Monday, December 13, 2010

OMG, im 24th.....

i wish to my self heppy besday 24th....May Allah bless me n my dream will become true...
OMG....im 24th now...
its does'nt mean im old ....ok...
its just number right???? ...(ngeee,,,,so scaring la this number...)...
but i knew that im still young like 12 yrs old..hahha...

wokay....today is my day..
n my day is like my routine...
go to work...n back from work..
no celebrating..
no cake..
no present,,,
but, i appreciate for those my members who have wishes to my fb...

have more than 60 wishes... tq friends.. love u all..

1st wishes i got from my bff--(dayah)
then my beloved boyfriend
my b...
thanks b..
for ur singing....
u make me crying last night,,,( u doesnt know that im crying that moment u sing for me)
n thanks also for the "invisible cake"

i love u dear..much n much..

so sleepy right now...but i cant sleep..
last night i calling my bf from 1a.m - 4am..
damnn....!!!  now im very sleepy but i cant sleep...
 can i be like my bf?..
he can sleep anywhere he want,,,
oh yeah...
my bf silent ..
i guess he's sleeping right now...ha!..ha..!..ha..!
im just waiting his msg,,,
i wouldn't disturb him because he did not sleep since last night
he did not sleep not bcoz of me...
but becoz of soccer..

btw
thanks to maxis because give me free call...
n thanks bacause make me sleepy right now..
huh....im tired to write in english...
im 24th yrs old
so that, im announce here, i wanna:

1. gt permanent job
2. be mature n responsible..
3. improve my self

thats all enough...

my dreaming when i was around 9 yrs old..
someone buying me cake like this,,,

or this...!

wahhhh.....sedapnye...terase nak ngap jer..yummy..yummyy..
n then im dreaming
that
 someone give me fresh flower..so romantic...
tapi skrg dah 24 thn..
saye nak  candle light dinner with my bf...!!!hahhaha...( plz do this to me..--request,,)
wakakaka... meminta lagi baik dari memendam.



p/s ..ops...tercakap omputih la plak....ermmm....mimpi ape ntah ni...

Friday, December 10, 2010

pendrive saya suke menghilangkan dirinye....


ini kisah pendrive aku...
pekerjaan pendrive aku ialah menghilangkan diri dari tuan dia sahaja...
penat aku cari merate tmpt..

first dia menghilangkan diri mase back from kl..
mati2..aku ingt tercicir kat kl..
seminggu rasenye dia hilangkan diri...
kat umah puas aku mencari...
then..
seminggu kemudian..
lps jer membasuh kereta...
aku selok2 driver sit ..
damnnn...
rupenye kat situ dia sembunyi..
huhuh...
tak dapat la aku paw bf aku pendrive 8 giga...
bahgianya aku bile jumpe..
melocat kegumbiraan...

thenn...semalam..
pendrive aku hilang lagi..
kali ni tidak keseorang..
dia hilang bersame spongebob n rakan2nye...
huhu..
merata aku cari...
rupenya aku tertinggal kat kedai cuci gambar...
sengal rase berbual dgn tokei kedai tu...

aku : excuse me...haloo...i punye pendrive ade tertinggal kat sini tak??

tokie: pendrive??...ape keychain?

aku: spongebob ....

tokey:... sila nyanyi lagu spongebob....

aku:...hah?????

tokey:...gelak2....

aku...: grrrrr...haiya...mane i boleh nyanyi maaaa.....dush...
tokey tu boleh suruh aku nyanyi lagu spongebob plak kan...

aku cerita kejadian ni kat bf aku...
tak sudah2 dia ketawakan aku....
ceet....dia nak balas dendam kat aku  la tu sbb pagi semalam aku gelakkan dia 
hahhah...
mane aku tak gelak..
balik keje dia kene nyorong motor...
sbb minyak  motor habis ...
tulah kedekut sgt naik kete...
haaa....kan dah balik nyorong sampai petronas

p/s: jangan lah jadi cuai seperti saya yang asyk kehilangan pendrive





Wednesday, December 8, 2010

dia kawen dulu....

entry kali ni ttg majlis perkahwinan kawan baik aku..
kami berkawan lame dah...sejak zaman sekolah dulu2...
until now....
maybe around 10 years we have been friends..
yeah..lucky dapat kawan seperti ini...
ketika susah or senang sentiasa ada,,,

teringat aku masa aku putus cinta dengan 1 mamat ni...
huhu...dorang la tempat aku mengadu.
ptg tu aku kol n msj dorang
mengadu nasib aku yang malang,,

malam tu..
tup..tupp..tupp.....assalamualaikum...!!!
terpacak muke bff aku ni kat depan umah aku..
u seeee.......untungnye aku dapat kawan2 mcm ni....
on the spot dtg teman aku...hahah..
aku tgh frust menonggeng la katekan,,,
by the way...bg aku hilang boy tak per..
jgn hilang kawan..

alhamdulilah...majlis berjalan dengan lancar...
atas kehendank-Nya maka..
Siti Norhidayah Bt Maskor selamat diijabulkan dengan pasangannya iaitu sharulmizat..
akhirnya bersatu jugak pasangan ni setelah lame berkenalan...

well ..disebabkan kami ni bff....
makanya...
merisik, bertunang, bernikah dan mjlis represinye pun kami sentiasa ade..
antara kami dia yang first kawen dulu..
ntah bile plak giliran kiteorang yerkk
jauh n lame lagi kot..
banyak bende yang harus di cari...

ok..gambar yang kat atas tu mase dayah bergelar single...
bukan dayah aku eh..walaupun nama kami sama..
tapi ade beza di hujung ayat...
dia dayah,
aku plak daya...

pic kat bawah ni plak time dayah bertunang....
time merisik tak sempat plak aku nak amik gambar...
kiteorang ni mmg wajib hadir dalam aper pun mjls yang dayah buat...huhuh..




lepas bertunang mestilah kawen plak kan...
maka pada 04.12.2010 jam 10.15 malam (rasenye kot..aku main tibai jer)
dayah n mizat ni disatukan dan sah menjadi suami isteri..
huhuh...byk dugaan mereka berdua ni...
tapi akhirnya bersatu jugak..
kalu dah jodoh tak kemanekan..
kat situ la jugak....

dalam bilik, debaran bergelar menjadi seorang ister...

hahhaha...aku baru persan...
pic tunang n kawen posisi kami ttp same...
hahha...


ijab dah dilafazkan dgn sekali lafaz, maka .....dayah dah jadi isteri orggg,,,huahahaha









dayah...mungkin kau terkejut kenapa malam tu aku n bedah asyik duduk kat luar jer...
ni la alasan kenape kami tak berada bersama dayah dalam bilik...hikhikhik..
sibukk berposing kat atas pelamin...
kami kan penjaga pelamin...ngeh3..

ni semasa malam berinai..
sama padan dan sama cantik..



pengantin perempuan- siti norhidayah bt maskor.

pengantin lelaki - sharulmizat b. mohd noor 

haaa...u see...kami mmg wajib bergambar atas pelamin...huhuh...

ni sume pic mase malam berinai...
pic sterusnye semasa mjls represi keesokkan harinye..
pic otw to the dayah wedding

berseri2..wajah kawan aku ni...haha...kesian muke pengapit tak dapat masuk dalm pic ni..

with dayah friends...

with dayah cousins...

pic yang terakhir..
mmg aku sengaja besarkan..
motif????...
suke hati aku la..
so lps ni kite akan tunggu gilran sape plakj yang akan kawen...
aku atau bedah.,..
tungguuuuu,,,,

p/s...adakah kite boleh hangout seperti dulu???