Tuesday, February 8, 2011

::IkLan Diri SenDiri : SaYe seDanG MencAri PeKerjAan::

haaaaa......korang nampak tak ni????????


"aku tengah cari kerja"

tolong faham sekali lagi...

"im a jobseeker"

nak aku mention dalam bahasa cine ker?

bace kat atas tu....
aku nak taip semula tak reti la plak....

ade fahammmm???


puas hati aku...
cari kerja pun susah....
heyyyy...rugi ade degree tapi frame kat umah...
hampeh...kalu tahu tak yah belajar tingii...bunyi macam menyesal jer kan?????..oh sudah tentu tidak...
bangga beb dapat ilmu tinggi ....

dah setahun aku kerja kat sini...
very easy like peanut..
huhu...boss pun sporting habis...
korang pernah tgk  x,boss korang bukak lagu dangdut kuat2 dalam ofis???
mesti tak de kan???
tempat aku ade....
boss aku la tu...

korang pernah tgk tak....???
pekerja bawak member duduk lepak dalam ofis sedangkan dalam ofis tu ade boss korang..?
siap ngumpat2 tu..then siap cari kerja kosong dalam intenet...yang tu memang.tak leh blah...
korang mesti tak pernah tgk kan...kan..kan..
tempat aku jer yang ade,,,,

korang pernah tgk tak org mintak cuti gune "sms" jer...???

"boss saya cuti esokk!!!!saye ade urusan penting"

boss balas: "ok!"...

kalu boss tak balas pun pekerja tu ttp jugak cuti...
esoknye, masuk kerja buat la muke bodoh...
pekerja wat muke bodoh..
boss pun wat muke bodoh...

tempat aku jer yang ade weiiii...tempat korang tak de punye

ade lagi...

korang pernah tgk x????..
pekerja asyk dok online  FB dari kol 9 am - 5.00pm...
mesti korang selalu tengokkan..
sebab
 aku percaya bersepah yang buat,,,,
..
tapi boss aku mmg sporting habis...
dia tahu..
kalu aku cuti sume kerja dah siap...
sbb tu dia tak kisah..
n i make sure all of the customer tak kan cari dia time aku cuti..
kalu ade pun..
customer datang nak bagi payment....
ttg payment sume tu boss lah...
ttg kerja yang bertimbun2 aku lah....

actually seriously..
i want more challenges in work...yeahhh...
ceeetttt.....ha...kalu dapat kerja yang susah baru tahu kang...

aku bukan aper..
aku cume nak nilai tahap keupayaan aku kat mana..
kerja sekrang amatlah la mudah....

please yeahhh...

majikan kat laur sane tuuuu...

pleeeeeeaseeeee hire me ok!!

im a degree holder..
im a hardworking person,
 confident,
 talkactive, 
goodthinking,
 active,
 humble, 
good in team work, 
also friendly..

aper lagi aku nak promote..huhuh,,,,



actually kalu ade rezeki tak kemana kan...
selagi kite di bumi Allah ni..merata rezeki kite..
n Allah jugak dah tetapkan rezeki masing2...
so kite tinggal usaha...

ha....aku dah usaha la banyak ni...
sampai malu dah aku nak mintak pengesahan dgn puan saidah tu...
terpaksa gak la aku tebalkan muke aku ni..
mintak dia sah kan sijil aku sume...
semata2 nak dapatkan kerja kerajaan yang belum tentu dapat...

kecewakan ...
....penat2 kite photostat...berabis duit....then tebalkan muke untuk mintak  cop pengesahan...
tunggu 6 bulan..tapi tak dpt ape2 panggilan pun....
mane tak nye..
jawatan tu untuk seorang jer..
yang meminta beribu..ribu....
sekali yang dapat anak, anak sedara, makcik sedara, cucu sedara, 
n saper2 jer la yang ade kaitan dgn org kuat dalam jabatan tu...
huhuh....
adil ker....?...kalu kat dunia ni sumenya adil la...
kalu kat akhirat?????....heheh....jawablah sendiri yer



P/s : that worker is me....!!

No comments:

Post a Comment