower nursery...

sabtu, 15 hb ogos 2009...

balik jer dari lawatan budak2 sek tadika...kami terbongkang tido...kepenatan an kekenyangan melantak ayam kfc...

pukul 3.30 aku, diana n ibuku tercinta pergi ke flower nursery...mak aku giler orkid..so kami pun pergilah mencari bunga idaman kalbu mak ku itu..dan aku....ape lagi...sdg sibuk mak ku mencari bunganya...lantas aku mengambil camera samsung 7.0 mp kaler pink aku dan terus men"snap" pic2 bunga2 di situ...mmg sgt cantik...

nak tgk...jom lah....













cantikkan bunga2 ni...love it too much....

Thursday, August 20, 2009

tadika kg pt hj abdul karim 82100 ayer baloi pontian johor

sabtu, 15 hb ogos 2009

hari ni aku ponteng keje..hahha..actually budak praktikal mane boleh cuti..tapi aku cuti gak....semata2 nak anta budak2 sek tadika pi cuti2 malaysia...hehehe...hari yang menyeronokkan bg budak2 tadika tu..hepy tgk gelak tawa mereka..

firs destination...kami pergi ke balai bomba...ni lah buktinye..

intro.....ni truck bomba...


kami sempat lagi tau naik truck bus n round2 kat bandar pontian...sekejap je lah tapi...seumur hidup aku baru ari tu lah aku merasa naik truck bomba...mcm tak caye plak...sempit gak dalam tu..
seronok tgk budak2 ni naik truck bomba..ye lah..dah di beri pluang naik..mestilah seronok...


kami di ajar cara2 menggunakakn jaket keselamtan jika melalui detik cemas di laut....budak2 ni tgh khusyuk mendengar...aku plak khusyuk men "snap" pic2 dorang untuk di masukkan dalam blogku ini...

baju pink tu ialah cikgu enon n baju hijau tu ialah my mom...tudung hitam yang kecik nun di sana tu my little sis..

next pic...budak ni jugak diberi pluang naik bot bomba..bergambar lah mereka semua ni dgn jurulatih bomba di situ...


lps tu budak2 ni di beri pluang memakai baju bomba..

maka....

aku pun tolong pakaikan budak2 ni baju gak tau...

dan hasilnye....ini lah dia budak2 bomba tadika..
next pic...n next situation...pantai rambah..





comelnye mereka ni..aku geram jer...



after puas di pantai rambah kami pun pulang ke rumah masing2..penat dan keletihan....

::the end::

Tuesday, August 11, 2009

ngantok sangat la...

aku ngantok sgt..asyik menguap jer ari ni/./..berat rase mcm nal tido lah..tgh tunggu time jer niu...jejej...aku dah tak tahan nagmntok sgt...tapi keranamu anjung hatiku..aku sggp bertahan mate semata2 nak membebel byk3/

huwaaa....aku dah tak tahan sgt ni./.adoi/...asyk slh typing jer...

ntah aper dugaan aku ni...sampi org bawak mulut ttg baku..dah gaduh sepasang suami isteri tu kerana ak..aku tak wat aper pun..tapi org yang memandang tu yang salah anggap..nape la mulut dorang sgt jahat...

malam tadi aku tido kol 2..bagun kol 5.30...sangat kejap ku tido...tu yang ngantok gilke gaaban la ni...tak tahan...nak tidooooooo....help me...nak tido....

k lah dah rihat ni..nak tido r...hahahah

Monday, August 10, 2009

lepak.....

ari ni hari yang agak memenat kan tapi tak meletihkan..mcm ner tu ek?

hahhah...forget it...

yummy..yummy..sedapnye abc aku ni...penatnya lepas keje..aku singgah warung mane lagi...menikmati abc yang aku idamkan selama ni...

aku lepak kat kedai ni sorang2...aman dan damai..syoknye...aku lebih suke sorang...at leat aku dapat fokus pade blog anjung hatiku ini...dah lame tak mencoret2 kat dalam page ku ini..

sejak akhir2 ni aku rase hepy banget..nape ek?

maybe aku rase aku dah mule suke kan sesorang..sesungguhnye dia ni baik la...huhuhu...ade dia menyebabkan aku bersemangat untuk datang keje...ade ker patut...kalu tak memg liat aku nak datang keje...sbb ade dia lah aku jadi hepy2 ..aku suke dia...suke jer..not more than that k...tak terlintas fikiran aku..lps frust jer dgn budak muar tu..aku terus malas nak bercinta..leceh r..tak gune nak bercinta lagi dah bg aku skrg ni..biar mak jer yang cari kan untuk aku..

"amboi2 daya....sedap2 ko jer nak suruh mak ko cari kan...kang dapat yang ko tak suke dah naye tau"

hehehe...tarbatuk2 aku makan abc ni la....kat sini tenang...kalu ade kamera mmg aku amik pic abc ni then letak kat dalam blog ni...seapnye...


Wednesday, August 5, 2009

hepynye...

hari ni aku hepy...

nape ek aku hepy..mesti sbb ade dia lah...semangat aku nak dtg keje trus ade...nape ntah...pade hal sebelum2 ni tak de lah mcm ni...

rase mcm hepy tau dtg keje...kalu dulu mallas btul nak dtg..


whatever....

semalam aku penat giler...samapi umah pukul 4..

samapi jer umah aku terus rehat..then bestfriend aku pun dtg...

kiteorg share cerite movie...

mgrb baru balik....badan aku letih giler..padehal keje bukan wat aper pun

HUJAN YANG TURUN

salam semua...

hari ni hari yang mengantokkan..

ntah lah tak cukup tido agaknya...

.........................................................pagi tadi aku dtg keje sangat lewat...pukul 7.20 baru aku sampai..

ni gara2 wallet aku yang tertinggal kat umah la ni..

padahal dah half perjalanan...terpaksalah aku patah balik amik wallet aku...jauh tu nak patah balik...

mmg lewat la aku sampai ofis...

Monday, August 3, 2009

suram and muram

tak bestnya ari ni..

bosan sgt...........................

.
.
.

stresssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!


penat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


\\GERAMMMMMMmmmmmmmmmmm

Sunday, August 2, 2009

hari yang malang....

hmm...malas aku nak cerite...tapi aku dah tak tahu nak luahkan pade saper lagi...

semalam....ahad,2hb ogos 2009

aku bwk mak n adik2 aku econsave..barang2 dapur dah abis...so aku bwk lah dorang pi belanja...
nak di pendekkan cerita..kereta aku rosak...signal,lampu n everything tak leh gune..terus jem... wwwaaaaa.....kerana diri ini seorang wanita..of kos lah aku tak tahu ttg kereta ni...ntah lah...but satu jer yang aku tahu mesti batery kereta aku kong...

aku suruh mak aku pi shopping sementara aku plak tunggu member aku...member aku ni baik...so
dia datang memberikan bantuan..."wonderpet dtg membantu" ha3...masalah btul la kereta ni..maklumlah kereta dah lame...

so member aku cakap kereta aku batery dah rosak..ntah lah..so aku n mak aku decide tukar batery baru...duit melayang2 pergi...

hmmmm......dah tukar batery ...

perut aku sgt lapar..diana ajak makan kfc..so aku layan jer lah...kiteorang balik dgn selamatnye..

so...hari ini....3 hb ogos 2009..hari isnin..aku pi keje...masuk pukul 7.00 pagi...
perjalanan selamat...
then.............................tibe2......smpai kat parit mesjid....

lampu n signal dah tak leh gune........................................its happen again same like yesterday..

what the hell?????,...

baru jer tukar batery..rsk lagi??????...duit dah melayang RM 160,....ntah ape lagi lah yg rosak....

aku dah cuak ni...ye r..sume tak leh gune..ade kang excident nanti....

alhamdulilah aku sampai gak kat tempat keje...

aku suruh wak sukiman pomen tempat aku check kereta aku..then dia cakap autoneter rosak..
huwaa....kene kuarkan duit lagimahal tu bende tu..aku mane ade duit.aku ni praktikal jer...

aku tak nak nyusahkan mak aku...mak pun tgh byk problem..aku tak samapi hati kalu tgk muke dia....

susah kan kalu tak de ayah...kesian mak..dia yang tanggung sumenya....sume bende nak duit..
aku anak dia lgsg tak leh harap..

.aku dah byk menyusahkan dia...aku anak yang tak boleh harap btul lah....

"mak....sory....sory...sbb buat mase ni daya tak dapat kurangkan beban mak...tunggu yer mak daya abis praktikal nanti..daya akan terus cari keje...n gantikan duit mak...daya akan kurangkan beban mak...tunggu yer mak...."


saat ni aku rindu sgt kat arawah abg n arwah abg aku...aku mmg lemah..tak leh gune...tak tahu wat aper2...

aku kene kuat...

kuat/...n terus tabah hadapi aper jua....

yang penting aku kene senyum selalu wpun byk bende yang membelenggu otak n hati aku ni...

hmmm..leganya dah luahkan dalam blog aku ni....

"thanks anjung hatiku kerana membuat tuan kamu rase selesa di saat ni"