Friday, October 30, 2009

good bye swm environment sdn bhd...

hari ni last aku keje kat swm...
sebagai pekerja yang baik lagi rajin dan bertanggungjawab..
sudah semestinye...aku langsung tak buat kerja..hahha...
dah 4 bulan aku kat sini...
byk yang aku belajar..
thanks a lot swm...
ade jodoh kite akn berjumpe lagi..
ari ni aku langsung tak wat keje..
rase malas..
aku gune kan sepenuh tenaga aku untuk online...
hahah..lps ni maybe aku dah jarang nak update blog anjunghati..
mesti aku rindukan blog ni..
yela...kalu aku sedih or hepy tak dapat lah aku meluahkan sumenya dalam blog ni..

Wednesday, October 21, 2009

JOBLESS...

bosan....sgt bosan
tak de keje...
sdg mencari kerja...
kerja datang lah padaku.....hahahahha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
blurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......

Sunday, October 18, 2009

penutup hari raye aidlifitri...

heheheh...syawal akan berakhir pade hari ini..baru skrg aku nak cerite ttg hari raye yang aku dah sambut sebulan ni...ok lah..raye kali ni aku beraye kat umah haji busno bin mian...
raye tanpa abah n abg tersayang..mereka telah meninggalkan kami selama2nya..
membuatkan kami sekeluarga beraya di rumah atok kami...
at least mak aku tak lah terase dia beraye tanpa suami tercinta tahun ni..
kemeriahan adik beradik,sedara mara, anak sepupu..
membuatkan aku dan ibuku lupe akan musibah yang berlaku pada 2 tahun lps...
alfatihah untuk arwah abah dan abg aku berikan di pagi raye di kala takbir raye berkumandang..
moga roh abah n abg tenteram dikalangan orang yang beriman..
raye 2009 kali ni tanpa abah..n abg taufik..
pagi2 lagi mak,makcik n nenek aku dah bgun..nak masak juadah raye la katekan....kol 4 dorang bangun...aku nak bgun jugak tolong mak n nenek masak..
tapi apekan daye ku ni..mate dah btul2 melekat..lantas aku terus kan jugak tido aku samapi ke subuh hari...
hahha..mmg dah aku ni kuat tido...tak leh nak cakap ape dah
so pagi tu aku lah yang siapkan juadah ni...tapi yang masak dah tentu mak n nenek aku..sedapnye..,.sume ade...
lapor plak perut aku ni..mcm nak patah balik raye pertama jer nak makan sume ni..

lps dorang balik solat aidilfitri..kami makan beramai2...

lps kenyang..kami pun amik gambar beramai2 plak...aku sedih....tiap kali raye mesti baju raye aku akan disiapkan pade hari raye pertama...huwaaaaa...ni lah susahnye jadi anak tukang jahit...benci...benci...30 minit sebelum amik pic ramai2 baru lah baju raye aku sempurna menjadi baju raye....
posing sakan kami semua...


with all my kazen n my uncle...
posing baik punye...


beraya kat umah nek chah...

beraya kat umah opah....


beraya kat umah arwah buyud..

beraya kat umah sendiri..baru lps balik dari umah kazen yang baru lps engagement
with diana....



adik aku tak nak amik kan pic aku..jadi aku snap la pic aku sendiri...hahha..baru puas...ni lah kemeriahan hari raye adilifitri 2009 aku...meriah tak meriah sgt la..tapi boleh la...












Friday, October 16, 2009

come back to kedah....

9 oktber 2009 ;-
  1. keje hari ni agak simple..coz aku just assist jer budak baru tu..
  2. aku half day..12.30 aku balik la...
  3. ptg aku siap2 pack barang...berat siot beg aku..mane taknye sume barang aku main masuk jer.
  4. aku rase mcm mals nak balik kedah bile memikirkan bus kene lalu muar...mls btl aku...rase mcm nak hilangkan muar dari peta dunia jer tau..huhuhuhu...
  5. nasib menyebelahi aku..bus pergi kluang..yahoooo...means bus tak kan masuk muar...
  6. namun begitu....kegembiraan aku hanya sementara sahaja...bile (nak tahu cerite selanjutnye click la sini) even bus tu buruk, aku respect dgn aircond bus tu....tahap aircondnye dah same level dgn suhu kat kutub utara...
  7. mengigil aku dalam bus tu..aku pun sengal..boleh lupe bawak sweater yang tebal..terpaksa la tahan...
  8. aku dudk sebelah seorang mkcik ni...peramah mkcik ni menceritakan kejayaan sume anak2 dia...sape yang tak bangga kan anak yang dah berjaya...aku layankan jer la mkck ni..tapi mkck ni mmg baik.

10 oktober 2009:-

  1. aku sampai terminal shahab kol 8.00 pagi...
  2. sempat gak mamat yang satu bus aku tu suruh aku tunggu dia...nak usha aku la kononnye..so apelagi aku cabut la..menghilangkan diri dari padangan mamat tu..
  3. kol 9.30 aku samapi uum and lepak kat bilik atie..lps makan aku terus wat report practical aku.
  4. byk lagi meh tak wat...
  5. bertungkus lumus aku wat...

11 oktober 2009:-

  1. report masih tak siap..
  2. aku dijangkit virus demam...baru sampai kedah terus jer dapat demam..ni sebb bus tu la punye pasal...maybe aku kesejukan dalam bus and terlalu penat..
  3. so aku mengrelaxkan diriku ini...
  4. rindu kat uum...rindu zaman belajar...g kelas...wat asgment..everything la..n aku terlena...zZZZzzzZZZzz
  5. semuanya dah berlalu...
  6. petang tu aku gagahkan diri aku pi library mencari maklumat untuk rteport aku...terus mencari dan mencari walaupun demam
  7. well...rezeki menyebelahi aku..tak sia2 aku gagahkan diri aku ni...coz aku dapat makan free kat library...jamuan raye untuk foreigner...aku dok tumpang makan sekali la..hehe..aku foreigner gak aper...org jawa..hahha

12 oktober 2009:

  1. report practical dah hampir siap...tinggal jilid jer...
  2. aku print sume report aku then aku pi hantar jilid kat changloon..
  3. asalnye aku nak pi dgn eni dan syikin..tapi dorang punye report tak siap lagi/....jadi aku tglkan dorang berdua n pi sendirian berhad.
  4. ni yang malas kalu tunggu kawan siap..kalu tahu awl2 aku pi sendiri
  5. sume jadi lambat...
  6. alhamdulilah keje aku dah makin mudah...rabu ptg aku dah leh amik...
  7. lps antar buku tu aku pi bankrap ku...
  8. aku dah mule tak selessa...maklumlah demam la katekan..dah la panas kat changloon tu..aku masuk cimb bank..nak kuarkan duit beli tiket balik...otak tgh blur...
  9. sampai jer kat cimb bank...aku terus masukkan kad..
  10. budak laki sebelah aku ni dok asyik tgk aku jer..apehal plak..ape yang tak kene dgn muke aku ni..pucat ker..pakai baju terbalik agaknye..tapi aku check ok jer diri aku ni.....awat la sampai org sebelah senyum2 tgk aku ...aku tekan la pasword aku kad aku tu...then tibe2....apesal lain mcm jer mesin atm ni..tak de icon pengeluaran...damn!!!!.aku tgk atas..deposit cash mechine...ptt lah mamat tu gelakkan aku.,..aku nak kuarkan duit kat deposit cash...mak aih..malunye muke aku...adoi..nak ku sorok kan jer muke aku ni kat blkg mesin deposit cash tu...
  11. aku tahan bengang..aku amik kad then pindah kat mesin atm...ni sume salah demam..kalu tak demam otak aku tak kan blur...n tak kan dapat malu sebegitu punye rupe...
  12. dah lah mamat tu hensem....ishkk........ishhkkk...maluuuuuuuuuuuuuuuuu...
  13. balik dari changloon aku lpk bilik eni..taklarat sey nak pi bilik atie yang berada di semenanjung.hahha ..badan aku naik lemah...dan aku terlene kat katil eni...

13 oktober 2009:-

  1. hari yang menenangkan aku..
  2. aku just relax n tgk tv jer kat pantry..kesihatan aku semakin pulih..
  3. byk dah perubahan kat uum..
  4. dulu tak de astro, skrg ade plak.
  5. mlm plak aku on9 tak tido sampai pagi...layan aper ntah aku ni..nak kate aku main ym lagi..dah tak...aku dah kurang dah ym.
  6. thanks to cahayaqasehk.blogspot coz bg aku pjm broadband dia...u re the best friend n the bestkazen i have...hhuhu..jasamu di kenang..akan ku balas jasamu itu..hehhehe..

14 oktober 2009:-

  1. hahah..hari yang mengembirakan aku bile report praktikal aku dah siap..
  2. ni lah hasil dari penat lelah aku..maka jadinya seperti ini..report praktikal aku yang bertajuk " travelling salesman approach for solving disposal of solid waste collection by using greedy method"
  3. jeng..jeng..jeng...di persembahkan buku yang kuciptakan....




leganya...akhirnye siap jugak laporan praktikal aku...aku harap laporan ni akan dapat greds yang baik supaya pointer aku pun menjadi baik jugak...susah2 aku buat..syukur kepada Allah yang banyak yang bantu aku ketika aku susah...tak kira dimana jua ku berada...akhirnye tamat jugak pengajian ku ini..terdetik hati ini untuk mengambil master..tapi adekah aku mampu????just wait n see....
























Thursday, October 1, 2009

finish my practical...

30 september 2009

bachelor of decision science with honour

my last day practical at swm pontian. sudah semestinya hari ini adalah hari yang mengembirakan aku...maka tamatlah sume subject yang wajib aku amik untuk manjadikan aku seorang graduan.
akhirnya setelah penat belajar maka tamatlah segalanya hari ini.
alhamdulilah penat lelah aku selama ini berjaya jugak aku menghabiskan course yang bukan pilihan aku...

aku bgn pagi dgn perasaan yang sangat gembira...
thanks to God..
aku masih hidup sehingga kini menepuhi hari2 yang penuh dgn dugaan.
aku sentiasa senyum...


senyum..senyum. dan terus senyumm...hari ini adelah hari yang kunanti2kan..

?
?
?
?
skema btul ayat aku kat ats ni.....
nak tukar scene la..

ok...ari ni aku keje..pi keje dgn hati yang senang coz ari terakhir praktikal beb
...sambung keje aku yg tertangguh semalam....\
bosan sey..buat data P.P.S.P.P.A..
dari dulu lagi konon2nye..swm akan diambil oleh perbadanan..tapi sampai skrg masih tak bertukar tgn..pekerja2 kat swm ni asyk tanya aku jer bile nak bertukar tgn..
hmmm...ntah lah pakcik oi...lambat la lagi nak tukar perbadanan...
dok asyk mitak aku data pontian..tapi tak jugak bertukar..
ape dah...
lantak lah..nak tukar...pi la tukar..
tak mau masuk campur..hihihi...
so aku bekerja keras untuk menyiapkan sume laporan..

actually boss aku mintak aku sambung kerja dgn dia terus..tapi aku just contract je la bulan ni...
merayu2 boss aku mintak aku sambung...yela awl bulan byk report nak kene buat..
budak baru lambat lagi masuk..so aku kene la sambung temporary jer....
boss siap sogok aku dgn kfc lagi....
kenyang perutku ini...
perutku ini kenyang..hahhah...

bukan tu ajer...20% markah untuk practical telah menjadi hak milik aku..wakakkka...
mane tak nye...boss dgn rrela hatinye suruh aku isi sendiri evaluation practical aku..
ape lagi.lps tu dia tggl sign jer...
.dgn cepat aku isi full mark untuk diri aku..hhahaha....
bestnye......
but dgn syarat aku kene la keje dgn dia...
aku pun sambung la...actually kejenya pun tak susah mane
awl bulan jer bz..
even gaji kecik..
its not the matter for me coz experience is more important now..
degree only, not enough..
byk ilmu aku collect..
aku handle 2 bahagian:admin n finance
untuk bulan ni jer...lps tu aku cari keje lain...

malam>

rumah aku ade marhaban hari ni..balik jer umah terus tolong mak..
masak simple2 jer coz umah terakhir selalunye dorang dah malas nak makan...
sgt penat...abis majlis pukul 10 lebih..
maka lepas aku berkemas seorang diri sumenya..cuci pinggan aku terus ajak nenek aku tido...
tggl nenek jer yang tak tido...mak n adik2 aku dah terbongkang tido...maybe nenek tunggu aku siap kemas dapur kot..
nak plak nenek aku ni tido umah aku...
bukan aper... after arwah abah meninggal dia dah tak nak tido umah aku..
alasanye " teringat kat arwah abah n abg taufik kalu tido umah kau dayah"
tu jer la alasan dia...

rumusan yang boleh aku buat ari ni ialah:
  1. aku hepy sbb aku dah habis study kat uum
  2. aku penat sbb ari ni byk keje
  3. aku malas sbb esok kene bangun mcm biase untuk pi keje..hahhah.