Friday, October 22, 2010

kecewa

 KECEWA boleh didefinisikan sebagai satu perasaan sedih apabila kehendak atau keinginan kite pade sasuatu tidak dapat dipenuhi oleh diri sendiri atau org lain. Setiap manusia akan melalui atau merasai perasaan seperti ini. Sememangnya Allah telah mencipta manusia itu dengan mempunyai akal dan perasaan. kekecewaan yang berlaku pade individu itu berbeza dengan individu yang lain atas alasan yang lain. sebagai contoh, apabila kite kecewa dengan pasangan hidup kita, dia tidak dapat memenuhi kehendak kite menyebabkan kite kecewa dengan mereka. Kekecewaan yang teruk akan menyebabkan pasangan akan membuat keputusan berdasarkan emosi semata2...

hmmm...teror gak aku buat  fakta tentang kecewa kan...by the way aku tgh mengalami perasaan ini disebabkan...tuttttttttt....rahsia.. tak semua benda boleh di ceritekan dalam blog ini...ade certain part kite kene simpan..hidup ini tak semestinye bahagia selalu...kadang2 kite akan sedih, marah,menangis, kecewa dan gembira. lumrah hidup..dah mcm2 dugaan aku lalui...so i just take easy everything that happen to me.. selalunye kalau aku sedih atau kecewa dengan pasangan aku..aku akan open cerite kat blog ni...but i think enough la... dah taklarat dah nak luahkan dalam blog.. takut makin rase sakit plak...aku open cerite kat blog ni bukan sbb aku nak tunjuk kelemahan aku atau menjaja cerite,,,tapi aku cume nak bg klu n nak bg dia tahu dan faham aper yang aku rase.. dah byk sgt aku open cerite kat sini.but until now he doesn't understand what i mean. so i think, i will stop..keep  it in my heart for safely...


::im down deeply:
logos

No comments:

Post a Comment