Monday, January 31, 2011

::Aku b.o.s.a.n::


puas hati aku..buat pica LARGE.ngeh3..
.tgk gambar sudah tahu....aku giler bosan tahu tak?????.....bosan.!!!..bosan.!!!.bosan.!!!..dengan sume orang aku bosan...mmg bosan la...huwaaaaaa.......kalau la ade duit banyak..boleh aku shopping untuk hilangkan kebosanan..lame kan tak shopping...bile dah bosan tahap petala ke8 mcm aku nih..rase dapat menjerit skrg ni pun kire ok...tapi aku rase tak ok kot...sbb of kos kak su akan ketuk pintu ofis aku tanya "kenapakah?"hisyyyy.....mengular lagi baik kot....huhuh...yeah....mari mengular ke sana..dan kesini..serta kesituuuuuu....let go mengular.....!!!

Wednesday, January 26, 2011

::berita yang sepatutnye dilaporkan pade hari semalam:Sedang StReSS::

okehhh....samalam aku giler stress.....
kerja bertimbum....
boleh jem hotak aku nih...perghhhh....rase mcm nak pitam pun ade...
tak cukup kaki tangan ni nak buat...
huhuh....insaf...lps ni wat kerja siapkan terus...tak nak dah tangguh2,...
wat aku jadi giler....

Sunday, January 23, 2011

kawen adalah isu sensitif saya..so beware huh...!

tak faham dengan people who arounding me la...
always ask about " kawen"... tak de soalan lain ker?...
hailah....bg la duit dulu ..baru kasi tanya " bila mahu kawen ?"..
boleh gak aku jawab...
ni sekadar soalan berbasi2...
nak termuntah la nak jawab..
tensen wei....
ingat kawen senang ker?...
baik2 uruskan hal sendiri....
nak uruskan hal suami??...lps tu... dapat anak..uruskan hal anak????...
huit....aku tak ready nak uruskan hal tu lagi..baru lps graduated...
sendiri lom puas enjoy.......nak kumpul duit pun tak sempat....
ape lagi nak kumpul harta untuk diri sendiri....
laki kawen lambat no hal la kan..
after kawen still boleh enjoy...ape dorang nak fikir...
lps kawen automatiknye "syurga aku di bawah tapak kaki suami aku"
teringat kata kak su ..bile dah bergelar isteri tanggungjawab pada suami la paling berat...
jaga makan minum suami..( aku ni nak kate reti masak.. reti la jugak...bukan tak tahu langsung..cume x sedap kot masakan aku)
pakaian suami....(...bab  jahit pakain...mmg aku fail....so ready money jer la..beli kat kedai)
hati suami...(skrg ni pun bf aku asyk kecik hati dgn aku sbb perangai aku...bygkan lah kalu lps kawen..of kos dosa bertimbum2 aku dapat secara free)
blm hal2 batin lagi tuh....
ade la org cakap  bile tido, isteri tak boleh tinggalkan suami sebelum waktu subuh ...
tanggungjwab berat wei...
lom lagi nak lahirkan anak..
mengandong 9 bulan 9 hari....
azab nak lahirkan lagi...
so patutkan kalu aku mintak duit hantaran lebih2...wakakaka...marah kot bf aku...
contoh la kalu hantaran aku 10k.al maklumlah brg2 kan dah naik harga...so letak lah 10k..contoh sajer yer..jgn salah faham kpd pihak2 berkenaan.......
dgn 10k saje aku akan memikul tanggungjawab yang sebegitu banyak dan sebegitu besar untuk selama2nya sampai aku mati... tu pun ade yang nak mintak kureng....alahai...kesian kite kan wahai kaum pompuan....any objection?????

larat ker aku...
tanggungjawab isteri?
dengan keadaan aku skrg ni yang tak begitu stabil...?
aku tak nak jadi isteri derhaka...okeyyy....
kalu boleh...
aku dah ready untuk hidup menjadi seorng isteri solehah...bukan pada suami jer tau..tapi pada keluarga belah suami...
tak nak la aku tangung dosa banyak2..dan tak nak la jugak...suami tanggung dosa2 aku...
dosa sendiri pun dah banyak....
rase nye makin berat dosa dari pahala...

nowadays....
its not about duit untuk kawen...
but hidup aku lps kawen sape mahu support...? korang ker..? suami aku jugak kene support... (cehh..mcm dah kawen jer kan aku ni)
tnya soalan pasal kawen mmg la senang......
skrg ni harga barang naik....mintak 10 k..kang cakap jual anak...be rasional k...dulu n skrg...
its too much different...
heiiiii lah....tak faham..
mmg la susah nak kumpul duit banyak...
tap aku percaya ...
Allah maha pemurah...
nak membina Masjid dan meramaikan umat Muhammad besar pahalanya,,
Allah akan memberi kite rezeki,,,
aku yakin....kehidupan yang aku lalai...dan yang ditetapkan Allah...adalah yang terbaik untuk aku...
dan ..
mungkin di sebabkan faktor duit ramai org tak kawen...kan..kan...kan...????
dan ramai jugak yang berleluasa buat maksiat sewenangnya...( ade yang terasa....?)



p/s: kawen bile dah ready ok..kalau tak ready jangan kawen...kang timbul plak isu cerai....

Thursday, January 13, 2011

Anugerah Juara Lagu 25,,,ana rafali yang menang?

tetibe nak buat entry ttg ajl 25 ni...
sbbnye..mcm tak puas  hati kenape ana raffali yang menang...
sampai ke hari ni aku tgh pk...yela aku pelik nape dia menang..mase dia nyanyi tu dah la sebutan tak jelas....
x boleh nak hayati lirik yang dia nyanyi,...yang jelas cume ayat " tolong ingatkan aku"..tu jer la....

lps jer nama ana raffali di nobat sbg juara ajl25 kali ni..
aku terus tutup tv...
tak puas hati...
sbb aku ingat yuna yang menang.,..n mmg mengharap pun yuna yang menang,,,
suare yuna mase tu...mmg mantap...meremang aku dengar... tapi yuna tak menang..
so ...nak marah kan yuna nyanyi x ok atau nak marah kan juri yang x reti nilai....?

but good job untuk ke3-3 emcee....syok tgk telatah dorang...mmg pasangan ideal la...


p/s: AJL26..bior aku yang nyanyi la...mesti menang kan kalu juri2 ajl25 yang nilai...wakakka....

Friday, January 7, 2011

because of p.m.s

haisyhh...ntah hantu mane yang rasuk aku mlm td..
x pasal2 bf aku yg jd mangsa...
sengal btul....opsss...sape yg sengal???....of kos la aku
x pandai2 lg nak cover emosi mlm td...
ni lah bile terkena penyakit perempuan..sume bende yang aku buat jadi x betul..
huhuu...1st thng yg aku cr ble bgn tdo of  kos la henset aku..
cek2..kot2 la bf aku msj...damnnn,...!!! lupe plak mlm td aku mrh kat dia...
ntah aper yg aku merepek mlm td pun aku dah tak ingat..
bgn tdo jer rs mcm x de aper yg berlaku ..huh...dah mcm cerite seribu kali cinta la plak....
teringat balik ape yg aku dah buat mlm td...hahahha
baru ingat..
aduhhhh....kali ni mmg slh aku..KALI NI???..hahah..aku rs aku dah byk kali kot aku wat salah bile time pms ni.
ermm...malu la plak nak mintak maaf...
lgpun mlm td dah terlepas cakap...cakap?...eh..silap..silap...aku tak kol dia pun..taip msj jer..
aku dah terlepas msj kat dia...
aku cakap tak mahu d ganggu dalam tempoh seminggu dua ni...
aduhhh...ape ke bongoknye aku ni wei....
sehari pun aku dah tak tahan gatal nak msj dgn dia jer...ape lagi nak bertahan seminggu...
aduhhh...binggung ni..
malu la nak mintak maaf..
sbb aku tahu ni bukan yang pertama kali nye aku buat..
tiap kali pms..mst mcm ni.
dia mst dah kecik ati dgn aku..ye la..dia tak de wat salah aper2 pun..
aku nak naik hangin jer kejenye...
penyabar btul bf aku ni...
nsb baik aku yg dapat bf aku ni...

huwaaa...aku dah pening ni...
huh..ari ni wat keje pun tak senonoh...
pemalas btul ari ni...jiwa kacau..
sapu dapur..benti jap..masuk bilik..update blog,..
sapu ruang tamu,.benti jap..masuk bilik,...update blog lagi...
jap lg basuh pinggan..benti jap..masuk bilik..update blog kot..
hahaha..ntah ape kene la ari ni...otak aku tgh crowded sgt ni...
byk bende yang aku nak fikir..
badan aku plak selalu sgt letih..
also my eyes...bile mate dah penat..kepala pun dah mule sakit.
bile letih..suke cari gaduh..hmm letih2 pun sempat gak aku cari pasal dgn bf aku 
.tapi tu lah kalu gaduh dgn bf aku mcm tak gaduh..
sbb awl2 lagi dia akan mengalah...
hati aku blum puas lagi...
tp tu lah cr dia...

t o:

"Encik Nazli Bin Naim, kite mintak maaf lagi eh..tak tahu la ni kali yang ke berape kite buat salah..
kite tak ingat..mlm tadi bukan kite..hantu mane ntah sesat ..dia pinjam badan kite...yg marah2 tu bukan kite tau..tapi hantu tu lah.,,skrg hantu tu dah tak de..dia dah kuar dah dari badan kite....kite nak msj Encik Nazli...nak mintak maaf..tapi kite malu la.,.sbb byk kali dah kite mrh2 encik nazli..lps ni kite janji x nak buat lagi...JANJI???...(mst dalam hati Encik Nazli ckp mcm ni kan ---->..janji2..tapi nanti kang buat lagi..tahu sgt..)..ok.xpe...kite x jadi la nak janji..tp .INSYAALLAH kite akan control temp kite...eh..ermmm...Encik Nazli pujuk la kite...blh kan???..."



p/s: kenpa plak bf aku kene pujuk aku plak ni...



Monday, January 3, 2011

DUA RIBU SEBELAS

      Assalamualaikum k0ma perenggan baru.


  Tahun 2011 telah datang maka nye...byk la manusia2 yg berazam baru....hahaha 2010 punye azam ada capai ka kawan????ape ekk azam tahun 2011..jeng..jeng..jeng....!!! its very simple...!!!


Saya mohd nazlie bin naim berazam..pada tahun 2011 saye nk menjadi manusia yg lebih baik dari tahun 2010..(Jahat ke aku pada tahun 2010..wakakaka HANYA TUHAN SAJA YG TAHU....(Ayg..b jahat ke tahun lepas???ayah...ibu maaf byk2 kerana anakmu ni se0rang yg degil..hu3)


(ya allah ya tuhan ku...terima lah taubat hambamu yg hina ini)



          january
- BULAN PENUH DGN TOURNAMENT.....

1-TOURNAMENT BADMINTON INTER DEPARTMENT KT KILANG.

2-TOURNAMENT BADMINTON TERTUTUP KAMPUNG.

3-TOURNAMENT FUTSAL INTER DEPARTMENT(x dapat main p0n..go to selatan tanah air...ehem..ehem.teka wt pe??hu3 jumpe my l0ve la apa lagi...hu3 ayg..tggu b datang ea..ku merinduimu...muahhh..!!) 

4-TOURNAMENT MANCING YG BIASA AKU PEGI PADA JUMAAT MALAM SABTU N SABTU MALAM AHAD..hu3

Byk kn tournament..hu3 s0 pandai2 la nk bahagikn masa pada FAMILY(ayah,ibu,adik bradik)..MY GF (nurhidayah albian)...KERJAYA N SUKAN.....hu3

p/s : dh lama x update blog sampai gf bising..hu3 sory syg...ngeh3 n x lupe juge pada kwn2 s0ry dh lama x update...hu3 SELAMAT MAJU JAYA IN 2011 UTK SEMUA....1 MALAYSIA

-BYE-



                                               

tahun lama 2010, tahun baru 2011

tahun lama telah menutup tirai semua kenangan yang manis, pahit, kelat, tawar, masin dan segala bagai rasa dan perisa hanya tinggal dalam kenangan
yang pastinya tak semua matlamat 2010 aku yang tercapai..
tahun baru mestilah azam baru...
aku blom list kan lagi ape azam baru aku...
tiap2 tahun berazam..
suku bulan pertama leh handle lagi..
dah masuk stgh tahun
azam ntah kemane2...

bile tahun baru..makanya umur pun dah bertambah la...
makin pendek la kehidupan kite...
so haruslah kite sentiasa pandang ke hadapan...
perancangan diri of kos la ade...
cume qada dan qadarnye kite tak tahu,,,
yang penting berusaha sampai dapat..
jgn cepat sgt putus asa....( nasihat bf saye.)

ok...jom list kan azam 2011 yang paling utama kepada kurang utama:

1. nak kerja tetap..
2. kumpul duit banyak2...sikit2 tak mau...nak terus banyak...(muahahah...si tamak)
3. rs mcm nak kawen..tp takuttt..hahhah...si gatal lagi miang...
4. nak bayar hutang ptptn ..hutanggg ohh hutangggg...cepatlah kau habis...
5. nak sambung master la...aduhhh...
6. nak beli rumah....tak dapat rumah..istana mahligai kaca pun jadilah..
7. niat di hati nak pi umrah dgn mak...amin....moga ade rezeki untuk aku...
.
.
.
..
.coming sonn will be update..

p/s : solat asar dulu....