Wednesday, December 8, 2010

dia kawen dulu....

entry kali ni ttg majlis perkahwinan kawan baik aku..
kami berkawan lame dah...sejak zaman sekolah dulu2...
until now....
maybe around 10 years we have been friends..
yeah..lucky dapat kawan seperti ini...
ketika susah or senang sentiasa ada,,,

teringat aku masa aku putus cinta dengan 1 mamat ni...
huhu...dorang la tempat aku mengadu.
ptg tu aku kol n msj dorang
mengadu nasib aku yang malang,,

malam tu..
tup..tupp..tupp.....assalamualaikum...!!!
terpacak muke bff aku ni kat depan umah aku..
u seeee.......untungnye aku dapat kawan2 mcm ni....
on the spot dtg teman aku...hahah..
aku tgh frust menonggeng la katekan,,,
by the way...bg aku hilang boy tak per..
jgn hilang kawan..

alhamdulilah...majlis berjalan dengan lancar...
atas kehendank-Nya maka..
Siti Norhidayah Bt Maskor selamat diijabulkan dengan pasangannya iaitu sharulmizat..
akhirnya bersatu jugak pasangan ni setelah lame berkenalan...

well ..disebabkan kami ni bff....
makanya...
merisik, bertunang, bernikah dan mjlis represinye pun kami sentiasa ade..
antara kami dia yang first kawen dulu..
ntah bile plak giliran kiteorang yerkk
jauh n lame lagi kot..
banyak bende yang harus di cari...

ok..gambar yang kat atas tu mase dayah bergelar single...
bukan dayah aku eh..walaupun nama kami sama..
tapi ade beza di hujung ayat...
dia dayah,
aku plak daya...

pic kat bawah ni plak time dayah bertunang....
time merisik tak sempat plak aku nak amik gambar...
kiteorang ni mmg wajib hadir dalam aper pun mjls yang dayah buat...huhuh..




lepas bertunang mestilah kawen plak kan...
maka pada 04.12.2010 jam 10.15 malam (rasenye kot..aku main tibai jer)
dayah n mizat ni disatukan dan sah menjadi suami isteri..
huhuh...byk dugaan mereka berdua ni...
tapi akhirnya bersatu jugak..
kalu dah jodoh tak kemanekan..
kat situ la jugak....

dalam bilik, debaran bergelar menjadi seorang ister...

hahhaha...aku baru persan...
pic tunang n kawen posisi kami ttp same...
hahha...


ijab dah dilafazkan dgn sekali lafaz, maka .....dayah dah jadi isteri orggg,,,huahahaha









dayah...mungkin kau terkejut kenapa malam tu aku n bedah asyik duduk kat luar jer...
ni la alasan kenape kami tak berada bersama dayah dalam bilik...hikhikhik..
sibukk berposing kat atas pelamin...
kami kan penjaga pelamin...ngeh3..

ni semasa malam berinai..
sama padan dan sama cantik..



pengantin perempuan- siti norhidayah bt maskor.

pengantin lelaki - sharulmizat b. mohd noor 

haaa...u see...kami mmg wajib bergambar atas pelamin...huhuh...

ni sume pic mase malam berinai...
pic sterusnye semasa mjls represi keesokkan harinye..
pic otw to the dayah wedding

berseri2..wajah kawan aku ni...haha...kesian muke pengapit tak dapat masuk dalm pic ni..

with dayah friends...

with dayah cousins...

pic yang terakhir..
mmg aku sengaja besarkan..
motif????...
suke hati aku la..
so lps ni kite akan tunggu gilran sape plakj yang akan kawen...
aku atau bedah.,..
tungguuuuu,,,,

p/s...adakah kite boleh hangout seperti dulu???




No comments:

Post a Comment