Wednesday, September 9, 2009

jadual aktiviti bulan puasa Nurhidayah

oleh kerana aku terlebih byk masa ni aku nak membzirkan masa dalam blog aku ni...
aku nak membebel bukan2...
dah baper ari ek kiter berpuase????
pejam celik dah 17 hari kiter berpuase..jap jer kan..ade lagi seminggu lebih..
sabar menahan kelaparan...
well....jadual aktiviti aku mase time bulan puase ni mmg sgt la la berbeza...

kite start dengan sahur k...

  1. pukul 3.45 am - sememangnye aku set alarm henset aku time ni lah..tapi waktu sebenar aku bangun pade pukul 4.30 am..hahhhah..so bile dah lewat tu kelam kabut la aku memasak..masak jer simple2...dorang ni bukan byk makan time sahur..
  2. pukul 5.30am - abis jer adik2 aku makan aku akan kemas meja n basuh pinggan...pas tu aku akan sambung tido..sememangnya aku mmg kuat tido..mmg tak dapat aku nafikan lagi kekuatan tido aku...
  3. pukul 6.45 am - aku akan bangun tido dan mengerjakan solat subuh n bersiap2 pi keje..
  4. pukul 8 a.m - aku gerak n sampai ke destinasi yang di tuju dgn selamatnya di swm environment pontian pade pukul 8.27a.m. aku start kerja+chat+blog+fster+fcbx+ n kacau org.
  5. pukul 4.45 p.m - aku balik umah...penatnyeee mengular...huhu..
  6. pukul 5.15 p.m- aku akn singgah bazar untuk beli makanan sampingan dan bahan2 untuk berbuka.
  7. pukul 5.30 p.m - aku sampai kat umah. aku rest + mandi n solat asar.
  8. pukul 6 p.m - aku akan start kemas dapur dan masak untuk buke.
  9. pukul 7.00pm - sume makanan dan minuman aku dah siap sediakan di meja makan. tinggal meahap jer
  10. pukul 8 p.m - kemas dapur + mandi +solat
  11. pukul 9 p.m - rehat+kacau mak+kacau yana+dan tgk tv
  12. pukul 10 p.m - aku membuta.....ZzzzzZZZzzzz
mcm tu lah jadual aktiviti aku sebualan puase ni..sgt penat...tapi layan jer lah..ni lah namenya kehidupan...

No comments:

Post a Comment