Sunday, August 2, 2009

hari yang malang....

hmm...malas aku nak cerite...tapi aku dah tak tahu nak luahkan pade saper lagi...

semalam....ahad,2hb ogos 2009

aku bwk mak n adik2 aku econsave..barang2 dapur dah abis...so aku bwk lah dorang pi belanja...
nak di pendekkan cerita..kereta aku rosak...signal,lampu n everything tak leh gune..terus jem... wwwaaaaa.....kerana diri ini seorang wanita..of kos lah aku tak tahu ttg kereta ni...ntah lah...but satu jer yang aku tahu mesti batery kereta aku kong...

aku suruh mak aku pi shopping sementara aku plak tunggu member aku...member aku ni baik...so
dia datang memberikan bantuan..."wonderpet dtg membantu" ha3...masalah btul la kereta ni..maklumlah kereta dah lame...

so member aku cakap kereta aku batery dah rosak..ntah lah..so aku n mak aku decide tukar batery baru...duit melayang2 pergi...

hmmmm......dah tukar batery ...

perut aku sgt lapar..diana ajak makan kfc..so aku layan jer lah...kiteorang balik dgn selamatnye..

so...hari ini....3 hb ogos 2009..hari isnin..aku pi keje...masuk pukul 7.00 pagi...
perjalanan selamat...
then.............................tibe2......smpai kat parit mesjid....

lampu n signal dah tak leh gune........................................its happen again same like yesterday..

what the hell?????,...

baru jer tukar batery..rsk lagi??????...duit dah melayang RM 160,....ntah ape lagi lah yg rosak....

aku dah cuak ni...ye r..sume tak leh gune..ade kang excident nanti....

alhamdulilah aku sampai gak kat tempat keje...

aku suruh wak sukiman pomen tempat aku check kereta aku..then dia cakap autoneter rosak..
huwaa....kene kuarkan duit lagimahal tu bende tu..aku mane ade duit.aku ni praktikal jer...

aku tak nak nyusahkan mak aku...mak pun tgh byk problem..aku tak samapi hati kalu tgk muke dia....

susah kan kalu tak de ayah...kesian mak..dia yang tanggung sumenya....sume bende nak duit..
aku anak dia lgsg tak leh harap..

.aku dah byk menyusahkan dia...aku anak yang tak boleh harap btul lah....

"mak....sory....sory...sbb buat mase ni daya tak dapat kurangkan beban mak...tunggu yer mak daya abis praktikal nanti..daya akan terus cari keje...n gantikan duit mak...daya akan kurangkan beban mak...tunggu yer mak...."


saat ni aku rindu sgt kat arawah abg n arwah abg aku...aku mmg lemah..tak leh gune...tak tahu wat aper2...

aku kene kuat...

kuat/...n terus tabah hadapi aper jua....

yang penting aku kene senyum selalu wpun byk bende yang membelenggu otak n hati aku ni...

hmmm..leganya dah luahkan dalam blog aku ni....

"thanks anjung hatiku kerana membuat tuan kamu rase selesa di saat ni"



No comments:

Post a Comment