Tuesday, May 10, 2011

TemPat KejE BaRu SaYe =)

alhamdulilah...syukur saya kepada Allah S.W.T kerana telah memberi rezeki kepada saya...
dah masuk seminggu saya bekerja di tempat baru...
so esok adalah minggu kedua...
hmmm.....penat sangat bekerja di tempat baru...
mcm2 program...mcm2 aktiviti..mcm2 org..mcm2 ragam....
huh..nak sgt kan tukar kerja...dah dapat kerja mcm ni baru tahu...
so keje kat tempat baru ni sgt bz...banyak keje saye harus handle...
lebih baik banyak keje...
at least gaji saye berkat la sikit..=)

kalau nak diikutkan...keje tempat baru jauh lebih baik dari tempat keje lame...
semamngnye keje tempat lame mmg tak banyak keje...
banyak gile masa berehat..dan banyak gile masa mengular...
cume tu lah....saye  kurang selesa dgn boss saye yang masih bujang...dan sifatnye yang kedekut banyak...huhuh.....

kepada boss lama:
"saya harap boss dapat lah jodoh..boss kan dah tua.,..nasihat saye kat boss..kalau nak dapat jodoh cepat..jgn lah kedekut sgt....dah 1 tahun 3 bulan saye keje dengan boss...tapi boss cume naikkan gaji saye 50 jer????haishhhh...sampai ati boss....pak kal.. jer saya berkerja atas niat nak jage mak saye, kalau tak...tak dan la saye keje 1 tahun 3 bulan tau...tapi tak per la boss....gaji yang boss bagi tu dapat lah saye beli kereta jmn2790 tanpa gune duit mak or sape2 pun..semuanye duit hasil titik peluh saya sendiri...ape2 pun saye nak ucapkan terima kasih bayak2 pade boss,,,,boss simpanlah duit bos yang beratus ribu tu kat bank...tapi kan boss...saye betul2 kecik hati dgn boss...saye nak benti pun, saye ade rase tggjwb tau...saye siapkan sume keje2 saya..kalau lah saye jahat,..mmg saye tak siapkan keje2 saye tu...bio boss wat sorang2..nasib baik la saye baik hati...punyelah baik hatinye saye ni...boss langsung tak naik kan gaji sikit pun...uzstazah cakap, tak baik kedekut..tak per lah boss...asalkan boss bahagia dgn duit2 boss tu."

ok  lah back to the new job
so setakat ni...org disekeliling baik sgt....termasuk lah pengarah kolej..
blm ape2 lagi dah mintak pendapat saye mcm mane nak improve e- tech...alahai...
i dont know la sir...because i am a new staff...
kalau dulu bekerja soraang2,,,
skrg ni bekerja dgn ramai org....hihihi....
takut gak bekerja dgn org yang bijak pandai...

hopefully saye dapat bertahan bekerja di sini walaupun banyak keje,...
amiiinnnnnnn....

p/s: org kedekut semakin kaya..tgk boss saye tuuuu.....

No comments:

Post a Comment