Thursday, July 22, 2010

kalau itu yang dinamakan rezeki

alhamdulilah...
syukur kepada ilahi..
Dia yang mengetahui segalanya...
aku benar2 bersyukur..
mungkin inilah yang dikatekan rezeki..
walupun aku bukan keje bagus..
but alhamdulilah..
mugkin Tuhan ingin tolong aku..
aku tak pernah pun sesak duit..
tiap2 mingguu..ade jer duit tepi yang aku dapat..
bukan duit haram tau..
tapi duit halal..
bekerja n berurusan dgn orang yang berwang..bukan beruang yer...
mmg best...
mereka tak pernah lokek..
kdg2 keje tu simple..dan aku sendiri tak mengharapkan balasan..
tapi dorang ringan tangan untuk menghulur duit kat aku,,
sgt best...
best sgt..
hhahhahah
 tp sgt pelik tau..
bile duit yang aku dapat tak tahu hilang kemane..
nak kate aku buat makan..rasenya aku kurang makan..
ntah la..
pttnye dapat duit tepi jer ..
aku masuk tabung...hahaha..
mane la tahu..
kumpul2 boleh buat kawen kan...kan..kan....
nothing is imposible
dah lama aku tak menabung macm dulu..
rase mcm nak menabung la start dari bulan depan...hahahha...=p
mungkin ini lah rahmat Tuhan berikan aku...
yela..
aku kan jage mak..
aku lupekan degree aku untuk kerja seperti ini..
tak per la,,,
aku ikhlas,,,
tapi bukannye aku nak selamanye2 mcm ni...berade di bawah..
tgk la nanti di suatu tahap aku akan berubah...
tak mahu gelojoh untuk mengapai impian..just slowly..
bersusah2 dulu..
hidup pun bahagia kan walaupun seperti ini..

(rase hati: rezeki kat mane2...usaha harus ade untuk mencari rezeki)



my friend wedding

This is wedding my friend..siti habibah.. 
i knew her since im study in smk ayer baloi.n after a few years im move school..
then we meet back... 
Actually im very surprise n  also very unexpected that she can married in this month.. because she engaged on February then married on 17 july...
by  the way CONGRATE  to bibah..be a good wife n  hope u always heppy with a new life .
good luck for your new challenges life...

(rase hati: mcm nak kawen jugak mcm dia..tapi tak de yang nak....huhuhu....)


Tuesday, July 20, 2010

lalalala

Tiada kusangka sejak detik itu
Kau membuka pintu kamar dihatiku
Cinta yang terhampar satu tika dulu
Bersinar kembali
Pandainya dikau mencuri hatiku
Dengan kejujuran dan tingkah lakumu
Memberikan aku satu keyakinan
Mendungkan berlalu

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu NAZLIE..
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu NAZLIE
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni...

THANKS AYANG 4 THIS S0NG...LOVE Y0U..MUAHH..MUAHH (~_*)

Friday, July 9, 2010

test p0wer

Kalau nak tau anti-virus korang bagus @ berfungsi dengan baik atau pon tidak sila ikut langkah2 seperti yang tertera kat bawah nie :-

Copy dan paste code kat bawah nie ke dalam notepad

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!SH+H*

Lepas tue save file tersebut dengan nama "nanang.exe" ( nama apa2 pon boleh sebenar nya :D )

Tunggu reaksi anti-virus korang.

Kalau anti-virus yang bagus dia akan dapat kesan virus tue serta merta

Kalau x dapat kesan langsung adalah lebih baik korang update anti-virus atau pon guna anti-virus yang lain

Selamat mencuba.

p/s - aku x bertanggungjawab kalau jadi apa2 kat pc korang. Aku buat kat pc aku ok je :D

Wednesday, July 7, 2010

co0l....

Cuba copy code kat bawah nie dan paste ke address bar

lepas tue tekan enter

Selamat mencuba :D

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3= 1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.images; DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5; DIS.top=Math.cos (R*y1+i*y2+y3)*y4+y5}R++}setInterval('A()',5); void(O)

co0l aje

Copy code di bawah nie dan paste ke address bar

Kemudian tekan "Enter"

Selamat mencuba :D

javascript:function Shw(n) {if (self.moveBy) {for (i = 35; i > 0; i--) {for (j = n; j > 0; j--) {self.moveBy(1,i) ;self.moveBy(i,0);self.moveBy(0,-i);self.moveBy(-i,0); } } }} Shw(6)

p/s - pastikan window tue single tab. Kalau ada banyak tab x berkesan. Mungkin berat sangat kot. Sebab tue x boleh bergegar. Ahak ahak ahak !!! :D

Tuesday, July 6, 2010

lalalala..~~

My GIRLFRIENDS 4 EVER.......B syg sangat kt kamo0..!







Tiada yang lain yang ku cinta
Hanyalah padamu
Tiada yang lain yang ku rindu
Hanyalah dirimu
Dikaulah permata yang bersinar
Di kala ku kesepian

Tiada yang lain yang kumahu
Hanyalah kasihmu
Tiada yang lain yang kupuja
Hanyalah dirimu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan kau merana

Aku cinta kepadamu sepenuh hati
Janganlah kau ragu kasih
Ragu padaku
Sejujur niatku niat bersama
Selama-lamanya
Janganlah kau pergi kasih
Pergi dariku

Kunyanyikan lagu rindu
Buatmu kekasih
Ku baca puisi syahdu
Puisi kita...
Ku ingin kau di sampingku
Untuk sama-sama
Melayarkan bahtera cinta yang terbina
Oh! Kekasih... dengarkanlah
Bila aku tersiksa kaulah penawarnya
Bila kau terluka akulah penyembuhnya
Kita sama-sama sudah jatuh hati jatuh cinta...

Tiada yang lain yang kumahu
Hanyalah kasihmu
Tiada yang lain yang kupuja
Hanyalah dirimu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan kau merana...


p/s:hakcipta terpelihara...blog walking jgn nk curi2 pic aweq gua..gua pecahkn pale k0rang klu x fhm bahasa...AYANG..B syg kt kamo0 4 ever..!!

B is chubby...(~_*)

MY Bff

makhluk ini la Bff @ my boyfriend forever...hahaaha..
dia nak sangat aku letak muke dia dalam blog aku..
muke tak malu btul...huhuhu...
korang jgn kutuk dia eh..
aku jer yang boleh kutuk budak kat bawah ni..hahahah

pic ni pun aku baru lps rembat dalam FB dia..
hahhaa...sbb aku rase antara pic2 dia yang dalam fb ni..
ini adelah yang terbaik...
yang lain sume hancur...
hopefully after this dia pandai pose bile berhadapan dgn kamera...
hehhe..
he is a nice guy..
ape yang aku rase dia ni seorang.....
penyabar.....walaupun aku selalu perli dia chubby
baik hati.....kalu kredit aku abis, dia akan topupkan
kelakar .....selalu sgt buat aku ketawa mcm org giler
pandai memujuk.....sbb tu aku selalu merajuk
tak pandai merajuk......sbb aku yang selalu merajuk, dan tak reti memujuk
tak pernah marah.....aku yang selalu marah dia..

u see..bertapa byknye kebaikan dia, dan keburukan aku...hahhaha
lucky i got him...



(rase hati: name bf saye mohd nazlie bin naim atau name budget glemer ialah tengku nazli dato nanang)



ADIK

semalam 5 hb july 2010..
adik mendaftar kat ilp jb..
anak ke4
mak n pkcik yang hantar mendaftar..
aku plak keje..
suke btul dia dapat ilp..
ntah aper sgt la ilp..
padehal bukan jauh sgt pun ..
kat pasir gudang jer...
dia punye suke pagi tu,
sampai terlupa nak bawak x-ray n beberape keperluan dia lg.
adik aku mmg sempoi...dia gi register cume bawak satu beg (beg tu aku punye dia rembat) tu pun tak penuh,
then dia bawak baldi..aku rase tu jer la...
hahha...mase aku daftar kat uum dulu...
ntah baper byk beg aku bawak..setiap beg mmg padat n penuh la..
bukan tu jer..kotak pun ade gak tau aku bawak..
bakul..baldi...sume bende aku bawak..mcm dah tak nak dah balik umah lagi..
adik aku mmg sempoi...

actually...aku syahdu gak bile dia dah tak de kat umah..
dah tak de sape lagi yang aku boleh harapkan untuk pi kedai...
adoiii...nak harapkan zizi???...budak tu??????....baik aku pi sendiri la jawabnye sebelum berkata2 dengan dia..
boleh harap sekejap jer...
lps tu hampeh...
sememangnye adik aku ni sgt penting bg aku..
contohnye..kalu  kredit aku tak de, aku akan suruh dia gi kedai beli topup..
lps ni kalu tak de kredit mmg bf aku la jadi mangsa..
pas tu..kalu mentol bilik air dah rosak, aku akan suruh dia tukar mentol..
yang aku tahu , aku tukang beli mentol jer tiap2 bulan...
kalau aku lapor, aku surh dia order kan bakso, pas tu suruh dia pi amik..
tapi automatiknye aku la jugak kene belanja dia
walaupun adik aku yang zizul ni kedekut taik hidung masin  macm garam..
tapi dia ni rajin di perintah...
nak tak nak ..aku kene lepaskan dia..
kalu tak...mmg tak pandai hidup berdikari la dia..
sume bende nak mengharap kat aku..
gi bank kuarkan duit kat atm pun, suruh aku yang kuarkan...

kalu la aku ni akak yang jahat, mmg dah lame aku rembat duit dia..
pin no atm dia pun aku tahu..
hahhaha...
sengal punye budak...
nak buat buku bank pun nak aku teman...
haiyaa....hope lps masuk ilp tu..
make boleh la dia berdikari...
walaupun rase bimbang sbb dia tak pernah berjauhan dgn family,
tapi itu adelah untuk kebaikan dia..
aku doakan supaya dia baik2 saje di sane..
jgn la ade manusia yang buli dia..
biar dia buli org tak per...(????)... uish mulut....jgn la buli2 ni..tak baik..
hahhaha....




Saturday, July 3, 2010

sunday@ahad.

hahhhaahha...tibe2 jer rase jari jemari aku ni nak menulis something dalam blog aku ari ni...
ahad hujung minggu...
stay umah saje lah..nak wat mcm ner..
bff tak de kat kg...
nak ajak bf plak..
adoyai ..rasenye dia sdg memandu untuk balik ke selangor...
hope selamat la kembali ke rumah...
terengganu ke selangor....
drive la kamu sorg2 la yer bf ku..
nasib kamu la...

suppose aku ikut pi hantar kawen majlis abg lan..
jiran depan umah aku
well..he is a nice guy...
bgus la dia dah kawen..
dah lame hidup seorang diri..
untung sey wife dia...
wang hantaran sebanyak 11k,...serba satu plak tu...
...
aku pun nak jugak mcm tu...
tapi..tak mungkin lah aku dapat...
ha la...bukan sume org dalam hidup ni hidup senang n mampu beri wang hantaran sebanyak 11k
serba satu plak tu..
kalu aku mintak bf aku mcmm tu ..
sudah semestinye dia akan perli dgn cerite "wang hantaran" yang ade dalam blog dia tu..
kompem punye...
so...baik aku diam saje...

serba salah gak tak pi majls abg lan..tapi tak per....tu tempat pengantin pompuan
next week tempat abg lan..
comfirm aku dtg..
by the way..congrate to him,,..
melangkah kedunia rumah tangga...

adoyai...
si kucing ni...panjat2 n kacau aku menaip plak...
pergi la main jauh2...

stop la jap..layan melodi...
ade gosip best...hahhha









Friday, July 2, 2010

new blog background template