Wednesday, June 22, 2011

Mentor 5 2011 - FINAL : Iqa - Di Penghujungnya

hhhehehe...skrg ni tgh feeling lagu ni...
sape suke mcm saye!!???...Angkat tangannnn...!!!hihihi...

jom layan lagu ni..dipenghujungnya..by iqa...love this song...



Monday, June 20, 2011

~cinta~

    ~ C.I.N.T.A.S.E.O.R.A.N.G.L.E.L.A.K.I ~
Love 1. Dia bersungguh-sunguh melakukan sesuatu demi kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.
Love  2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.
Love  3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
Love  4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
Love  5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
Love  6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
Love  7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.
Love  8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
Love  9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
Love  10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
Love  11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.
Love  12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
Love  13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
Love  14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
Love  15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.
Love  16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
Love  17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar. (agak-agak kalau kena tunggu 5 jam nek hangin ke tak? )
Love  18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.
Love  19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
Love  20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
Love  21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri. (Aku tak sanggup gadai nyawa aku icon wink Tanda Seorang Lelaki Jatuh Cinta ( Love Power) )
Love  22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
Love  23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.


HARGAILAH KAMI LELAKI YANG MENCINTAI DIRIMU YANG BERGELAR WANNITA!!!





Wednesday, June 8, 2011

SaYe PiTam =,="


entry ini agak memalukan saye laaaa...huhuh...
wanita gagah mcm saye mane boleh pitam...haissshhh...bikin malu wa sajer laaaa....
nasib la badan....
pagi tadi temankan kak khulia pergi gelanggang futsal kat tenggayun..
hmm...ade games sempena majlis perpisahan budak2 sem 4...
saye yang tak de kene mengene kene datang..haisshhhh...
after sampai kat gelanggang..cuace mmg terik....terik ker?..mcm tak jer...
tapi terikan matahari yang memberi vitamin d tak de la saye risau sgt....
so saye bertahan jer la...
sebelum berangkat...
saye dah makan breakfast...

time tu sume tgh bermain...so saye malas nak amik port la..
kak khulia ajak saye pergi ketepi pantai...berhampiran dengan gelanggang...
huhuh..panas...angin tak de...
kami lepak di situ..
kami bercerita ttg mcm2...
lebih kurang dalam 15minit ..tak lame...disebabkan panas...saye bawa payung...
dalam 15 minit...tetibe saye rase tak selesa di bahagian belakang saye...
kepala saye tetibe rase mcm berpinar...
terus saya ajak kak khulia balik ke gelanggang...
time tu..pandangan saye gelap...
terus saye pegang tangan kak khulia..
saya takut jatuh kat lecak....kotor plak kang...kalau nak jatuh pun biar la kat tempat yang best sikit...hhuhuhuh....
saye gagahkan jugak berjalan...saye bace2 sikit doa dalam hati....
tak lame tu...pandangan kembali pulih..huhuh...
saye tak tau aper puncanye...
tapi saye rase..saye kekurangan air dalam badan kot...
tak pun saye kurang tidur..mlm tadi saye tidur lewat...
dan tak pun disebabkan saye berdiri agak lame.....
itu adelah kemungkinan2nya...
oleh kerana saya ni jahil..makanya....saye pun google punca2 pitam...
dan saya terjumpa page ini http://drzubaidi.com/blog/?p=845...tajuknya rase pitam bla..bla.......
sangat bagus...mungkin pemilik blog ini seorang doktor...
bacelah..untuk kebaikan bersama......bile dah tahu punca...kite akan tahu mencegahnya....


p/s : risau betul si tunang bile saye bgtahu dia yang saye pitam...sayang giler dia kat saya...=)

Tuesday, June 7, 2011

bEr 2 Di wEEkEnD

wahhhh....saye tersenyum riang minggu ni..
lalui hari2 dengan senyuman....
si tunang datang menjenguk saya di hujung minggu yang lalu...
si tunang memenuhi masenye dengan melayan karenah saye...



si tunang menahan mate menunggu midnight cinema movie pirates of caribean 4...
dan dikala movie bermula...saya lah yang pertama melelapkan mata..hahha...
kesian si tunang....
saye yang beria nak tgk midnight movie dgn si tunang,,,
tapi saye plak yang pertama tidur....
di awal pagi plak...saye mengejutkan si tunang....dah la mlm..melayan karenah saya yang ingin melihat movie midnight...
awl2 pagi plak...lonceng mulut saya yang mengejut dia....
"abg...bangunnnnnnnn...antar ayang pegi kerja..."-----> ayat yang dikeluarkan oleh si tunang pade mlm sebelum tido...so saye hanya copy balik statement tersebut pagi tu..hahahha.....
teruk bukan saya...
dikala si tunang datang menjenguk saya...bercuti untuk bertemu dengan saya...
saye ttp bekerja...
kasihan si tunang....
saye dan si tunang bersarapan pagi bersama - sama...
dan kemudian barulah si tunang menghantar saya




2 hari si tunang melayan saya...saya gembira sangat..
dan saat si tunang ingin pulang ke selangor...
hati saya begitu sedih..ditahan jugak air mata ni dari mengalir di hadapan dia...
saya tak nak jauh dari dia...
saya sunyi jika dia pulang ke selangor...
huhuhu.....akhirye si tunang terpaksa jugak balik....

p/s : mr, seteguh hati,..saye menyanyangi awk sepenuh hati....thanks coz wasting ur time 4 me

Wednesday, June 1, 2011

~handsome~

Kalau lelaki HANDSOME pendiam, perempuan akan cakap: "woow, cool giler..." Kalau lelaki tak handsome pendiam Perempuan akan cakap: "Eh, perasan bagus..."

Kalau lelaki HANDSOME berbuat jahat, perempuan akan kata: "nobody's perfect" Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat, perempuan akan cakap: "Memang.... muka pun macam pecah rumah!"

Kalau lelaki HANDSOME menolong perempuan yg diganggu, perempuan akan cakap: "Wah.. machonya.. macam hero filem!" Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu, perempuan akan kata: "entah2 kawan dia..."

Kalau lelaki HANDSOME dapat perempuan cantik, perempuan akan kata: "Sepadan sangat..." Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik, perempuan akan kata: "Mesti kena bomoh perempuan tuh!"
Kalau lelaki HANDSOME ditinggal kekasih, perempuan akan kata: "Jangan sedih, kan saya ada.." Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih, perempuan akan kata: "...(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)..."

Kalau lelaki HANDSOME penyayang binatang, perempuan akan cakap: "Perasaannya halus...penuh kasih sayang" Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang, perempuan akan cakap: "Sesama keluarga memang harus menyayangi..."

Kalau lelaki HANDSOME bawa BMW, perempuan akan cakap: "Matching... hebat luar dalam" Kalau lelaki tak handsome bawa BMW, perempuan akan cakap: "Bang, bosnya mana?..."

Kalau lelaki HANDSOME menuang air ke gelas perempuan, perempuan akan cakap:"Ini barulah lelaki gentlemen" Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan, perempuan akan cakap: "Naluri pembantu, memang begitu...."

Kalau lelaki HANDSOME hantar komen dlm myspace..cepat2 dibalas..kalau lelaki tak handsome dia akan ckp "buang masa je layan."

marah

tgh marah...titik