Monday, December 26, 2011

happy holiday part 2

ini adalah sambungan dari entry happy holiday with him =)
heheh..nak sambung balik cerita happy holiday saya..
hari ni baru ade kesempatan untuk update blog saya.
jom sambung cerite cuti saya part 2..


hari ke-2 di selangor..

malam tadi balik lewat,.,
nak bangun pun liat..
gagahkan jugak la mate ni..
bangun untuk solat..
then tolong makcik buat breakfast n kemas rumah..
huhuh...walau dah baper kali kat umah makcik

saya still rase janggal..
tak tahu nak buat ape bile kat dapur dgn makcik..
nak tolong masak?
bukan tak reti masak..
tapi takut tersalah masak,,huhu..
mungkin saya dah terbiase masak sorang2 di rumah,,
dan bile ade org lain saya rase janggal..
lagipun saya orang johor..
dan tunang saya orang selangor,,,
masing - masing ada cara masing2..
kalau saya buat cara saya..
mesti mereka akan menegur..
dan sudah tentunye saya akan rase malu..
saya cube untuk sesuaikan diri..
tolong ape yang ptt dan kemudian kemas rumah..

eh....ape yang saya melalok ni..
kan nak cerite pasal happy holiday saya..

ok lets talk about my happy holiday activity
hari ni kiteorang plan nak pegi wetworld shah alam..
sape jer yang ikut?

1.saya
2. mr. tunang
3. my younger sista
4. kakak
5. abg ijam
6. awatif and aresya

bersama 2 kereta...kami gerak around pukul 12 lebih...
cuaca cantik sangat..
 entry fees based on height kite..
sape yang nak mandi kat ala2 theme park boleh la datang ke wet world.
destinasi yang baik dan jugak murahhhh...
sape yang tak nak murah kan...
tapi kalau nak lagi murah
pergi la kat pantai ke kolam air ke tak pun water fall..
free gituuu....

sesiapa nak tahu fees dia boleh click link ni wet world shah alam  
untuk tinggi yang melebihi 120cm = RM15
so kene lah saya bayar RM15..
adik yang baru darjah 4 ni dah kene bayar RM 15..
uuuu...mak aihh...ketinggian dah nak same dengan saya...
ntah makan ape ntah budak ni...
heheh...kalau nak free... ptong la  kaki tu..agak2 ukurannye kurang dr 80cm..boleh la dapat free..
dah lame tak main...
mmg puas kami bermain..
sampai kesejukan dan kelaparan..
encik tunang paling over..
dah macam budak2 saye tgk..



:: my sista ..konon2 nak belajar berenang la tu,,,kaki pun terkial2..::


:: encik tunang yang gile kuase gune pelampung::


:: encik tunag giler..giler..giler kuasa dua gune pelampung ::



:: ape kebende main pelampung kat situ..??? konpius aku::


:: mr tunang yang macam budak2::


:: okeyy..my sista ...cettt..macam pandai berenang tapi tak pun::



:: heheh...nampak kepala sikit::

memang giler best...dapat main air 3 jam jer kot..lepas tu hujan turun..haishhh...

Sunday, December 18, 2011

vIsIt My Mom @ ReSoRt Tg.PiAi


Actually sebenarnya x terniat pun nak tulis entry ni..
sebenarnya nak tulis entry happy holoday part 2..
tapi di sebabkan pica2 happy holiday tak ade
makenye asay buat la entry lain..
dan kebetulan saya godeh2 latop ofis ni..
terjumpe la folder pica mase saya datang melawat mak..

kan hari tu saya ade buat entry pasal mak sedang berkursus..
so 2 hari sebelum kursus tu habis..
saya datang lawat mak..
kebetulan saya stress berkerja di kolej..
ape lagi saya pun terus ajak ofis mate saya keluar temankan saya jengguk ibu saya..

around kol 1 lebih jugak la kami sampai kat resort tu..
cuace kejap panas.. kejap sejuk..
agak ceria sikit la tgk muka mak bile mak tgk saya datang..
heheh..
yeke?
yela..betul ape...
mak nampak heppy..
kami minum petang same2..
lega bile tgk mak ketawa...
saya tengok org2 yang ikut kursus tu ade yang ok...dan ade yang k.o..
di tegur mak pun buat "dek" jer..
ape jeniskah org mcm tu?
ade adab ke?
mcm tak ade jer...
mak saya bercakap dengan dia..
dia leh buat bodoh..
mcm mak saya tak wujud kat depan dia..
haisshhh...tgh period agaknya wanita itu..
mmg nak kene wanita ini....
ape lagi saya pun sindir la
harapan saya dia dengar sindiran saya..
agak tak bertamadun la kan bile org tua bertanya..
tapi sepatah haram dia tak menjawab...

almost 2.30 pm...kelas mak pun bermula..
saya n ofismate pun terpaksa lah balik ke ofis
untuk mendapatkan semula "stress" kami...
huhuh...before balik sempat lagi berposing..
jom layan pica2 yang saya amik ni.
huhu...









:: im not ready at all when i snap this pic by own..grrr.....very funny...mulut terbukak..hahah.::


luangkan masa untuk release tension.. thanks a lot to izzati come along with me.jasamu dikenang - kenang..

happy holiday with him =)

 9 dis 2011

happyyy holiday...
rase tenang bile apply cuti banyak2 ..
bercuti panjang..
rase lega.. rase hilang sume tekanan kerja..
so i take 6 days leave..
and go to selangor with the younger sis..
dah 3 month kami tak berjumpe..
rindu yang teramat sangat..muahaha...
turun di seremban..


dan encik tunang pun amik saya di terminal..
sangat lega memandang dia..
dari seremban terus ke rumah.
malam tu encik tunang ajak pergi ke pasar malam..
huhuh...beli ayam gunting.. dari 3 bulan yang lepas saya ngidam nak makan ayam tu..
mmg kenyang giler la malam tu..
malam tu jugak kami bersiap2 pergi ke ICT..
bawak yana and awatif jalan2...
dah dua kali pergi...
so dah tak excited sgt la...
jom kite layan pic kat bawah ni...

opss .. sebelum itu sila abaikan tarikh di gambar..kesilapan teknikal..terkebelakang sudah..huhuh


::welcome to ICT for the 2nd time ::



::very awesome ::


:: awatif n yana ::


:: beautiful lighting::

 :


:: we are in love::





::nak jugak pic kat merak ni ::




:: budak kecik dua org ini naik menatang ni and we are just looking from outside::






::ahaa.. the crazy fiance is here ::

i cant stop laughing when saw this pica
it's very funny.. 

 :: owhhh...uh...so beautiful::



:: my younger sista::


::with the white horse::

:: fiance and me also can entering for free ^-^:: 

itu pun disebabkan dah nak pukul 1...the guard bg chance kat kiteorang naik bende ni..
btw thanks to that people tu sbb bagi free kat kami

we played this..
the ticket price is RM5 for two person ride...
but it's just for certain part of games




:: oke.. i very dont know why my pica be like this..seems like someone try to edit my pica b4 me ::


very buruk
...

:: macam cute jer pic ni::





::at last ...good bye ICT..we'll come for third time...but never know when::

sampai di rumah around pukul 2 jugak la..
masing2 dah kepenatan...
tapi tgk encik tunang masih segar buggar...
sedangkan saye dah terlelap dalam kereta..
begitu jugak dgn yana n awatif..
saya pun dah keletihan yg amat sangat..
masuk bilik dah x ingat ape dah..
yang ingat dalam otak cume nak tidur..
itu jer..


ZZZzzzzzzZzzzzz.....
rase mcm malas nak sambung aktiviti cuti hari keesokkannye...
huhu..pic pun tak ade.. nak update mendenye..so terpaksa la tunggu saya update dari rumah...


***************Sambung Esok - esok - esok jer la ********************************




the lighting is very awesome... kalau bawak balik rumah mmg cara gak ni.

Wednesday, December 7, 2011

MaRi BerKetaWa BerSaMa AnWAr HaDi & MatLutFi&MaRiaElEna Di YOuTubE

halooo..malaysian..
Arggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...................
Penatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttnye..!
kerja hari ni agak rimas dan giga penat...
dan sangat stress..
badan agak letih..
sampai rumah..rehat dan terus mandi...
watch the drama tentang dhia..
terbaik!!!...=) love it damnnnn to muchhh...

after that saya pun melayan la youtube...
saya key in nama " matlutfi"
y?
i love his video..
banyak mesej yang sangat baik
tiap kali saya stress..of kos saya akan layan video matlutfi kat youtube,,,
guarantee...akan ketawa terbahak2..
stress n kekusutan yang ade terus hilang...
no need panadol..
ckup dgn matlutfi dah boleh baik...
matlutfi yang cute
matlutfi yang kelakar..
matlufi yang sempoi...
sume video dia penuh dengan mesej yang baik..
disampaikan dengan cara yang berhemah dan bg saya tidak mengecilkan mana2 pihak..
so sesiape yang belum tengok lagi mat lutfi sila klik sini...video yang paling best antara yang terbest

then 2nd video yang saya suke layan
is anwarhadi..
rasenya dah ramai kenal..
he's so MANIS...
giler laju speaking dia...
otak saya tak sempat nak translate ape yang dia dah cakap...
ape pun...love his video...mesej yang terbaik...
klik sini untk tengok video dia..
cute kan dia...hihih....

then 3rd is maria elena,..
she's not bad...
speaking abis...
comel n cantik...
video yang dia pun best2..buat saya ketawa terbahak2..
n dia pun ade ajar tutorial pakai shawl...
bermekap...mcm2 lagi la
dia sempoi n gile2 abis..haha...sape2 yang nak tgk dia punye video klik sini.
saya suke video "who win"...mmg best..

so kepada sesiapa yang masih tak kenal
siapa mat lutfi?
siapa anwar hadi?
n siape maria elena..?
sila la google..

marilah kite beramai2 menyokong bakat mereka...


bangga sangat dengan dorang....terbaik...

Sunday, December 4, 2011

Risaukan Mak + kuRsus by KEMAS

malam ni..hati saya agak merasakan kerisauan..
risaukan mak yang sedang berkursus di resort tanjung piai..
saya takut mak menjadi mangsa buli..
banyak benda yang mak tahu..
kesian mak...
saya harap mak tak de ape - ape kat sane..
saya harap mak gembira jer..

kursus yang mak ikuti ni under KEMAS PONTIAN...
hmm...mengikut penceritaan mak...
saya boleh agak budget KEMAS x lah sebesar mane..
atau pun..budgetnye besar.. tapi ade masuk "kocek"

kenape saya berkate sebegitu..
maaf kalau tersalah..
just from my mom story.. mak bagitahu..yang dia tak selesa di sana..
kekurangan air untuk mandi..
kekurangan air untuk membasuh baju..
kepanasan di dalam bilik...
kurang serba serbi..
dan jugak saya berani menanggak,,
terdapat "gape2" antara si muda dan si tua..
di mana2 kursus mmg ade gape..
tapi sebenarnya gape ini berlaku di sebabkan kurangnye perhatian dari pihak penganjur..

di sekolah dahulu..saya merupakan AJK majlis perwakilan pelajar..
saya boleh nampak kelompok2 ini...
dan kami akan cube memecahbelahkan kelompok2 ni supaye mereka boleh bersatu hati..

dan apabila masuk ke alam pekerjaan pula..
dan saya di tugaskan untuk menjadi urusetia program..
so far tiada gape2 berlaku....
mungkin kami mengamalkan prinsip bekerjasama..
alhamdulilah..syukur....si muda membantu si tua...si tua pulak memberi ilmu kepada si muda..
itu yang kite mahu...
bukan seperti yang mak saya lalui pada saat ini..
diperli, diketawakan, dipulaukan,,,
saya tahu mak sedang bertahan...
dari suara dia mengadu pada saya...
saya tahu mak tidak seronok di sana...
serasa saya ingin menggantikan mak..
serasa saya ingin berjumpa penganjur agar tidak berlaku perkara sebergini..

persoalan :

inikah hasil dari program kursus yang dianjurkan oleh KEMAS..???

ape objektif sebenar KEMAS?


(maaf kalau tersalah..hanya ikut emosi. )



buka lah mata, bukalah fikiran..sampai bile mahu berkelompok...bangsa tak akan maju...