Sunday, May 29, 2011

kU giLeR keRJa....

thanks mr seteguh hati..buat entry yang boleh melelehkan air mata tunang awakkk..hehhe..terharu sangat2 atas luahan tu..tapi jgn la puji melampau sgt,,,,saper la saye ni nak diumpamakan seperti bidadari..jauh beza amat sekali...

sekarang...jam menunjukkan pukul 12.07am..baru lepas tengok mentor..saye dah agak dah salma akan menang...huhuh....vokal yang amat mantap..kalah siti tau...huhuhu...stop cerite pasal salma...

.now masuk cerite bab saye...


dah 2 minggu saye kerja straight without cuti....so 30 n 31... saye cuti...boleh la kemas2 umah..kemas bilik yang dah mcm bilik puake...huhuh....so esok bg bersih sampai bersih itu bilik...huhuh....then esok kene planing time btul2...saye kene setlekan sume keje saye yang dah tertangguh...huhu...esok saye nak sevis JMN....kesian dia....lame tak kene servis..tuan empunye asyik keje memanjang....hehhhee...

saye rase ni lah first time saya berkerja dengan rajinnye...mungkin niat pertama saya mase dapat kerja ni membuatkan saya semakin rajin...rajin????....MEMANG rajin okaaaayyyyyy.....start on wesak day....saya sepatutnnye cuti..but dipanggil berkerja...assist aktiviti for kids buat cookies...it's very funny look them very excited making cookies for themselves....yeah...they're very cute...

teringat little chinese kids yang sgt montel badannya...actually setiap kali all the kids buat biskut, the teachers will pack the cookies for them to give to their parents...so this montel kid very funny...he always eating the cookies which the teachers pack for their parents...n i saw him...i come to him...i tanya kalau u habiskan biskut ni....mcm mane nak bagi ur parents?...n the kid answer..dia bukak polistren dia...n dia tunjuk....2 cookies for mama..n 2 cookies for papa.... saye lapar....saye tak tahan perut saya...biskut ini sedap......i look at the pack.... just only hv 4 cookies over than 8....

kanak2 ini diberi peluang buat cookies sendiri....mereka seronok...menguli tepung sendiri..menerap mengikut citarase sendri...n the last....mereka makan cookies yang mereka sendiri yang buat...mereka teruja untuk membuat cookies....kalau dulu mase saye kecik2...kalau kacau mak saye buat cookies...of kos saye kene halau..so now dah modern...kids can do it themselves... ade jugak kids yang terlalu teruja dengan cookies sampaikan mereka terduduk cookies yang mereka buat...hahhha....so terpaksa lah buang cokies tuuu....

start je aktiviti tu...saye terus bekerja...banyak program yang dianjurkan oleh kolej..n banyak ilmu yang saye peroleh...kenal dgn ramai perserta....kalau dulu saye berkira dengan waktu kerja di tempat lame saya...tapi sejak kerja baru ni...saya tak kira mase untuk berkerja....walaupun penat n tak cukup tido..tapi hati saye rase puas...saye rase berbeza dengan kerja dulu...saya harap gaji saya lebih berkat...huhu...

dan bile saya dah straight berkerja..maknanya saye terlalu b.z...dan mangsa yang terkene tempiasnye ialah mr. seteguh hati....b.z sgt dengan kerja sampai tak de mase saya untuk si tunang...kesian dia...nasib awak lah....tak dapat layan mesej awk time keje...habis keje plak..balik dah penat..terus tdo....kalau ade komitmen lain..mmg tak de la nak layan si tunang tu seharian....huhuh.....kesian si tunang..sunyi agaknya..si aper saye leh buat.. kerja punye pasal....



p/s: gaji mestilah berkat..kat akhirat ditanya...ape mahu jawab???

Saturday, May 21, 2011

~ entri mr seteguh hati ~

~ Assalamualaikum my fiance miss anjung hati ~




~ lagu diatas ditujukan untuk miss anjung hati....hu3 ingat lagi tak lagu nie...byk kenangan kite kn dlm  lagu nie..
lagu nie jugak la mr seteguh hati bg kt miss anjung hati taim nk ngorat2 dulu...(suke x?)....mmg taim tu ssh sgt mr seteguh hati nk ngorat miss anjung hati....tp akhir nye..berkat kesabaran mr seteguh hati...miss anjung pn terima mr seteguh hati sbg BF beliau....N then now miss anjung hati dh pon jd 2nang mr seteguh hati....hu3 (01.05.2011) hari yg paling bahagia bg mr seteguh hati...(hari kami bertunang)....hepi sgt taim tu bg mr seteguh hati bile tgk 2 bentuk cincin tersemat dijari manis miss anjung hati...(sumpah awk umpama bidadari yg turun dari kayangan pada hari tu...mr seteguh hati sggh terpegun...)

                                                        ~ Nie la 2nang mr seteguh hati ~


P/S: Miss anjung hati....mr seteguh hati SAYANG sgt kt awak..!!!
        ~(sayang awak ketat-ketat)~
       ~ LOVE U MY FIANCE ~

Friday, May 20, 2011

KeRanA HiTam =.="

hello everyone..little bz with work...
lets start bebeh...ok im just wanna story about what's going on me in few days past...
i think it's very horrible day for me...
it happen when i worked with someone i called tam...
the first time i meet him..i think he's nice man...
he over 60th yrs old...i think i can called him atok..haha...y not...
he's looked young than his age...

 i admited that i dont like him much..
.y?
because DIA KUAT BODEK...
eauuuuwww.....the first time i didnt noticed he like that..
when "something happened" i can saw everything his bad behavior..


there are several causes why i dont like him much..
even i dislike..i never show off ...

1st causes
it's happened when he took something that not his..
maybe Allah wanna show me that his not a good man..n i have to beware with him...
when i saw him taking that things..
i just asked " what's that?"..
n someone beside him just answered : "let him do it"
huh...!!!...okay..im just silent..n go..
.i didnt tell anyone except my fiancee...n i think its not the secret anymore because i just wrote the secret here..n u have been reading my secret...=P
when u are taking that thing not ur mine without permission, its called stole...rite?..

2nd causes
he  love making own decision without asked anyone..
huh....who are u...
did u know that u have a boss?...that u have must respect..?
much u did like that..much too i hate u...

3 causes
since 17 & 18 he's become instructor for western food course at gelang patah...
i have being his assistant...
damnnnn...he treat me like a coolie...
gerammmmnyeeeeeeeeeeeeeeeee..........
sudah melampauuuuu....
im very hot that time...
u know what.. i have asked him 1 day early...
i called his phone..
i asked him what stuff u need for tomorow that i have to bring..
n she answered " nothing, everthing i have...i just wanna use pan n knife..n i thought everything at gelang patah"
so i just prepared...
tam called me adik...
normally when tam become a assistant for instructor...he bring out everything from store,,
so i just did same like what he did...
then.. when the time comes...im a victim...
he always called my name asked me where is the salt.?.where is blender.?..n bla...bla..bla..
im still patient..i respect him..
the first day he teach the participate...that time i feel very tired..
bacause he's not bring out the stuff from the store..
n i have to do it...
when the he wanna something... i have  to find for him...
after cleaning...i go back...
then i have to accompany him buying item for the 2nd day...that is 18 Mei...
i being a driver for him...where he want  to go.. i send him...
suddenly..i got telephone call from  my friend..she asked me for a lunch...
then i tell tam that i have to meet my friend..i asked him can i droped him somewhere??..n after i setled..i will fecth him...he agree.he doesnt want join me..i called my friend back...i told him that tam not join us..
. so i drop him at restoran in front of my friend office...
i called my friend to come my car...at the same time..tam called me...he asked me who's my friend..
i answered..she is a gurl...
n u know what...
after i said my friend is gurl...he wanna come along me..
huh!!!!!whats the held..u are very crap...
im very fed up..
on the 18th..
in the morning...
i have taking my breakfast at home..
so i dont have buying food anymore ..
in my way...i drop by tam at stall
she asked me whether i want nasi ambang or not...
so i told him dont buying anything for me..
but she said...its ok...i wanna buying kuih for u adik...
he buying two nasi ambang ..n kuih...
after we arrived...our lecturer also just arrived...
tam come out from my car..
n she just bring out litle bit stuff that he brought ...n then he took his breakfast..
 he invite our lecturer only...he not invited me..
he's eating...n i have to bring out all of the stuff that he need..
i dont mind if he never give that food...
but when he with me...he is very nice...
but when he with other people...he's change

so.... i dont want what was happen on 17th....will happen again on 18th..
i just beware...i bring out all of the stuff from store..
before the teaching started..
i have mention to tam..
if u need salt...it's here...in this box..
than he's nod...
omg...he did again...
he asked me where is the salt....
banggang!!!...
i cant patient...then
i asked him....u once being a assistant...so u knew where the item it is...
n i have told u where is the salt...
huh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
im very angry at the  time....
because im very kindly..im just tell him with the slower voice..
omg....im still patient..Allah always beside me...

i wish that tam will never being the instructor anymore...im tired with him...n i wish..he never participating in any event anymore..i wish my wish come true..hihih...

p/s: tam is "nyah"...n my principe is never trust people like this...sooorrryyy...









Tuesday, May 10, 2011

peSanan Buat mr seteguh hati...

sile buat entry anda...sebelum saye remove kamu dari blog saye yer....=).

heheheh.....dah masuk blog kiter, tapi entry lgsg tak buat eh...ngelat sungguhhhh,....
dok membace entry saye jer kejenye....

sekian,terima kasih

TemPat KejE BaRu SaYe =)

alhamdulilah...syukur saya kepada Allah S.W.T kerana telah memberi rezeki kepada saya...
dah masuk seminggu saya bekerja di tempat baru...
so esok adalah minggu kedua...
hmmm.....penat sangat bekerja di tempat baru...
mcm2 program...mcm2 aktiviti..mcm2 org..mcm2 ragam....
huh..nak sgt kan tukar kerja...dah dapat kerja mcm ni baru tahu...
so keje kat tempat baru ni sgt bz...banyak keje saye harus handle...
lebih baik banyak keje...
at least gaji saye berkat la sikit..=)

kalau nak diikutkan...keje tempat baru jauh lebih baik dari tempat keje lame...
semamngnye keje tempat lame mmg tak banyak keje...
banyak gile masa berehat..dan banyak gile masa mengular...
cume tu lah....saye  kurang selesa dgn boss saye yang masih bujang...dan sifatnye yang kedekut banyak...huhuh.....

kepada boss lama:
"saya harap boss dapat lah jodoh..boss kan dah tua.,..nasihat saye kat boss..kalau nak dapat jodoh cepat..jgn lah kedekut sgt....dah 1 tahun 3 bulan saye keje dengan boss...tapi boss cume naikkan gaji saye 50 jer????haishhhh...sampai ati boss....pak kal.. jer saya berkerja atas niat nak jage mak saye, kalau tak...tak dan la saye keje 1 tahun 3 bulan tau...tapi tak per la boss....gaji yang boss bagi tu dapat lah saye beli kereta jmn2790 tanpa gune duit mak or sape2 pun..semuanye duit hasil titik peluh saya sendiri...ape2 pun saye nak ucapkan terima kasih bayak2 pade boss,,,,boss simpanlah duit bos yang beratus ribu tu kat bank...tapi kan boss...saye betul2 kecik hati dgn boss...saye nak benti pun, saye ade rase tggjwb tau...saye siapkan sume keje2 saya..kalau lah saye jahat,..mmg saye tak siapkan keje2 saye tu...bio boss wat sorang2..nasib baik la saye baik hati...punyelah baik hatinye saye ni...boss langsung tak naik kan gaji sikit pun...uzstazah cakap, tak baik kedekut..tak per lah boss...asalkan boss bahagia dgn duit2 boss tu."

ok  lah back to the new job
so setakat ni...org disekeliling baik sgt....termasuk lah pengarah kolej..
blm ape2 lagi dah mintak pendapat saye mcm mane nak improve e- tech...alahai...
i dont know la sir...because i am a new staff...
kalau dulu bekerja soraang2,,,
skrg ni bekerja dgn ramai org....hihihi....
takut gak bekerja dgn org yang bijak pandai...

hopefully saye dapat bertahan bekerja di sini walaupun banyak keje,...
amiiinnnnnnn....

p/s: org kedekut semakin kaya..tgk boss saye tuuuu.....

Tuesday, May 3, 2011

SayE TunAnGan OranG Sudaaaaah . =)

alhamdulilah..syukur sgt kepada  Allah s.w.t kerana telah menemukan jodoh yang terbaik untuk saya...
Akhirnya saye telah pun menjadi tunangan mr. seteguh hati....

Setelah bekenalan, berkawan dan bercinta selama 2 tahun...mr seteguh hati telah melamar saya...itupun selepas saya melancarkan peperangan yang agak besar dengan dia...pada 6 nov 2010..hihihi.....dia melamar saya gune msj dalam fb...heheheh....

jeng..jeng....jeng... (mintak maaf ye mr, seteguh hati..copy di sini)
  • Assalamualaikum sayang.
    Ingin aku meluah rasa
    tapi hati terasa malu
    ingin aku jd temanmu
    agar dapat hidup bahagia bersama…

    aku suka cara dirimu..
    pandai sungguh kau mengambil hati
    engkau lain dari yg lain
    kerna itulah aku terpikat
    padamu…..

    sudikah engkau menjadi..
    kekasih ku yg setia
    jika cinta ini dibalas… indah ku rasa….

    bulan bintang bersemi…
    rai kan cinta kita

    seumur hidup ini..
    ku dahaga kan kasih sayang..
    betapa bahagianya…
    andainya kau disamping ku

    seumur hidup ini sudah puas ku sengsara…
    sebelum aku pergi…
    ingin aku dikasihi…

    setiap insan ingin disayang
    setiap insan perlukan kasih…
    begitu aku memerlukan mu menjadi teman hidup ku ...

    ~lagu di atas b tujukan khas utk ayang~

    Tujuan b bg msj nie ialah...ngeh...ngeh..jeng3

    b nk lamar ayg balik...kite mulakan hubungan kite semula..(ni la peperangan yang saye katekan kat atas tadi..saye mintak putus....teruk gak gaduh time tu...)
    NURHIDAYAH BINTI ALBIAN....sudikah awak menjadi                        saya????

    Andai ayang baca msj nie sambil tersenyum..makna nye ayang setuju la dgn lamaran b...kite mulakan semula hubungan kite yg baru nie syg..b harap kite jd pasangan kekasih yg saling syg menyayang..h0rmat mengh0rmati antara kite...b harap apa yg kite plan berjalan dgn rapi..bln 05/2011 b akan hantar r0mbongan meminang utk ayang..b nak kite ade ikatan...he3                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

    LOVE U S0 MUCH NURHIDAYAH BT ALBIAN....!!
    MOHD NAZLI & NURHIDAYAH L0VING F0REVER..!!

    p/s : Sory syg x dapat nk lamar u depan2 n maaf andai ianye x r0mantik...
    agak jiwang kan...bebudak sekolah tidak dibenarkan bace...bile bace msj ni..saye rase gembira yang teramat sgt....huhuh..mmg susah dia nak cakap ayat2 mcm tu kat saye....hihih....dapat msj mcm tu buat saya tersenyum sepanjang hari....=)...
    pendek kate saye nak cakap yang saya bahagia sgt...

    dan saye sgt2 bersyukur ditemukan dengan dia..dia adalah yang terbaik untuk saya..

    kenapa saya suke kan dia?

    • dia baik
    • dia penyabar
    • dia tak hisap rokok (plg penting)
    • jujur
    • suke mengalah
    • dia tak suke kari (mcm saya, jadi tak payah la saye belaja masak kari)
    • dia simple 
    • hormat org tua
    • beriman

    semuanya kebaikan...yang keburukan bia saye sorang jer yang tahu....hihih.....

    saya senang dengan dia..saye jugak senang dengan family dia...ibu, ayah, akak, angah, didi, nazwa, nazim...n the most important thing si kecik aresya n awatif...telatah budak kecik 2 org ni..buat saya selesa dengan family dia....alhamdulilah, saya ditemukan dengan family yang senang bergaul...yang rendah dirinya..dan bahagia,...

    "saya jugak bersyukur kerana putus cinta dengan lelaki yang bekerja sebagai seorang pelayar...hahhaa..SYUKUR SGT....thanks nami putus dengan saya......Allah telah menggantikan awak dengan org yang lebih baik dari awak...dia ade , aper yang tak ade pade awk....mungkin ini hikmah kite berpisah...alhamdulilah....perpisahan kite mebuatkan saya bahagia dengan dia saat ini...perpisahan kite membuatkan saya menjadi tunagan dia....perpisahan kite membuatkan saya tidak lagi sunyi seperti dulu....thanks nami...."

    ok la...saya nak upload pic mjls tunang tak de la plak..sbb ari tu kamera tak de batery...ngeh3...tak sempat mak snap pic sendiri,,,,

    1 mei 11 maka saya menjadi tunangan org....dan mungkin rezeki tunang..saya dapat kerja tempat baru yang lebih baik dari sebelum ni...bekerjaa di kolej komuniti kementerian pengajian tinggi malaysia..tapi kontrak...tapi tak per la...saya tak kisah....at least saya dekat dgn mak...saya dapat jage mak...saya dapat tolong mak...saya harap saya dapat bekerja dengan baik di tempat baru..dan org sekeliling senang bersama saya...=)


    p/s: mr tunang..saya syg awk.......hihihih....

    luv's D'ANjunGHaTi