Monday, December 14, 2009

hepy besday nurhidayah bt albian...

hepy besday kepada aku..
moga pjg umo dan murah rezeki..
serta bahagia n berjaya di dunia dan diakhirat...
moga dapat jodoh yang sewaktu dgnnya..hahha..

ari ni besday aku..
aku lgsg tak hepy..
aku dapat hadiah yang terbaik sgt2 dalam hidup aku oleh dia...
thanks kepada manusia tu yang membuatkan hari ini hari yang plg menyedihkan bukan yang mengembirakan...
kecewa n sakit hati dilakukan oleh org yang tersayang..
sampainye hati dia..
n sakitnye hati aku....

aku pasrah..aku redha..
dah tertulis untuk aku yang aku tak kan dapat kebahagiaan...

kepada insan yang mengatakan aku hipokrit..
bende yang terjadi pade aku tak seperti yang dia sangka..
aku mls nak jelas kan pade dia...biarlah dia menyangka aku penipu..
ape yang aku lakukan adelah yang terbaik untuk dia...

...end...

mood: sangat kecewa dgn dia dan ari ini akan aku ingat selamanya...

Friday, December 11, 2009

result exam dah keluar....

hari tu aku n mak pi makan kat warung mane lagi...perut lapar..aku order la mi gorng n a.b.c....kegemaranku...sedapnye....sambil tunggu aku bukak la latop aku ni...nak chechk result aku...mane la tahu result aku dah kuar...
lantas tangan aku menaip www.uum.edu.my.. masuk kan id n password...
cepat2 aku bukak result exam aku...

......................

terdiam seketika melihat result aku...
yahooooooooo......result dah kuar...
yess....!!!
pointer aku naik....
and wat pertama kalinya aku dapat anugerah dekan...selama 5 sem aku cume dapat anugerah dukun..dan aku tak sgka sem 6 ni aku dapat anugerah dekan...
thanks to god...
aku bersyukur sgt..
semua usaha aku berbaloi...
keperitan yang aku rase di berikan kesenangan sebegini...
thanks to my mom because owez support me..
thanks to my ex too becoz owez beside me...
thanks to my self...

...end..

im back...

dah lame tak update my blog..rindu kat blog ni....mmmuuuahhh.....what's up my blog??????.

ape cerite latest ttg aku ni ek?
jgn gelakkan aku kalu aku cerite.
minggu lps aku pi interviuw kat b.p...so actually bukan aku nak sgt job tu...just saje ngada2..
well..tak disangka..aku dapat la job tu...then..
nak dipendekkan ceritenya aku masuk keje pade 7hb dis..
bersamaan ari isnin...
nak kate aku excited????...aku rase lagsg takde..
isnin tu aku masuk keje..sgt membosankan dan menstresskan kpla otak..dan meredahkan jiwa aku ni...
mane taknye...everything dokumen mesti dlm b.i.maklumlah bahagian shipping mesin ke oversea..malas aku...bosan siot..tergeliat lidah aku nak speaking...
ari pertama jer dah rase fed up n nak benti..try tahan ari kedua...
the same thing n same feel aku rase...aku mmg tak leh bwk..
so ari ketiga aku decide cabut terus...aku benti keje...
mak aku punya la suke....
yang aku bengang asyk kene gelak dgn mak aku jer...
maka aku tebalkan muke aku ni...huhuhu....
rase tenang dan gumbira hati bile tgk bilik tido..mlm tu aku tido dgn lene...
sampai aku bgn lewat...
tu jer lah cerite untuk aku...

...end...

Wednesday, December 9, 2009

Kepada..!!


Kepada yang masih SINGLE...
Cinta ibarat kupu-kupu.Makin kau kejar, makin ia menghindar.Tapi, bila kaubiarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga.Cinta mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti,Tapi cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan cinta kepada seseorang yang layak menerima.


Kepada yang ragu-ragu dengan PERNIKAHAN.. .
Cinta bukannya mencari seseorang yang "SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang yang mampu menjadikan dirimu sempurna.

Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...
Jangan katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tidak benar-benar peduli.Jangan bicarakan soal perasaan bila itu tidak benar-benar ada.Jangan kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat main-main dengannya. Jangan menatap ke dalam mata seseorang bila apa yang kau lakukan hanya pembohongan.Hal paling kejam yg dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta,sedangkan kau tdk berniat langsung "UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.

Kepada yang PATAH HATI...
Sakit... luka… hancur.. patah hati...bertahan selama kau menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya.Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu tetapi adalah apa yang boleh diambil dan di hayati sebagai pengajaran dan hikmahnya.

Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA...
Bagaimana kalau jatuh cinta?Mahu jatuh, jatuhlah! tetapi, jangan sampai terjerumus.Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil.Cubalah untuk memahami tetapi bukan bermaknatidak boleh meminta apa2.Bersedialah untuk terluka dan menderita,tetapi jangan simpan semua rasa sakit jika itu yang benar2 dialami.

Kepada yang ingin MENGUASAI...Hatimu patah melihat orang yang kau cintai berbahagia dgn org lain,tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa orang yang kau cintai ternyata tidak bahagia dengan mu.

Kepada yang takut MENGAKUI...
Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dengan seseorang.Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dengan mu.Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila.Orang yang kau cintai langsung tidak mengetahui perasaanmu terhadapnya.

Kepada yang masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI...Hal menyedihkan dalam hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta.Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau telah mensia-siakan masa bertahun-tahun untuk seseorang yang tidak layak. Kalau sekarang dia sudah tidak layak,10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak.Biarkan dia pergi dan lupakan..