Tuesday, July 19, 2011

FWD : CInTa PoSt By Him

    ~ C.I.N.T.A.S.E.O.R.A.N.G.L.E.L.A.K.I ~
jawapan:
Love 1. Dia bersungguh-sunguh melakukan sesuatu demi kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.

anjung hati : hmmm....it's true...can't denied..

Love  2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

anjung hati : kadang2 je kot.....time jumpe je la dia mcm tu....

Love  3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

anjung hati: nasihat????....ade la jugak dia nasihatkan...tapi saya selalu engkar...hahaha....tapi amat @ tidak amat..saya tahu dia syg saya...

Love  4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

anjung hati :saye dikongkong???....ape2 pun tak boleh...

Love  5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

anjung hati :  hmmm....saya tak pernah tahu...dia tak pernah bgtahu...

Love  6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

anjung hati : tak demaknanya dia nak awasi saya..dia percayakan saya...

Love  7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.

anjung hati : sume laki mcm tu kot...

Love  8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

anjung hati : tak betul nih sbb baru2 ni saye bz bekerja disiang hari...di malam hari saya bz ber"fb"..sy x layan pun dia sgt....dia tak pertikaikan ape2pun....tak de plak dapat mesej " kenapa ayg berubah? kenapa ayg tak bg perhatian pade abg skrg ni?...i never got this statement...he's vry kind la..

Love  9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

anjung hati :......hahhaahha...=)...ade ke dia mcm tu..tak perasan.

Love  10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

anjung hati :....he is my money supplier....not even that...banyak lagi...

Love  11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

anjung hati :......yeahhh....kene pujuk dia kalau merajuk...

Love  12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.

anjung hati: saya tak nampak dia..dia jauh dari saya..jadi saya tak tahu ok...

Love  13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

anjung hati : yeah...time driving jb to selangor or verse...dia akan makesure keselamatan saya...

Love  14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

anjung hati : ..."kisah monyet" mengimbau kembali....=)

Love  15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

anjung hati : kadang2 jer dia tanya....tgk mood dia la...lelaki romatik n tak romantik berbeza..okay?

Love  16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

anjung hati: ade gak dia chat dgn pompuan lain kat fb dia....

Love  17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar. (agak-agak kalau kena tunggu 5 jam nek hangin ke tak? )

anjung hati : sebulan sekali jer jumpe..tu pun kalau ade mase....kalau dia terpaksa menunggu saya..mmg saya halau dia balik selangor....

Love  18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

anjung hati : ade la kot sekali sekala...eh.. lupe la...

Love  19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

anjung hati : tu saya tak pasti...kalau dia harapkan ex dia yang dulu tu kembali...saya tak kisah..saya percaya jodoh Allah tentukan...

Love  20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

anjung hati :..saya pun hilang akal jugak fikirkan perangai dia yang mcm tuh...

Love  21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri. (Aku tak sanggup gadai nyawa aku icon wink Tanda Seorang Lelaki Jatuh Cinta ( Love Power) )

anjung hati : ???????????????......blm nampak lagi dia spesis mcm tu?

Love  22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

anjung hati : 100% his love 4 me...

Love  23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

aanjung hati : tak pernah nampak pun dia nangis....walaupun diapernah cakap dia pernah nangis sbb perangai saya....woooowww....saya sangat dasyat,,,



HARGAILAH KAMI LELAKI YANG MENCINTAI DIRIMU YANG BERGELAR WANNITA!!!

anjung hati: tgh fikir la ni...berape harga nak letak....1k cukup tak>>>>>??

EasY WorD tO DiScriBe mY fEel 2niGht

~dissapointed~



nota: mencari ketenangan dan kebahagiaan sendiri.....=)

SoaL JaWab SendirI

saye : Bosan ker?

saya: Haah ..bosan sangat....

saye: kenape bosan?

saya: Ntah laaaa.....sbb dah bosan kot....

saye: Si dia kan ade.....

saya : dgn dia pun saya bosan....

saye: kenape bosan...?

saya : sbb mmg dah bosan laaaa......

saye: tapi masalahnye kenape bosan dgn dia?

saya: ini satu masalah ker?

saye: hehehe.....tak kot....tapi kenape bosan dgn si dia...

saya : sbb mood saye tgh bosan....

saye: tak de bende lain ke selain bosan...

saya: tak de....

saye: ape punca awk bosan?

saya : sbb tak de keje....

saye: serius?

saya: eh..tak lah...saye tipu jer...ade keje banyak tapi saya malas buat....

saye : tahu,,,,,awak malas....tapi kenape awk bosan dgn dia skrg?

saya: tak de soalan lain ker?

saye : ade...

saya: kalau ade, tukar soalan lain eh?

saye: sbb aper awk bosan dgn dia?

saya: ???????....kan same maksud jer soalan tuuuu....

saye: mmg..kate suruh tukar soalan lain...

saya: ok...sbb saya dah bosan dgn dia..

saye: patut ker bosan dgn dia?

saya: ntah....tak patut kot...

saye: so kalau dah tak patut kenape nak bosan?

saya: sbb tgh bosan...ade saya kisah patut ke tak patut?

saye: ok....tapi ape punca awk bosan...

saya: better awak tanya dia......ape punca saye bosan...?...

saye: comfirm dia tak tahu...

saya: hahhaha...mmg pun dia tak tahu....

saye: ok la...soalan terakhir...kenapa awk bosan dengan dia?

saya :(jujur)..sbb saya dah bosan...bende yang same saya buat hari2..n now malas dah nak buat bende yang same....hurmmm..lumrah hidup....

saye: cube buat bende yang berlainan?

saya:saya ke yang kene mulakan dulu?

saye : dah awak yang bosan..awk la yang kene mulakan dulu....tak kan saye yang nak mulekan dulu...

saya: hmmmm...betul jugak....tapi tak nak lah...buat aper...tak kan lah saya...malas la..biar la dia yang fikir...

saye: betul jugak...tapi boleh harap ke dia tuuuu.....awk sendiri tahu kan dia tu mcm mane...langsung tak......(lu pikirla sendiri)

saya: oh...ok....saya faham....! keep silent jer lagi senang...tak payah buat aper2...tunggu sampai bosan tu hilang sendiri...

saye: comfirm?

saya: of kos la..comfirm....dah bosan dah ni....

saye: saye pun....


nota: awk ...tolong fikir kenape saya dan saye bosan.....hurrrmmmm........

Friday, July 1, 2011

CeRitA sI WaNiTa GagaH TaPi TaK SegAgAh MaNe PuN.....

baru2 ni saya balik kg di selangor...uhuk2...(dah ade kg ker???)
al kisahnya...bermula apabila plan yang dirancang tak menjadi...
dan plan yang tak dirancang plak yang menjadi...
26 jun 2011 merupakan hari lahir tunang saya....

nak nyanyi lagu besday untuk encik tunang  jap....

happy besday to u...
happy besday to u................
happy besday to mohd nazli.....
happy besday to u.......

nak bagi ucapan ni...
ari tu,,,
1st ucapan = sms
2nd ucapan = fb
3rd ucapan = mase makan kek..ade kottttt....
ni ucapan ke 4 :

" abg......selamat hari lahir"
"abg....semoga panjang umur, sihat (jgn demam selalu) dan gembira selalu"
"abg....semoga hidup abg di rahmati Allah"
"abg....semoga berjaya di dunia dan di akhirat"
"abg...semoga abg akan terus bersama tunang abg kat sini"
"abg..semoga abg terus dilimpahkan rezeki yang banyak oleh Allah "
"abg..semoga abg sentiasa chubby"
"abg..semoga abg akan selalu dtg johor setiap bulan"
"abg...semoga ot abg bertambah2"
"abg...semoga abg jadi lelaki yang beriman dan takwa pada.Nya"
"abg...semoga abg akan selalu mencintai tunang abg"
"abg ...semoga duit tabung kawen kite cepat2 penuh..hahhaha..."
aminnnn......

ok..sambung balik..

pada asalnya saya rancang untuk datang lebih awal dari hari lahir encik tunang..tapi disebabkan saya mendapat kerja mengejut, maka terpaksalah saya bekerja pada hari tersebut...kesian encik tunang...
bila dah bekerja pada hari tersebut ..saya ingat nak cancel la plan saya untuk datang ke darul ehsan...
tapi atas rayuan si tunang..di gagahkan la jugak datang....(saya mmg gagah)
.balik keje terus cek n beli  tiket..beli tiket pade 27hb, jam 10.00am....
dan makanya saya apply cuti selama 3 hari...nasib baik dapat...
n at the same time encik tunang pun apply gak...
ok la kan dapat spend time dgn si tunang selama 3 hari...

mcm biase la kan....
walalupun saya tak suke naik bas cepat express....
saya terpaksalah sukekan bas tu.....
dan saya terpaksa beli tiket bas tu....
dan saya terpaksalah naik bas tuuuuu
tiket bas pukul 10....
oleh kerana saya tahu saya lambat..
makanya saya tunggu bas tersebut d stesen benut...(opsss...bukan stesen tapi bus stop jer)
huhuhu......saya budget kalau tiket gerak pukul 10...bas akan sampai di benut pukul 10.30...
tapi jangkaan saya tersasar jauh sampai ke ngeri china,...
bas tersebut sampai di benut nak dekat2 pukul 11.00...
hmmm..... geram tak?????? (ye...saya sangat geram)
then ...saya ingat bas tu akan terus ke batu pahat sahaja untuk amik penumpang....
tapi rupa2nya....dekat muar pun di amik jugak...
semasa di muar bas amik masa agak lama...
tensen saya tau...nak cepat tapi lambat...geram tak????? ( ye ...saye mmg geram)
sabarnye saya sampai pukul 2.00 pm baru la samapai di seremban...
si tunang sedang menunggu...
hati saya tenang ..aman jer bile tengok si tunang....tekanan bas pun hilang serta merta..
ajaib betul....
ntah ilmu ape la si tunang gune ....
kami terus menuju ke port dickson

saya dan encik tunang dah merancang untuk bermandi manda di port dickson pada asalnya
tapi tetiba kami terus menuju ke teluk kemang..biasala kan...kalau plan awal mesti tak jadi punye.huhuh....
lame ni tak mandi pantai....
oleh kerana tghari..
maka kami lepak2 la dulu ....
lunch n beli la sourvenior sikit untk officemate
dalam pukul 5 lebih...baru la kami bermandi manda...
syok gile....encik tunang ajar saya mengapungkan diri...
konon2..nak belajar la berenang dari encik tunang
.dengan bersungguh2 saya belajar dari encik tunaang....
lame jugak la saya nak belajar terapung...
rase tensen jer kan,...tiap kali terapung...saya asyik tenggelam..
gagah sangat la tu kan...
hampeh...saya cube dan terus mencube...
dan akhirnya..boleh jugak..tu pun tak sampaii 1 minit kot,...terus tenggelam..
hahah.....kire ok la kan...boleh gak terapung...
berbaloi gak la saye telan seliter air masin teluk kemang...huahahha...
perit gile tekak ni..asyik tertelan air masin ni...
dah puas mandi manda...
kami pun pulang....
 tapi bukan terus pulang kerumah..
kami singgah lepak di dataran nilai...beli kek untuk si tunang...
huhuh....nak sangat kek kan....dapat la sepotong kek ni..nak cari secret recipe..
tak nampak la plak kat mane......mmg secret la tuh..

mase jalan2 kat dataran....
saya n si tunang terjumpa key chain ni...
macam kene jer kan...so saye belikan la untuk si tunang saya...
dan untuk saya jugak...
comel kan..kan...kan....

hihihi...esoknya plak...kiteorang....p jusco bukit tinggi klang...
saje jalan2 shopping2, makan2..
hehhehe.....
saya belikan something n something untuk si tunang sempena hari lahir dia...
tak tahu nak belikan aper...so hopefully encik tunang terima hadiah yang tak seberapa tu ea....
lps puas berjalan...so singgah sebentar di big apple...


rambut serabai....




 the best donut....rembat si tunang punye...ade saye kisah???


mcm biaselah....temankan si tunang melantak....
so lpas melantak..kami pulang...
mlmnye kami rancang nak tengok cinema transformers kat alamanda...
kami pergi ber3....saya, si tunang dan adik si tunang - nazwa...
gerak pukul9 lebih...
semangat ni...nak pi tgk wayang...tapi sampai je kat alamanda...
HAMPA DAN KECEWA...
ticket dah SOLD OUT....
so si tunang plan nak tgk wayang kat ioi pla...
TAPI...
sekali lagi...kami HAMPA DAN KECEWA...
si tunang bawa saya dan nazwa ke jalan yang sesat,....maka berwayang la kami di atas highway...
masuk toll ...keluar toll selama sejam lebih...
tgk jam pun dah lewat...so kiteorang plan cari kedai makan n terus jer balik...
maka malam tu....tak dapat la tgk transformer..
niat hati dan kepala...nak belanja si nazwa tgk wayang...sbb
comfirm2 la kan si tunang belanja saya...
tapi lain plak yang jadinya...
bukan rezeki ummi nazwa la kot....

tapi yang penting balik dengan perut yang kenyang giler2 ...
mlm tu adalah malam yang agak horror bagi saya....
saya tak dapat tido sepanjang malam....
mintak maaf yer nes lo ais...
saya terpaksa ...salahkan awak.....(wlaupun salah saya)
NI SUME GARA2 AWAK LA NES LO AIS...!!!!
sbb nes lo ais ni la saya tak dapat tido..caffien yang berlebihan buat saya terjaga sepanjang mlm...
nak di jadikan cerite...
bilik yang saya tdo tu..bile dipadamkan lampu akan gelap gelita.
umpama kite tutup mata kite..
so..bile pejam mata pun, gelap..
tak pejam mate  pun gelap jugak...
so...
saya amik keputusan untuk bukak lampu...
(terus terang jer la...saya mmg tak suke gelap gelita...habit dari kecik)
bile tak de karen..arwah abah akan cari cahaya yang boleh temankan saya tdo...baru boleh tdo...
bile tak boleh tdo..saya pun bedal la..bace novel ummi nazwa...
saya ingat kalau bace novel ..boleh la ngantok..tapi sikit pun tak terjejas...
saya bace novel sampai ke pagi...
pagi tu saya tolong makcik kemas ruang tamu
lps siap...konon2 nak cube tdo..
saya paksa jugak..
last2..saye sakit kepala...
paksa diri tdo...
sakit giler...rase mcm nak pecah..
bile sakit, saye akan nangis sorang2...
kan dah kantoi...tak gagah...
sedihhhh......tengah hari tu langsung tak tolong makcik masak..huhu.breakfast pun saya tak tolong jugak..hahha
pemalas punya daya...
mintak maaf la makcik..kepala sakit sangat.....
badan lemah..selera makan pun tak de..
bile makcik suruh makan..saya tak makan...
selera makan dan hilang....
yang saya tahu...saya nak tdo supaya sakit kepala saya boleh hilang....
saya dah biase lalui perkara mcm ni..
tapi tu dulu..mase zaman study,...n now, come again..

tapi so sweet..bile si tunang betul2 amik berat,,,,
carikan saya koyok...
dikala hujan lebat...di redah jugak hujan yang lebat tu
...................................menaiki kereta..,...
hehehehe.....
bile tgk si tunang bwk kan koyok...saya teringat arwah abah...
arwah abah akan belikan saye koyok bile saya sakit...
saya mmg tak pernah pakai koyok lps umur meningkat tua ni....(tua la sgt kan)...
so bile si tunang bwak koyok..
semakin banyak la air mata saya mengalir...
tak cukup air hujan di luar rumah...
di tambah pulak air hujan saya di dalam rumah...
bukan ape..saye teringat arwah abah....org yang terakhir belikan koyok mase sakit tu arwah abah..
dan sekarang ni..tugas tu dah diambil alih..huhu...terharu...tu yang makin nangis..
nangis bukan sbb sakit..tapi nangis sbb terharu dgn encik tunang....

lps condition saya agak ok..
saye bersiap2 pulang..tiket pukul 2.30..
bas tranasional..
dari ptrajaya ke batu pahat,..
nak dipendekkan cerite...
naik je bas..saye bedal roti...terus makan ubat panadol..dan terus terlena..
sampai di muar..
tetibe perut rase mual...
di tahan jugak...
dan saya mengakui....saya ni mabukk dari kecik...
huhuhuhuhu....mabuk naik bas...
rase nak muntah..(gagah ker daya oiii..wat muke tersipu malu sbb dah tak gagah)
di tahan jugak...tapi saya dah standby plastik di depan saya...
agak2 tak tahan mmg buang jer la...
..saye bertahan....akhirye tak jadi nak muntah..

huhu..nampak sgt la saya ni tak segagah mane pun...







nota : i love u si tunang..thanks for everything....kebahagiaan dan ke " caring" an awak pade saya....







.