Tuesday, August 16, 2011

| durian runtuh hari ni|


  1.  (5 minit mase telah berlalu untuk memulakan perenggan yang pertama ini)...now still blurring...
    terkial2 otak ini nak mencari perkataan untuk di susun menjadi ayat.. nak tulis blog pun otak lembab...haishhh...harap je spm angd stpm dapat A ..tapi masih hegeh2 nak mulakan entry..

    alhamdulilah...Di pagi yang sangat indah  saya masih dapat melihat ciptaan Allah yang pelbagai bentuk dah rupa...syukur ,masih lagi bernafas dan masih lagi jari ini menaip di anjung hati......
    keje pertama :
  2. pas bulanan saya dah expired sabtu lepas...so hari ni kenelah renew pas bulanan..kalau tak renew...karang abg2 mdp ni bg surat cinta plak kang.....(saya menguap ..)...saya buat pas tu pagi...nasib baik tak berapa nak sakit hati sangat .... selalunya..tiap kali renew..mesti lambat...tiap kali renew tu lah sakit hati sangat....almaklumlah... ..sebab pakcik yang selalu jage kaunter agak lambat membuat kerja2nya ....terpaksalah tunggu.. (ngantok mcm nak tdo....tapi blm abis cerita lagi ni).....tapi pagi tadi..cepat pulak pakcik tu...huhu...mungkin sebab pagi masih ade tenaga kot...tu yang cepat dan mudah je urusan,... settled keje pertama.

  3. Saya singgah  ke kedai image_copy untuk buat common seal &  rubber stamped ...seal untuk sijil dah tumpul...gunelah sebanyak mana tenaga..mmg tak timbul la  kat paper tu..korang mampu ke??? sure la tak mampu korang nak tekan...amoi tu tekan pun...mmg tak de ape pun timbull....huhuh...(nguap kali ke-2)...settled keje ke-2
  4. bank....yeahhhh....last payment blm masuk lagi...duit org yang saya lebih sibukkan....sume bank pegi...semata2 nak tukar duit raya.....banyak bank yang belum keluarkan duit raya...hheheh...cume dapat tukar 2rat jer....yang penting dapat smpul free..tu saje...settled keje ke-3

  5. sempat mengular tengok barang2 avon..muahahah...(sambil menyelam minum air)...hmm...pepatah ni mcm tak betul sikit...sebab...saya tak reti menyelam...tapi saya ttp gak minum air masin...huh...


  6. balik kolej...kepenatan...buat keje sambil lewa...kak uya ajak keluar beli barang lagi pun..dah tak larat...rase mcm nak landing time tu jugak,..,tapi tak boleh sebab blm rest time...kalau tak...dah lame bedal tido...


  7. saya dapat durian runtuh..huhu.....alhamdulilah...selama ni saya nantikan payment yang bulan lepas,...tapi tak masuk2 sampai sekrang.. dok asyik tgk e-statement ajer...tapi 1 sen pun tak masuk...dah kering dah sume poket...poket baju sememangnya kering...handbag punye poket pun same kering...k.a.s.i.h.a.n.  betul saya....tak sangka..tibe2 durian runtuh ...dah dapat payment...pas tu dapat lagi bonus...same bonus org gov dapat...syukur...tetibe je poket baju & handbag jadi "basah"..muahhaha...


  8. bile dah ade duit....jadi pemalas....so beli makanan berbuka kat bazar je..balik dah malas nak masak...



: ngantok...la....ZZzzzZZZzzzz....nak buat tahi  mata 1 kg.

No comments:

Post a Comment