Wednesday, March 9, 2011

::busy time::

kali ni nak gune kat ganti nama "saya"

walaupun sudah ade pengkongsi baru pindah masuk kedalam blog ni, blog saye ttp tidak diupdate oleh beliau
beliau bz seperti saye kottt......oh mr. seteguh hati..

 
hari dan minggu yang menyibukkan...
sgt sibuk...
dan menyebabkan saya buat ot yang tak berbayar...
baik kan saye.....(yup....daya mmg baik sgt)
huahahaa....

byk cerite nak story ni..
hahhah....
jom update status minggu bz selaju yang mungkin ...

botol air
every working days...or  when im going somewhere...
saya akan pastikan yang saya akan membawa botol air
botol air kaler pink saya...
nak dipendekkan cerita..
hari tu sgt bz....
bz yang tak terkata...
ermm....silap...bz yang terkata...sbb saye selalu kate bz minggu lepas
customer dtg berduyun2...
banyak keje..banyak cakap...
maka
haus yang teramat sgt lah jadinye...
saya terlupe nak bawak botol saya...
bukan saya terlupe..
tapi gara2 my younger sister yang suke pecahkan botol air dia...dan suke juga hilangkan botol air dengan sengaja dan dengan secara tidak sengaja...
saya rase tiap kali belikan dia botol air..
tak sampai seminggu dia dah pecahkan
....pagi tu nak hantar  my younger sis ke sekolah..botol air dia letak kat sisi beg dia..
then mase dia duduk nak pakai kasut....btol air dia terkene hentakkan kuat atas mozek tu..
so pecah lah......makanya dia menjerit2 mak saya...
mintak amik botol air yang lain  kat dapur  
hhuhu.... wellll....mak saya yang lagi bijak dan baik ni...rembat botol air yang saye selalu bawak pi keje..
ceeetttttt.....botol air saye jugak yang jadi mangsa...
oleh kerana dah tak de botol air..
maka saye pergi ke ofis tanpa botol air..
dan terpaksa tahan haus la kalau tak sempat nak beli air...

tido awal
minggu yang agak bz..
balik keje of kos la dah penat..
ni baru hidup membujang..
balik keje tak buat keje umah..
boleh la tido awl
kalu dah kawen agaknya mcm mane la  yer??? (fikir...dan fikir..terus berfikir...)
so....bile dah penat 
maka tido la awl..
dan makanye jugak,.saye tak sempat nak berbalas2 mesej dgn bf saya...
muahahhahah...kesian bf saya...
baru dapat 1, 2 mesej saya terus hanyut dibawa mimpi..ngeh3..

panas
cube la korang bygkan...
tgh2 banyak keje..
aircond yang sejuk menjadi panas..
dammmmn....mahu tak ngamuk saya...
berpeluh2 ni..melekit dah badan...
customer bertimbun2...
kerja berlambak2.
korang bayangkan lah kata ganda yang saya bg tu.,.
mahu pitam saya jadinye...
buat kerja dgn kedaan yang panas...
then p bank..tunggu turn nak cashkan cek..
bz punye pasal...
tak perasan cek tu bukan cek cash...
sengal...
buang mase jer saya tunggu
dah la panas terik...
hampeh tak dapat ape...
balik ofis...
huhuhu....berkurung dalam bikik ofis yang sgt PANAS dengan cuace di luar sana yang jugak PANAS!


duit
namun begitu dan walaupun begitu...
kesibukkan saya berbaloi dengan mendapat duit tepi sebanyak
200+100+100+200+20+10+15
hhaha...tolong la kirekan jumlahnye la yer..
alhamdulilah rezeki saya
penat saya berbaloi..
peluh saya ketika berpanas berbayar..
walaupun bukan bos yang bayar,,
tapi saya bahagia bile kerja dapat side income
dapat la kasut baru..
baju baru...
n spectacle baru...mungkinnn....hahhaha...

p/s : mahu cari side income byk2 lagi biar bz banyak2 lagi