Thursday, October 1, 2009

finish my practical...

30 september 2009

bachelor of decision science with honour

my last day practical at swm pontian. sudah semestinya hari ini adalah hari yang mengembirakan aku...maka tamatlah sume subject yang wajib aku amik untuk manjadikan aku seorang graduan.
akhirnya setelah penat belajar maka tamatlah segalanya hari ini.
alhamdulilah penat lelah aku selama ini berjaya jugak aku menghabiskan course yang bukan pilihan aku...

aku bgn pagi dgn perasaan yang sangat gembira...
thanks to God..
aku masih hidup sehingga kini menepuhi hari2 yang penuh dgn dugaan.
aku sentiasa senyum...


senyum..senyum. dan terus senyumm...hari ini adelah hari yang kunanti2kan..

?
?
?
?
skema btul ayat aku kat ats ni.....
nak tukar scene la..

ok...ari ni aku keje..pi keje dgn hati yang senang coz ari terakhir praktikal beb
...sambung keje aku yg tertangguh semalam....\
bosan sey..buat data P.P.S.P.P.A..
dari dulu lagi konon2nye..swm akan diambil oleh perbadanan..tapi sampai skrg masih tak bertukar tgn..pekerja2 kat swm ni asyk tanya aku jer bile nak bertukar tgn..
hmmm...ntah lah pakcik oi...lambat la lagi nak tukar perbadanan...
dok asyk mitak aku data pontian..tapi tak jugak bertukar..
ape dah...
lantak lah..nak tukar...pi la tukar..
tak mau masuk campur..hihihi...
so aku bekerja keras untuk menyiapkan sume laporan..

actually boss aku mintak aku sambung kerja dgn dia terus..tapi aku just contract je la bulan ni...
merayu2 boss aku mintak aku sambung...yela awl bulan byk report nak kene buat..
budak baru lambat lagi masuk..so aku kene la sambung temporary jer....
boss siap sogok aku dgn kfc lagi....
kenyang perutku ini...
perutku ini kenyang..hahhah...

bukan tu ajer...20% markah untuk practical telah menjadi hak milik aku..wakakkka...
mane tak nye...boss dgn rrela hatinye suruh aku isi sendiri evaluation practical aku..
ape lagi.lps tu dia tggl sign jer...
.dgn cepat aku isi full mark untuk diri aku..hhahaha....
bestnye......
but dgn syarat aku kene la keje dgn dia...
aku pun sambung la...actually kejenya pun tak susah mane
awl bulan jer bz..
even gaji kecik..
its not the matter for me coz experience is more important now..
degree only, not enough..
byk ilmu aku collect..
aku handle 2 bahagian:admin n finance
untuk bulan ni jer...lps tu aku cari keje lain...

malam>

rumah aku ade marhaban hari ni..balik jer umah terus tolong mak..
masak simple2 jer coz umah terakhir selalunye dorang dah malas nak makan...
sgt penat...abis majlis pukul 10 lebih..
maka lepas aku berkemas seorang diri sumenya..cuci pinggan aku terus ajak nenek aku tido...
tggl nenek jer yang tak tido...mak n adik2 aku dah terbongkang tido...maybe nenek tunggu aku siap kemas dapur kot..
nak plak nenek aku ni tido umah aku...
bukan aper... after arwah abah meninggal dia dah tak nak tido umah aku..
alasanye " teringat kat arwah abah n abg taufik kalu tido umah kau dayah"
tu jer la alasan dia...

rumusan yang boleh aku buat ari ni ialah:
  1. aku hepy sbb aku dah habis study kat uum
  2. aku penat sbb ari ni byk keje
  3. aku malas sbb esok kene bangun mcm biase untuk pi keje..hahhah.

No comments:

Post a Comment