Monday, December 13, 2010

OMG, im 24th.....

i wish to my self heppy besday 24th....May Allah bless me n my dream will become true...
OMG....im 24th now...
its does'nt mean im old ....ok...
its just number right???? ...(ngeee,,,,so scaring la this number...)...
but i knew that im still young like 12 yrs old..hahha...

wokay....today is my day..
n my day is like my routine...
go to work...n back from work..
no celebrating..
no cake..
no present,,,
but, i appreciate for those my members who have wishes to my fb...

have more than 60 wishes... tq friends.. love u all..

1st wishes i got from my bff--(dayah)
then my beloved boyfriend
my b...
thanks b..
for ur singing....
u make me crying last night,,,( u doesnt know that im crying that moment u sing for me)
n thanks also for the "invisible cake"

i love u dear..much n much..

so sleepy right now...but i cant sleep..
last night i calling my bf from 1a.m - 4am..
damnn....!!!  now im very sleepy but i cant sleep...
 can i be like my bf?..
he can sleep anywhere he want,,,
oh yeah...
my bf silent ..
i guess he's sleeping right now...ha!..ha..!..ha..!
im just waiting his msg,,,
i wouldn't disturb him because he did not sleep since last night
he did not sleep not bcoz of me...
but becoz of soccer..

btw
thanks to maxis because give me free call...
n thanks bacause make me sleepy right now..
huh....im tired to write in english...
im 24th yrs old
so that, im announce here, i wanna:

1. gt permanent job
2. be mature n responsible..
3. improve my self

thats all enough...

my dreaming when i was around 9 yrs old..
someone buying me cake like this,,,

or this...!

wahhhh.....sedapnye...terase nak ngap jer..yummy..yummyy..
n then im dreaming
that
 someone give me fresh flower..so romantic...
tapi skrg dah 24 thn..
saye nak  candle light dinner with my bf...!!!hahhaha...( plz do this to me..--request,,)
wakakaka... meminta lagi baik dari memendam.



p/s ..ops...tercakap omputih la plak....ermmm....mimpi ape ntah ni...

Friday, December 10, 2010

pendrive saya suke menghilangkan dirinye....


ini kisah pendrive aku...
pekerjaan pendrive aku ialah menghilangkan diri dari tuan dia sahaja...
penat aku cari merate tmpt..

first dia menghilangkan diri mase back from kl..
mati2..aku ingt tercicir kat kl..
seminggu rasenye dia hilangkan diri...
kat umah puas aku mencari...
then..
seminggu kemudian..
lps jer membasuh kereta...
aku selok2 driver sit ..
damnnn...
rupenye kat situ dia sembunyi..
huhuh...
tak dapat la aku paw bf aku pendrive 8 giga...
bahgianya aku bile jumpe..
melocat kegumbiraan...

thenn...semalam..
pendrive aku hilang lagi..
kali ni tidak keseorang..
dia hilang bersame spongebob n rakan2nye...
huhu..
merata aku cari...
rupenya aku tertinggal kat kedai cuci gambar...
sengal rase berbual dgn tokei kedai tu...

aku : excuse me...haloo...i punye pendrive ade tertinggal kat sini tak??

tokie: pendrive??...ape keychain?

aku: spongebob ....

tokey:... sila nyanyi lagu spongebob....

aku:...hah?????

tokey:...gelak2....

aku...: grrrrr...haiya...mane i boleh nyanyi maaaa.....dush...
tokey tu boleh suruh aku nyanyi lagu spongebob plak kan...

aku cerita kejadian ni kat bf aku...
tak sudah2 dia ketawakan aku....
ceet....dia nak balas dendam kat aku  la tu sbb pagi semalam aku gelakkan dia 
hahhah...
mane aku tak gelak..
balik keje dia kene nyorong motor...
sbb minyak  motor habis ...
tulah kedekut sgt naik kete...
haaa....kan dah balik nyorong sampai petronas

p/s: jangan lah jadi cuai seperti saya yang asyk kehilangan pendrive





Wednesday, December 8, 2010

dia kawen dulu....

entry kali ni ttg majlis perkahwinan kawan baik aku..
kami berkawan lame dah...sejak zaman sekolah dulu2...
until now....
maybe around 10 years we have been friends..
yeah..lucky dapat kawan seperti ini...
ketika susah or senang sentiasa ada,,,

teringat aku masa aku putus cinta dengan 1 mamat ni...
huhu...dorang la tempat aku mengadu.
ptg tu aku kol n msj dorang
mengadu nasib aku yang malang,,

malam tu..
tup..tupp..tupp.....assalamualaikum...!!!
terpacak muke bff aku ni kat depan umah aku..
u seeee.......untungnye aku dapat kawan2 mcm ni....
on the spot dtg teman aku...hahah..
aku tgh frust menonggeng la katekan,,,
by the way...bg aku hilang boy tak per..
jgn hilang kawan..

alhamdulilah...majlis berjalan dengan lancar...
atas kehendank-Nya maka..
Siti Norhidayah Bt Maskor selamat diijabulkan dengan pasangannya iaitu sharulmizat..
akhirnya bersatu jugak pasangan ni setelah lame berkenalan...

well ..disebabkan kami ni bff....
makanya...
merisik, bertunang, bernikah dan mjlis represinye pun kami sentiasa ade..
antara kami dia yang first kawen dulu..
ntah bile plak giliran kiteorang yerkk
jauh n lame lagi kot..
banyak bende yang harus di cari...

ok..gambar yang kat atas tu mase dayah bergelar single...
bukan dayah aku eh..walaupun nama kami sama..
tapi ade beza di hujung ayat...
dia dayah,
aku plak daya...

pic kat bawah ni plak time dayah bertunang....
time merisik tak sempat plak aku nak amik gambar...
kiteorang ni mmg wajib hadir dalam aper pun mjls yang dayah buat...huhuh..




lepas bertunang mestilah kawen plak kan...
maka pada 04.12.2010 jam 10.15 malam (rasenye kot..aku main tibai jer)
dayah n mizat ni disatukan dan sah menjadi suami isteri..
huhuh...byk dugaan mereka berdua ni...
tapi akhirnya bersatu jugak..
kalu dah jodoh tak kemanekan..
kat situ la jugak....

dalam bilik, debaran bergelar menjadi seorang ister...

hahhaha...aku baru persan...
pic tunang n kawen posisi kami ttp same...
hahha...


ijab dah dilafazkan dgn sekali lafaz, maka .....dayah dah jadi isteri orggg,,,huahahaha









dayah...mungkin kau terkejut kenapa malam tu aku n bedah asyik duduk kat luar jer...
ni la alasan kenape kami tak berada bersama dayah dalam bilik...hikhikhik..
sibukk berposing kat atas pelamin...
kami kan penjaga pelamin...ngeh3..

ni semasa malam berinai..
sama padan dan sama cantik..



pengantin perempuan- siti norhidayah bt maskor.

pengantin lelaki - sharulmizat b. mohd noor 

haaa...u see...kami mmg wajib bergambar atas pelamin...huhuh...

ni sume pic mase malam berinai...
pic sterusnye semasa mjls represi keesokkan harinye..
pic otw to the dayah wedding

berseri2..wajah kawan aku ni...haha...kesian muke pengapit tak dapat masuk dalm pic ni..

with dayah friends...

with dayah cousins...

pic yang terakhir..
mmg aku sengaja besarkan..
motif????...
suke hati aku la..
so lps ni kite akan tunggu gilran sape plakj yang akan kawen...
aku atau bedah.,..
tungguuuuu,,,,

p/s...adakah kite boleh hangout seperti dulu???




Monday, November 29, 2010

JB.MELAKA.KL

huhu...dah lame tak update blog ni...
almaklumlah tgh bahagia sekarnag ni...
actually bnyk gak entry2 yang aku dah tulis...
cume dalam keadaan draft n tak smpt nak meng-edit ..ape lagi nak publish..
so tak dapat la nak publish...

mlm tadi sampai umah around kol 9pm..
GILER penat aku drive dari melaka ke k.l...
then k.l to jb...dah la bwk kete viva jer..baru lagi
...huhuh....tak leh la pecut laju2...
around 8am aku n pakcik aku bergerak dari melaka ke putrajaya....pergi umah wak rahim dulu..
kt presint11....
after bfast sumenya...kami pun bergerak ke bukit antarabangsa,,,
sampai dalam kol 11 lebih...almost kol 12 jugak lah....
ni la pic2 yang aku sempat snap....

ni time kat melaka....tak de sape yang nak snap my pic..so i do myself...

my younger sister...n behind her is my mom..























































from melaka to k.l















hahha..dimanakan pic pengantin?......ade...tapi tungggu la yer...blm sempat nak edit pic ...wait.......

Thursday, November 18, 2010

headache,....


terase macam nak pecah kepale hotak aku ni..
tetibe jer rase sakit kepala....
kat laci boss aku ade uphamol...
hehehe...mcm nak rembat...
tapi tak baik kan....
tak perlah..biar aku tahan sikit sakit...
mak aku cakap jgn biasekan kalau sakit kepala makan ubat....
tak bagus..
so...ubat yang terbaik adalah TIDO...
jom tidooooo.....

Wednesday, November 3, 2010

esok cuti ....yahoo..

ari ni hari khamis..esok hari jumaat...esok deepavali.,..maknanye esok cuti la...yahoo..aku mmg suke cuti.....yelah...straight tu dari jumaat sampai ke ahad...hehheh...aku ni overexciting la..mcm nak menyambut deepa jer kan...but im not...mungkin bukan aku saje yang sukekan cuyi..sume org sukekan cuti..dari yang kecik samapai ke besar..

mengingatkkan aku pada scene yang aku tgk pagi tadi..mase aku antar adika ku yang bongsu ke sekolah..mungkin skrg task untuk aku menghantar adik ke sekolah dah menjadi salah satu duty wajib..well..mcm biase adik aku ni sengaja melambatkan diri dia ke sekolah...tapi lambat2 dia ke sekolah , ade lagi yang lambat sebenarnye.,...aku antar adik aku gune lagenda mak aku..oleh kerana hujan dah benti, tak perlulah aku menghidupkan enjin kereta...bawak kete ni leceh...so better naik motor...sampai jer kat pintu pagar... aku tgk sorang budak yang berpakaian pra-tadika..umur dalam likungan 4 - 5 tahun..hehhe...kelakar melihat gelagat budak itu..sebaik saje makcik tu cakap budak2 pra - tadika tak sekolah..budak itu terus melompat2 dan berjoget depan semua org... sambil mengulang ayat yeyeyeye..tak sekolah...



hahahha...aku tersenyum...sukenye budak2 ni tak sekolah..dah mcm aku plak budak ni..aku pun exicted gak...esok cuti.....tadi kkak su singgah ke ofis aku...saje...dia cakap dia tak sabar nak cuti..wah....kak su ni dah sebaya dengan mak aku/.//tak sangka org yang berumur pun masih excited...so motif yang aku nak cakap..org gile cuti...

Sunday, October 31, 2010

im reactive back

sory kawan2..
baru sekarang aku reactivekan balik blog aku..
bukan sebab tak ade idea untuk menulis...
tapi saje untuk merehatkan diri...
dah seminggu kot aku deactivekan blog ni...
now baru aku sempat aktifkan...

rindu siot dgn blog aku ni...
so ...ini la masa untuk membalas dendam..
mencoret dan menaip sebanyak mane ayat yang aku nak tulis...
dan inilah masenya untuk aku menjadi aktif...

anjung hati : rindu yang teramat sgt untuk meluahkan segala yang terbuku dihati di anjung ini agar dia mengerti perasaanku yang sebenarnye





















Saturday, October 30, 2010

J.O.D.O.H

Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.


Begitulah juga .........


Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...


Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....


Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.


Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU..MENGASIHIMU. ..Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.


Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....
~renungan bersama~

P/S:aku bersedih dikala ini...berilah semangat pada ku wahai..........


Monday, October 25, 2010

Kerispatih Tapi Bukan Aku With Lyrics



Friday, October 22, 2010

kecewa

 KECEWA boleh didefinisikan sebagai satu perasaan sedih apabila kehendak atau keinginan kite pade sasuatu tidak dapat dipenuhi oleh diri sendiri atau org lain. Setiap manusia akan melalui atau merasai perasaan seperti ini. Sememangnya Allah telah mencipta manusia itu dengan mempunyai akal dan perasaan. kekecewaan yang berlaku pade individu itu berbeza dengan individu yang lain atas alasan yang lain. sebagai contoh, apabila kite kecewa dengan pasangan hidup kita, dia tidak dapat memenuhi kehendak kite menyebabkan kite kecewa dengan mereka. Kekecewaan yang teruk akan menyebabkan pasangan akan membuat keputusan berdasarkan emosi semata2...

hmmm...teror gak aku buat  fakta tentang kecewa kan...by the way aku tgh mengalami perasaan ini disebabkan...tuttttttttt....rahsia.. tak semua benda boleh di ceritekan dalam blog ini...ade certain part kite kene simpan..hidup ini tak semestinye bahagia selalu...kadang2 kite akan sedih, marah,menangis, kecewa dan gembira. lumrah hidup..dah mcm2 dugaan aku lalui...so i just take easy everything that happen to me.. selalunye kalau aku sedih atau kecewa dengan pasangan aku..aku akan open cerite kat blog ni...but i think enough la... dah taklarat dah nak luahkan dalam blog.. takut makin rase sakit plak...aku open cerite kat blog ni bukan sbb aku nak tunjuk kelemahan aku atau menjaja cerite,,,tapi aku cume nak bg klu n nak bg dia tahu dan faham aper yang aku rase.. dah byk sgt aku open cerite kat sini.but until now he doesn't understand what i mean. so i think, i will stop..keep  it in my heart for safely...


::im down deeply:
logos

Tuesday, October 19, 2010

S.a.Y.a.n.G

       I want U kn0w......



Saya nak kamu sihat,
Sebab saya risau kalau kamu sakit,
Saya nak kamu gembira,
Sebab saya tak hepi kalau kamu sedih,

Saya nak kamu ceria,
Sebab saya rasa sepi kalau kamu muram,
Saya nak kamu kuat,
Sebab saya lemah kalau kamu d0wn,
Saya nak kamu tau yang saya bukan bf kamu yg baik,r0mantik TAPI Saya nak cuba belajar utk jadi sedemikian....





 ♥♥♥♥♥♥♥♥   BERSAMA SELAMA NYA  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥







Nota kaki : AKU ADALAH AKU.....tiada yg lain,tetap menjadi aku



  

Jerawat Oh Jerawat

Tips Kesihatan: Hapuskan Jerawat!



SALLY merenung ke bayangnya di cermin. Jerawat sudah sembuh hasil rawatan yang dijalani dengan bersungguh-sungguh. Selain berubat di klinik, dia juga rajin ke salon untuk mencuci mukanya. Tak cukup dengan itu dia turut mengamalkan rejim mencuci muka dan pemakanan sihat.

Setahun yang lalu masalah jerawat bagaikan tragedi ngeri yang menimpa Sally. Syukurlah dengan teknologi perubatan moden maka mimpi ngeri tersebut sudah berakhir dan kini hanya tinggal kesan parut kehitaman.

Baru-baru ini Sally datang bertemu saya. Dia bertanya sama ada parut parut tersebut dapat dipulihkan atau tidak.

“Bagaimanakah cara terbaik bagi memulihkah parut. Jika ada apakah peratusan ia boleh pulih semula?” tanya beliau bertalu-talu.

Semangat Sally tetap kental sebagaimana saya mengenalinya setahun lalu.

Saya yakin Sally akan berjaya merealisasikan impiannya.

Apakah sebenarnya parut jerawat?

Apabila jerawat sembuh, ia akan meninggalkan kesan kemerahan atau kesan parut hitam. Ini sebenarnya bukan parut jerawat tetapi kesan daripada radang jerawat . Jika tiada jerawat baru yang tumbuh, kulit akan sembuh dengan sendiri . Proses penyembuhan ini boleh mengambil masa 6 hingga 12 bulan. Kesan akibat jerawat lebih daripada setahun dikenali parut jerawat. Biasanya parut ini kekal dan membuatkan kulit muka kelihatan gelap dan kurang menarik. Untuk mengelakkannya rawatan awal boleh dilakukan.

Rawatan awal

Radang kulit disebabkan oleh jerawat adalah satu proses penyembuhan yang normal. Ada beberapa langkah yang boleh dilakukan untuk membantu merawat peringkat awal parut jerawat.

Pendedahan kepada matahari melambatkan proses penyembuhan radang jerawat dan boleh merosakkan kulit. Oleh itu pengunaan sunblock yang sesuai amat penting

Doktor boleh memberi krim tretinoin untuk mempercepatkan proses remodeling kulit.

Penggunaan peeling agent seperti AHA (Alpha Hydroxy Acid) yang bersesuaian juga boleh mempercepat kan proses remodeling kulit
Jangan memicit jerawat atau parut jerawat . Ini akan mengganggu proses penyembuhan jerawat. Ia juga boleh menyebabkan bakteria yang terdapat di dalam jerawat tersebar lebih ke dalam kulit. Ini boleh menyebabkan parut jerawat yang lebih dalam berlaku

Penggunaan krim antioksidan seperti Vitamin C juga membantu memulihkan kesan jerawat.

Rawatan parut jerawat

Dengan kemajuan teknologi laser dermatologi/ aesthetic , kini rawatan yang paling berkesan untuk rawatan parut jerawat adalah dengan menggunakan laser. Dua jenis laser yang paling berkesan adalah laser CO2 (karbon dioksida ) atau Erbium Yag. Kedua-dua laser ini adalah dalam kategori ablative. Ia bermaksud akan meratakan kawasan kulit yang dirawat dengan laser. Ia juga akan merangsang kulit untuk membentuk kolagen. Ini menyebabkan kulit akan kelihatan lebih tegang, kesan parut jerawat kurang dalam serta pori pori muka kelihatan lebih halus. Proses rawatan ini perlu dilakukan beberapa sesi di antara enam ke lapan minggu.

Masalah jerawat adalah masalah utama untuk remaja . Masalah ini menjadi lebih rumit apabila remaja mula mencuba pelbagai jenis produk. Saya boleh memberi beberapa tip dan panduan untuk remaja yang mempunyai masalah jerawat.

1. Amalkan banyak pemakanan yang mengandungi antioksidan yang tinggi seperti buah-buahan citrus, nenas, kiwi dan anggur. Kebanyakan sayur sayuran juga mempunyai antioxidan yang tinggi .

2. Stres juga boleh menjadikan jerawat tumbuh dengan banyak. Oleh itu lakukan aktiviti yang boleh mengurangkan stres dan menyihatkan seperti bersukan

3. Apa-apa produk yang diletakkan di muka mestilah bebas minyak, berasaskan air dan non-comedogenic (tidak menyumbat pori-pori muka). Gunakan pencuci muka yang sesuai dan jangan mencuci muka dengan sabun mandi.

4. Jika peralatan kosmetik anda menyebabkan tumbuh whitehead atau blackhead, tukar kepada jenama lain. Yang terbaik adalah kosmetik berasaskan mineral. Kosmetik di muka mesti dicuci sebelum tidur.

Perubahan hormon juga boleh menyebabkan jerawat yang teruk. Jika langkah langkah di atas tidak dapat membantu, rawatan seperti antibiotik, chemical peeling, photofacial dan rawatan hormon boleh membantu. Sila berjumpa dengan pakar kulit.

Parut di muka selalunya disebabkan oleh kesan jerawat. Namun begitu ia juga boleh disebabkan kesan kecederaan seperti terbakar atau luka. Setakat ini belum ada produk yang boleh merawat kesan parut dengan berkesan. Jika parut itu tidak dalam, rawatan seperti chemical peeling dan microdermabrasion boleh membantu mengurangkan masalah parut. Tetapi jika parut itu dalam dan banyak, rawatan yang sesuai adalah laser CO2 atau Erbium YAG. Rawatan yang diperlukan adalah sebanyak tiga ke lima sesi. Rawatan ini adalah yang terbaik untuk masalah parut.

Jerawat di badan

Untuk merawat Jerawat di badan , saya nasihatkan untuk mengambil antibiotik yang sesuai seperti Minocycline HCL. Ini bertujuan membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat itu bengkak dan sakit. Semasa rawatan antibiotik , nada perlu menggunakan krim Benzoyl peroxide (seperti jenama Oxy) agar rawatan lebih berkesan. Jika jerawat tersebut mempunyai blackhead, rawatan seperti krim tretinoin perlu digunakan. Namun begitu anda dinasihatkan bertemu doktor untuk mengenal pasti rawatan yang sesuai.

Untuk rawatan terkini, terdapat dua jenis laser yang sangat berkesan untuk merawat jerawat iaitu Isolaz yang mendapat kelulusan untuk merawat jerawat tahap 1 hingga tahap 6 dan laser long pulse Nd:Yag. Kelebihan rawatan ini adalah ia ringkas, tidak sakit dan sangat berkesan.

(jabatan penerangan malaysia.)


aku telah copy paste artikel ini.,..bukan kerana tiada idea tetapi..disebabkan aku juga ade masalah sebegini rupe...ngeh3...byk duit membazir membeli produk kecantikan ....tapi mcm ni gak,,,, makan yang bukan2..tak jage muke tu yang masalah jer muke aku..nsb baik la bf aku ni menerima aku seadanya...kalu tak mesti dah cabut tinggalkan aku.....




Wednesday, October 13, 2010

My free signature

saje try untuk ade signature blog sendiri..
mcm kat bawah tuh..
cun tak...???.
mcm menarik jer tgk bloger kat luar sane
 ade "signature blog" dorang tiap kali dorang post entry..
so aku nak la jugak...hahha....
ngah tak de keje la katekan..sume keje dah siap..
.so tak de motif bos nak marahkan aku..
 pade saper2 yang agak2 nak try buat pi la laman ni


create ur signature for ur own blog...enjoy it..yeah...










Sunday, October 10, 2010

m0nday mo0d 11.10.10

hmmmm.....m0nday mo0d betul r aku ari nie...ad0yai..pelik btl ngan gf aku s0rang nie...
al-kisah nye gini...semalam aku kje pagi...s0 gf aku nie x kje la...pstu semalam majlis  si muzaffar (org planet) kawen...s0 aku x dapat la nk tgk...sah2 la x taw ape2..gf aku nie ade la tgk majlis tu kt n0na..ade la 1 lagu dye minat...nthen...beep.....msj masuk daaa....!!

"b.best gile r majlis muzaffar nie..ade 1 lagu ayg ske..tlg cri kn utk ayg ea"

dgn x taw lagu ape,tajuk ape,langsung xde klu...cm ner la bf kamo0 nk cri wahai sygku...
balik kje pkul 8 aku bkk la tv..tgk tv3 ade live "PERSANDINGAN KAYANGAN" pkul 9 mlm
aku tggu pkul 9 n tgk rr...tggu punye la tggu xde p0n lagu ape2..selawat ade rr..ad0yai..mne aku nk cri lagu nie...aku p0n tnye la gf aku..mne de lagu..selawat ade rr....nthen dye ckp mmg la xde..lagu tu ade taim kt rancangan n0na td..ad0yai..hmmm terang2 la aku x tgk sbb aku kje pagi..mlm tu aku td0 pkul 230 pagi..d0k mencari lagu yg gf aku nk sgt tu..hmm yela,syg gf punye pasal td0 lewat pun xpe la kn..d0k mencari x jumpe2..bingung dh nie..nk cri kt google xtaw nk ltk tajuk ape..ad0yai..last2 pc aku dok jaga aku td0..sbb aku trtid0 dpn pc..wakakaka ng0k bet0l...pagi td gf aku msj..beep..

"b,dpt x lagu yg ayg nk tu"


xdpt la syg...x taw lagu ape yg dye nk..petunjuk ap p0n dye x bg....ps2 k0rang faham2 ler..gf aku p0n majuk laaa.wlaup0n dye ckp dye ok tp pd hakikat nye mst dye marah kt aku sbb x dpt cri ap yg dye nak...dh fhm pangai dye...(d0k tertnye smpi skrg..salah aku ke?hmm xkire a sape slh..aku ttp says "s0ry"kt dye)


nota kaki:Mencari sesuatu tanpa sebarang petunjuk...kad jemputan kawen p0n ade letak peta bru dpt cri umh org kawen..lagu punye pasal smpi kne cirit birit tambah batuk dlu yg pulih ckit2 jew..ad0yai one m0re "s0ry" 2 my l0ve...

Mayumi Itsuwa duet Delon -Kokoro No Tomo

akhirnye dapat jugak cari lagu ni...
from me for me...
susah kan kalu kite mengharapkan sesorang bg lagu yang kite suke...hahha.
..lagi menyakitkan kalu kite minta, dan org tu bg alasan nak cari bgaimana n tolong ajar...
tanpa ade sebarang usaha..
mmg panas kan...???..
baru mintak lagu...bende senang..bukan susah pun...
mmg sgja suruh cari...untuk menguji same ade sanggup ker dia dapatkan bende yang kite suke..
.kalu mcm tu baik kite tak yah mintak..
.kite cari sendiri...hmmm....dari situ kite dah boleh nilaikan org tu mcm maner...
but aper2 pun..
cari sendiri lagu yang kite suke..
dan tujukan lagu yang kite suke untuk diri kite sendri






.Kokoronotomo - Delon & Mayumi Itsuwa


reff:
ai wa itsumo rarabai
tabi ni tsukareta toki
tada kokoro no tomo to
watashi o yonde

anata kara kurishimi o
ubaeta sono toki
watashi nimo ikiteyuku 
yuuki nga waite kuru

anata to deau made wa
kodoku na sasurai-bito
sono te no nukumori o
kanji sasete

reff2:
cintamu terbayang selalu
hingga waktu tidurku
saat kau menyebut namaku
kau memanggilku sayang

ketika cinta semakin dalam
segalanya pun berubah
kenangan indah tak terlupakan
menjadikan suatu pertanda

kau buka pintu hatiku
dalam kesepianku kau beri
sentuhan tulus cinta darimu
hapus air mataku

reff3:
cintamu terbayang selalu
sebuah perjalanan yg panjang
saat kau menyebut namaku
kau memanggilku sayang


::u make me hurt, make me sick, make me crying::

Thursday, September 23, 2010

22.09.2010

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.......................

TIADA APA YANG DAPAT KU BICARAKAN PADA MALAM TU...

KU HANYA MAMPU TERSENYUM.......

TIDAK TERLUAH OLEH KATA2..BAGAI DUNIA INI AKU YANG PUNYA....

SEPUCUK WARKAH CINTA MADAH BERHELAH...hehehe

THANKS 2 MY L0VE...NURHIDAYAH BT ALBIAN.............

TIADA DUA HANYA LAH SATU..KAU YG KU CINTAI..!


p/s: hepi gilak2..senyum sampai tinge..


Menjawab -15 Rahsia Wanita yang perlu kamu tahu

mood: tgh tak de keje
disebabkan itu tetibe rase nak menjawab sume 15 rahsia wanita ini....
15 Rahsia Wanita yang perlu kamu tahu

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
anjung hati - betul la tuh..tapi selalunye kalau aku kate aku sedih, aku tetap keluarkan air mate...maklumlah air mate dah terlebih...dari simpan banyak2, baik aku buang...ngeh3.

2. Bila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya,
lebih baik anda beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum
anda menegur dengan ucapan maaf.
anjung hati - huwaaa...dia selalu bg aku mase...tapi dia buat tak tahu jerk...tak reti memujuk....adoyai...ajar lah bf saye memujuk awek dia...

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).
anjung hati- hahhaha...kalau dah sayang, mcm mane nak benci..huhuh.....benci tu tak lah..tapi tak suke tu ttp ade..he3..contohnye: aku tak suke bf aku tu pakai cap belang2 harimau dia tu...hahhahah...




4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki
itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar
dengan lelaki lain.
anjung hati - blm try lagi la...setakat ni masih jujur lagi...tgk la kalu ade mase try la...keluar dengan laki lain.hahhaha

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,
dia akan cair seperti coklat!!
 anjung hati - rasenye dia tak pernah pulak renung tajam kat mate aku ni ...kalu dia renung ok gak..leh gak rase mcm ner coklat tu cair...

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak
menerima pujian.
anjung hati - hahhaha...yang ni aku setuju..kalu dia puji aku..tak tahu nak cakap mcm ner..kelu rasenye..tapi selalunye aku akan merendah2 diri ni...

7. Jika anda tidak suka dengan gadis yang sukakan anda separuh mati,
tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat
dalam diri wanita yang anda tak akan tahu kerana bila
dia dah buat keputusan dia akan lakukan apa saja.
anjung hati - mmg betul... tak salah lagi..

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri dari anda selepas anda
tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya anda masih ingin
menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
anjung hati - sgt setuju...ha la...bukan mudah pompuan nak direct terus terima...kene slow2..

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
anjung hati - absolutely true....aku mmg suke muzik.. kdg2 susah nak luahkan gune perkataan, so aku akan bg lagu kat dia...opss....puisi n lukisan aku tak minat...sbb aku tahu dia pun tak minat jugak..

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak
berguna.
anjung hati - pernah ker dia bgtau aku ni tak berguna ek...rase mcm tak de..kalu dia cakap ayat mcm ni...mmg goodbye la...

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
anjung hati -.. aku tak rase dia pernah terlalu serius kat aku...sbb aku rase dia tak pernah serius walaupun dia tgh serius..

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan
respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan
bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja
ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh
minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
anjung hati - aku pernah buat mcm ni...time mude2 dulu....( dah tua ke aku ni?)..mude lagi meh...time kecik2 mule la gtal nak bercinta...mcm tu la..

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan
senyum sebarangan.
anjung hati - ape plak.....ni yang tak setuju ni...senyum itu kan sedekah..dapat pahala...aku nak senyum gakk...

14. Jika kamu menyukai seorang wanita, cubalah mulakan dengan
persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
anjung hati - mcm ni lah permulaan hubungan aku dan dia.. ingat lagi dulu.. aku pertahankan yang kawan tak boleh jadi kapel...ngeh3...mungkin sbb time tu aku tak suke kan dia..hahha...tapi skrg dia dha jadi pakwe aku..ni yang malu ni...

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali anda ajak
berjumpa, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat dengan anda.
anjung hati - btul2...tinggalkan jer...dari buang mase...tapi kecuali lelaki yang bernama nazli bin naim..

Monday, September 6, 2010

miMpi IndaH


hehehhe..mlm tadi mimpi best sgt..
guess what???

mestilah korang dah dapat agak kan..
tgk jer pic kat atas..
aku mimpi aku lahirkan seorang baby gurl yang sgt comell...
heppynye aku....
aku dokong dia dgn penuh kasih syg...
kemudian aku nyusukan dia..
aku bgtau kat org sekeliling aku..
name anak aku nur bidadari aisyah
pergghh...name sedap tuh..
dan tibe2...terdengar SUARE MAK...
"dayah ,...bangun pergi kerja..."
argghhhhh...sudah...mimpi indah ku telah berakhir...
baru nak merase jadi ibu...
adoyai...

aku rase ni lah kesinambunagn mimpi2 aku yang lepas..
aku mimpi aku kawen dgn "dia"
siap pakai baju pengantin duduk bersipuh...
tok kadi dah siap sedia dah...
tapi seperti biase lah..
SUARE MAK jugak lah yang menggangu mimpi aku...

apakah kesinambungan mimpi aku yang seterusnye ye...
tungguuuu......hahhaha