Sunday, May 29, 2011

kU giLeR keRJa....

thanks mr seteguh hati..buat entry yang boleh melelehkan air mata tunang awakkk..hehhe..terharu sangat2 atas luahan tu..tapi jgn la puji melampau sgt,,,,saper la saye ni nak diumpamakan seperti bidadari..jauh beza amat sekali...

sekarang...jam menunjukkan pukul 12.07am..baru lepas tengok mentor..saye dah agak dah salma akan menang...huhuh....vokal yang amat mantap..kalah siti tau...huhuhu...stop cerite pasal salma...

.now masuk cerite bab saye...


dah 2 minggu saye kerja straight without cuti....so 30 n 31... saye cuti...boleh la kemas2 umah..kemas bilik yang dah mcm bilik puake...huhuh....so esok bg bersih sampai bersih itu bilik...huhuh....then esok kene planing time btul2...saye kene setlekan sume keje saye yang dah tertangguh...huhu...esok saye nak sevis JMN....kesian dia....lame tak kene servis..tuan empunye asyik keje memanjang....hehhhee...

saye rase ni lah first time saya berkerja dengan rajinnye...mungkin niat pertama saya mase dapat kerja ni membuatkan saya semakin rajin...rajin????....MEMANG rajin okaaaayyyyyy.....start on wesak day....saya sepatutnnye cuti..but dipanggil berkerja...assist aktiviti for kids buat cookies...it's very funny look them very excited making cookies for themselves....yeah...they're very cute...

teringat little chinese kids yang sgt montel badannya...actually setiap kali all the kids buat biskut, the teachers will pack the cookies for them to give to their parents...so this montel kid very funny...he always eating the cookies which the teachers pack for their parents...n i saw him...i come to him...i tanya kalau u habiskan biskut ni....mcm mane nak bagi ur parents?...n the kid answer..dia bukak polistren dia...n dia tunjuk....2 cookies for mama..n 2 cookies for papa.... saye lapar....saye tak tahan perut saya...biskut ini sedap......i look at the pack.... just only hv 4 cookies over than 8....

kanak2 ini diberi peluang buat cookies sendiri....mereka seronok...menguli tepung sendiri..menerap mengikut citarase sendri...n the last....mereka makan cookies yang mereka sendiri yang buat...mereka teruja untuk membuat cookies....kalau dulu mase saye kecik2...kalau kacau mak saye buat cookies...of kos saye kene halau..so now dah modern...kids can do it themselves... ade jugak kids yang terlalu teruja dengan cookies sampaikan mereka terduduk cookies yang mereka buat...hahhha....so terpaksa lah buang cokies tuuu....

start je aktiviti tu...saye terus bekerja...banyak program yang dianjurkan oleh kolej..n banyak ilmu yang saye peroleh...kenal dgn ramai perserta....kalau dulu saye berkira dengan waktu kerja di tempat lame saya...tapi sejak kerja baru ni...saya tak kira mase untuk berkerja....walaupun penat n tak cukup tido..tapi hati saye rase puas...saye rase berbeza dengan kerja dulu...saya harap gaji saya lebih berkat...huhu...

dan bile saya dah straight berkerja..maknanya saye terlalu b.z...dan mangsa yang terkene tempiasnye ialah mr. seteguh hati....b.z sgt dengan kerja sampai tak de mase saya untuk si tunang...kesian dia...nasib awak lah....tak dapat layan mesej awk time keje...habis keje plak..balik dah penat..terus tdo....kalau ade komitmen lain..mmg tak de la nak layan si tunang tu seharian....huhuh.....kesian si tunang..sunyi agaknya..si aper saye leh buat.. kerja punye pasal....



p/s: gaji mestilah berkat..kat akhirat ditanya...ape mahu jawab???

No comments:

Post a Comment