Friday, July 1, 2011

CeRitA sI WaNiTa GagaH TaPi TaK SegAgAh MaNe PuN.....

baru2 ni saya balik kg di selangor...uhuk2...(dah ade kg ker???)
al kisahnya...bermula apabila plan yang dirancang tak menjadi...
dan plan yang tak dirancang plak yang menjadi...
26 jun 2011 merupakan hari lahir tunang saya....

nak nyanyi lagu besday untuk encik tunang  jap....

happy besday to u...
happy besday to u................
happy besday to mohd nazli.....
happy besday to u.......

nak bagi ucapan ni...
ari tu,,,
1st ucapan = sms
2nd ucapan = fb
3rd ucapan = mase makan kek..ade kottttt....
ni ucapan ke 4 :

" abg......selamat hari lahir"
"abg....semoga panjang umur, sihat (jgn demam selalu) dan gembira selalu"
"abg....semoga hidup abg di rahmati Allah"
"abg....semoga berjaya di dunia dan di akhirat"
"abg...semoga abg akan terus bersama tunang abg kat sini"
"abg..semoga abg terus dilimpahkan rezeki yang banyak oleh Allah "
"abg..semoga abg sentiasa chubby"
"abg..semoga abg akan selalu dtg johor setiap bulan"
"abg...semoga ot abg bertambah2"
"abg...semoga abg jadi lelaki yang beriman dan takwa pada.Nya"
"abg...semoga abg akan selalu mencintai tunang abg"
"abg ...semoga duit tabung kawen kite cepat2 penuh..hahhaha..."
aminnnn......

ok..sambung balik..

pada asalnya saya rancang untuk datang lebih awal dari hari lahir encik tunang..tapi disebabkan saya mendapat kerja mengejut, maka terpaksalah saya bekerja pada hari tersebut...kesian encik tunang...
bila dah bekerja pada hari tersebut ..saya ingat nak cancel la plan saya untuk datang ke darul ehsan...
tapi atas rayuan si tunang..di gagahkan la jugak datang....(saya mmg gagah)
.balik keje terus cek n beli  tiket..beli tiket pade 27hb, jam 10.00am....
dan makanya saya apply cuti selama 3 hari...nasib baik dapat...
n at the same time encik tunang pun apply gak...
ok la kan dapat spend time dgn si tunang selama 3 hari...

mcm biase la kan....
walalupun saya tak suke naik bas cepat express....
saya terpaksalah sukekan bas tu.....
dan saya terpaksa beli tiket bas tu....
dan saya terpaksalah naik bas tuuuuu
tiket bas pukul 10....
oleh kerana saya tahu saya lambat..
makanya saya tunggu bas tersebut d stesen benut...(opsss...bukan stesen tapi bus stop jer)
huhuhu......saya budget kalau tiket gerak pukul 10...bas akan sampai di benut pukul 10.30...
tapi jangkaan saya tersasar jauh sampai ke ngeri china,...
bas tersebut sampai di benut nak dekat2 pukul 11.00...
hmmm..... geram tak?????? (ye...saya sangat geram)
then ...saya ingat bas tu akan terus ke batu pahat sahaja untuk amik penumpang....
tapi rupa2nya....dekat muar pun di amik jugak...
semasa di muar bas amik masa agak lama...
tensen saya tau...nak cepat tapi lambat...geram tak????? ( ye ...saye mmg geram)
sabarnye saya sampai pukul 2.00 pm baru la samapai di seremban...
si tunang sedang menunggu...
hati saya tenang ..aman jer bile tengok si tunang....tekanan bas pun hilang serta merta..
ajaib betul....
ntah ilmu ape la si tunang gune ....
kami terus menuju ke port dickson

saya dan encik tunang dah merancang untuk bermandi manda di port dickson pada asalnya
tapi tetiba kami terus menuju ke teluk kemang..biasala kan...kalau plan awal mesti tak jadi punye.huhuh....
lame ni tak mandi pantai....
oleh kerana tghari..
maka kami lepak2 la dulu ....
lunch n beli la sourvenior sikit untk officemate
dalam pukul 5 lebih...baru la kami bermandi manda...
syok gile....encik tunang ajar saya mengapungkan diri...
konon2..nak belajar la berenang dari encik tunang
.dengan bersungguh2 saya belajar dari encik tunaang....
lame jugak la saya nak belajar terapung...
rase tensen jer kan,...tiap kali terapung...saya asyik tenggelam..
gagah sangat la tu kan...
hampeh...saya cube dan terus mencube...
dan akhirnya..boleh jugak..tu pun tak sampaii 1 minit kot,...terus tenggelam..
hahah.....kire ok la kan...boleh gak terapung...
berbaloi gak la saye telan seliter air masin teluk kemang...huahahha...
perit gile tekak ni..asyik tertelan air masin ni...
dah puas mandi manda...
kami pun pulang....
 tapi bukan terus pulang kerumah..
kami singgah lepak di dataran nilai...beli kek untuk si tunang...
huhuh....nak sangat kek kan....dapat la sepotong kek ni..nak cari secret recipe..
tak nampak la plak kat mane......mmg secret la tuh..

mase jalan2 kat dataran....
saya n si tunang terjumpa key chain ni...
macam kene jer kan...so saye belikan la untuk si tunang saya...
dan untuk saya jugak...
comel kan..kan...kan....

hihihi...esoknya plak...kiteorang....p jusco bukit tinggi klang...
saje jalan2 shopping2, makan2..
hehhehe.....
saya belikan something n something untuk si tunang sempena hari lahir dia...
tak tahu nak belikan aper...so hopefully encik tunang terima hadiah yang tak seberapa tu ea....
lps puas berjalan...so singgah sebentar di big apple...


rambut serabai....




 the best donut....rembat si tunang punye...ade saye kisah???


mcm biaselah....temankan si tunang melantak....
so lpas melantak..kami pulang...
mlmnye kami rancang nak tengok cinema transformers kat alamanda...
kami pergi ber3....saya, si tunang dan adik si tunang - nazwa...
gerak pukul9 lebih...
semangat ni...nak pi tgk wayang...tapi sampai je kat alamanda...
HAMPA DAN KECEWA...
ticket dah SOLD OUT....
so si tunang plan nak tgk wayang kat ioi pla...
TAPI...
sekali lagi...kami HAMPA DAN KECEWA...
si tunang bawa saya dan nazwa ke jalan yang sesat,....maka berwayang la kami di atas highway...
masuk toll ...keluar toll selama sejam lebih...
tgk jam pun dah lewat...so kiteorang plan cari kedai makan n terus jer balik...
maka malam tu....tak dapat la tgk transformer..
niat hati dan kepala...nak belanja si nazwa tgk wayang...sbb
comfirm2 la kan si tunang belanja saya...
tapi lain plak yang jadinya...
bukan rezeki ummi nazwa la kot....

tapi yang penting balik dengan perut yang kenyang giler2 ...
mlm tu adalah malam yang agak horror bagi saya....
saya tak dapat tido sepanjang malam....
mintak maaf yer nes lo ais...
saya terpaksa ...salahkan awak.....(wlaupun salah saya)
NI SUME GARA2 AWAK LA NES LO AIS...!!!!
sbb nes lo ais ni la saya tak dapat tido..caffien yang berlebihan buat saya terjaga sepanjang mlm...
nak di jadikan cerite...
bilik yang saya tdo tu..bile dipadamkan lampu akan gelap gelita.
umpama kite tutup mata kite..
so..bile pejam mata pun, gelap..
tak pejam mate  pun gelap jugak...
so...
saya amik keputusan untuk bukak lampu...
(terus terang jer la...saya mmg tak suke gelap gelita...habit dari kecik)
bile tak de karen..arwah abah akan cari cahaya yang boleh temankan saya tdo...baru boleh tdo...
bile tak boleh tdo..saya pun bedal la..bace novel ummi nazwa...
saya ingat kalau bace novel ..boleh la ngantok..tapi sikit pun tak terjejas...
saya bace novel sampai ke pagi...
pagi tu saya tolong makcik kemas ruang tamu
lps siap...konon2 nak cube tdo..
saya paksa jugak..
last2..saye sakit kepala...
paksa diri tdo...
sakit giler...rase mcm nak pecah..
bile sakit, saye akan nangis sorang2...
kan dah kantoi...tak gagah...
sedihhhh......tengah hari tu langsung tak tolong makcik masak..huhu.breakfast pun saya tak tolong jugak..hahha
pemalas punya daya...
mintak maaf la makcik..kepala sakit sangat.....
badan lemah..selera makan pun tak de..
bile makcik suruh makan..saya tak makan...
selera makan dan hilang....
yang saya tahu...saya nak tdo supaya sakit kepala saya boleh hilang....
saya dah biase lalui perkara mcm ni..
tapi tu dulu..mase zaman study,...n now, come again..

tapi so sweet..bile si tunang betul2 amik berat,,,,
carikan saya koyok...
dikala hujan lebat...di redah jugak hujan yang lebat tu
...................................menaiki kereta..,...
hehehehe.....
bile tgk si tunang bwk kan koyok...saya teringat arwah abah...
arwah abah akan belikan saye koyok bile saya sakit...
saya mmg tak pernah pakai koyok lps umur meningkat tua ni....(tua la sgt kan)...
so bile si tunang bwak koyok..
semakin banyak la air mata saya mengalir...
tak cukup air hujan di luar rumah...
di tambah pulak air hujan saya di dalam rumah...
bukan ape..saye teringat arwah abah....org yang terakhir belikan koyok mase sakit tu arwah abah..
dan sekarang ni..tugas tu dah diambil alih..huhu...terharu...tu yang makin nangis..
nangis bukan sbb sakit..tapi nangis sbb terharu dgn encik tunang....

lps condition saya agak ok..
saye bersiap2 pulang..tiket pukul 2.30..
bas tranasional..
dari ptrajaya ke batu pahat,..
nak dipendekkan cerite...
naik je bas..saye bedal roti...terus makan ubat panadol..dan terus terlena..
sampai di muar..
tetibe perut rase mual...
di tahan jugak...
dan saya mengakui....saya ni mabukk dari kecik...
huhuhuhuhu....mabuk naik bas...
rase nak muntah..(gagah ker daya oiii..wat muke tersipu malu sbb dah tak gagah)
di tahan jugak...tapi saya dah standby plastik di depan saya...
agak2 tak tahan mmg buang jer la...
..saye bertahan....akhirye tak jadi nak muntah..

huhu..nampak sgt la saya ni tak segagah mane pun...







nota : i love u si tunang..thanks for everything....kebahagiaan dan ke " caring" an awak pade saya....







.

No comments:

Post a Comment