Friday, October 16, 2009

come back to kedah....

9 oktber 2009 ;-
  1. keje hari ni agak simple..coz aku just assist jer budak baru tu..
  2. aku half day..12.30 aku balik la...
  3. ptg aku siap2 pack barang...berat siot beg aku..mane taknye sume barang aku main masuk jer.
  4. aku rase mcm mals nak balik kedah bile memikirkan bus kene lalu muar...mls btl aku...rase mcm nak hilangkan muar dari peta dunia jer tau..huhuhuhu...
  5. nasib menyebelahi aku..bus pergi kluang..yahoooo...means bus tak kan masuk muar...
  6. namun begitu....kegembiraan aku hanya sementara sahaja...bile (nak tahu cerite selanjutnye click la sini) even bus tu buruk, aku respect dgn aircond bus tu....tahap aircondnye dah same level dgn suhu kat kutub utara...
  7. mengigil aku dalam bus tu..aku pun sengal..boleh lupe bawak sweater yang tebal..terpaksa la tahan...
  8. aku dudk sebelah seorang mkcik ni...peramah mkcik ni menceritakan kejayaan sume anak2 dia...sape yang tak bangga kan anak yang dah berjaya...aku layankan jer la mkck ni..tapi mkck ni mmg baik.

10 oktober 2009:-

  1. aku sampai terminal shahab kol 8.00 pagi...
  2. sempat gak mamat yang satu bus aku tu suruh aku tunggu dia...nak usha aku la kononnye..so apelagi aku cabut la..menghilangkan diri dari padangan mamat tu..
  3. kol 9.30 aku samapi uum and lepak kat bilik atie..lps makan aku terus wat report practical aku.
  4. byk lagi meh tak wat...
  5. bertungkus lumus aku wat...

11 oktober 2009:-

  1. report masih tak siap..
  2. aku dijangkit virus demam...baru sampai kedah terus jer dapat demam..ni sebb bus tu la punye pasal...maybe aku kesejukan dalam bus and terlalu penat..
  3. so aku mengrelaxkan diriku ini...
  4. rindu kat uum...rindu zaman belajar...g kelas...wat asgment..everything la..n aku terlena...zZZZzzzZZZzz
  5. semuanya dah berlalu...
  6. petang tu aku gagahkan diri aku pi library mencari maklumat untuk rteport aku...terus mencari dan mencari walaupun demam
  7. well...rezeki menyebelahi aku..tak sia2 aku gagahkan diri aku ni...coz aku dapat makan free kat library...jamuan raye untuk foreigner...aku dok tumpang makan sekali la..hehe..aku foreigner gak aper...org jawa..hahha

12 oktober 2009:

  1. report practical dah hampir siap...tinggal jilid jer...
  2. aku print sume report aku then aku pi hantar jilid kat changloon..
  3. asalnye aku nak pi dgn eni dan syikin..tapi dorang punye report tak siap lagi/....jadi aku tglkan dorang berdua n pi sendirian berhad.
  4. ni yang malas kalu tunggu kawan siap..kalu tahu awl2 aku pi sendiri
  5. sume jadi lambat...
  6. alhamdulilah keje aku dah makin mudah...rabu ptg aku dah leh amik...
  7. lps antar buku tu aku pi bankrap ku...
  8. aku dah mule tak selessa...maklumlah demam la katekan..dah la panas kat changloon tu..aku masuk cimb bank..nak kuarkan duit beli tiket balik...otak tgh blur...
  9. sampai jer kat cimb bank...aku terus masukkan kad..
  10. budak laki sebelah aku ni dok asyik tgk aku jer..apehal plak..ape yang tak kene dgn muke aku ni..pucat ker..pakai baju terbalik agaknye..tapi aku check ok jer diri aku ni.....awat la sampai org sebelah senyum2 tgk aku ...aku tekan la pasword aku kad aku tu...then tibe2....apesal lain mcm jer mesin atm ni..tak de icon pengeluaran...damn!!!!.aku tgk atas..deposit cash mechine...ptt lah mamat tu gelakkan aku.,..aku nak kuarkan duit kat deposit cash...mak aih..malunye muke aku...adoi..nak ku sorok kan jer muke aku ni kat blkg mesin deposit cash tu...
  11. aku tahan bengang..aku amik kad then pindah kat mesin atm...ni sume salah demam..kalu tak demam otak aku tak kan blur...n tak kan dapat malu sebegitu punye rupe...
  12. dah lah mamat tu hensem....ishkk........ishhkkk...maluuuuuuuuuuuuuuuuu...
  13. balik dari changloon aku lpk bilik eni..taklarat sey nak pi bilik atie yang berada di semenanjung.hahha ..badan aku naik lemah...dan aku terlene kat katil eni...

13 oktober 2009:-

  1. hari yang menenangkan aku..
  2. aku just relax n tgk tv jer kat pantry..kesihatan aku semakin pulih..
  3. byk dah perubahan kat uum..
  4. dulu tak de astro, skrg ade plak.
  5. mlm plak aku on9 tak tido sampai pagi...layan aper ntah aku ni..nak kate aku main ym lagi..dah tak...aku dah kurang dah ym.
  6. thanks to cahayaqasehk.blogspot coz bg aku pjm broadband dia...u re the best friend n the bestkazen i have...hhuhu..jasamu di kenang..akan ku balas jasamu itu..hehhehe..

14 oktober 2009:-

  1. hahah..hari yang mengembirakan aku bile report praktikal aku dah siap..
  2. ni lah hasil dari penat lelah aku..maka jadinya seperti ini..report praktikal aku yang bertajuk " travelling salesman approach for solving disposal of solid waste collection by using greedy method"
  3. jeng..jeng..jeng...di persembahkan buku yang kuciptakan....




leganya...akhirnye siap jugak laporan praktikal aku...aku harap laporan ni akan dapat greds yang baik supaya pointer aku pun menjadi baik jugak...susah2 aku buat..syukur kepada Allah yang banyak yang bantu aku ketika aku susah...tak kira dimana jua ku berada...akhirnye tamat jugak pengajian ku ini..terdetik hati ini untuk mengambil master..tapi adekah aku mampu????just wait n see....
























No comments:

Post a Comment