Tuesday, February 16, 2010

cuti2 1 malaysia di penghujung benua asia

heheheh....
actually for this entry i just want to say :
"happy Chinese new year" for chinese comunity...
oleh kerana kita 1 malaysia ini bermakna kite akan berkongsi cuti..
mase cuti ari tu..aku n family pi penghujung benua asia..
iaitu tanjung piai...

bukan tak pernah pi...tapi aku pi mase zaman dulu2...mase kecik2 dulu...
mesti dah banyak tranformasi kan..
so ..aku pun pi la..

bagi pegunjung yang nak pi sini..boleh stay kat tanjung piai resort..

i dont know about the price..
tak sempat nak tanya...sbb sibuk amik gambar yang ntah aper2..
ramai gak yang datang ke sini..terutamanya org singapura.
tak di nafikan dari sini kite boleh nampak singapura...
nun di hadapan saje.....
mklumlah cuti raye cine kan, so time cuti ni la kite kene releasekan fikiran...

destinasi yang sesuai untuk memancing bg mereka yang obses pada ikan...huhu..
after pi resort ni..kami pun pi hutan bandar tanjung piai...
banyak monyet..
bagi org dewasa kene bayar rm5..
but student kene bayar rm3 jer..
untuk kanak2 yang berumur 6 tahun kebawah... free jer..
datang la beramai2...
kite pi peghujung benua asia...
ni kat bahagian depan before masuk hutan tjg piai...
sempat gak la amik pic even matahari terik sedang memacarkan kuasenye..


yang ni family aku...
ni baru intro masuk hutan tjg piai..
monyet byk wooo...so be carefull..
bagi sape2 yang nak bawak makanan..better bawak beg galas..
masukkan makanan dalam beg tu..
kalu tak mmg tak sempat la korang nak makan...monyet dah kebas dulu..
huhu..

jom kite masuk dalam lagi..
kesian my mom..penat jalan dah...
jap lagi sampai..
dah nak hampir ke penghujung benua asia..yeyeye..

dan akhirnya,,,
kami sampai jua akhirnye..
dgn panas terik...
sediakan payung sebelum terik...
sediakan sunglasses jugak yer...



after puas bergambar..kami pun pulang...
penattttttt.....

No comments:

Post a Comment