Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan di Tahun 2011 |sebagai tunangan

Salam Ramadhan ....

  1. hari ni dah masuk 2 ramadhan...alhamdulilah Allah panjangkan umur saya untuk berpuase di bulan ramadhan pada tahun ini.....moga amal ibadah yang kite semua lakukan di terima oleh-Nya...
     
  2. ramadhan tahun ini saya sambut dengan penuh kebahagiaan...almaklumlah sambut puase dengan gelaran tunangan org....sambut ramadhan je saya dah bahagia.....comfirm2 la sambut  raya pun tersangat bahagia....



    saya bagitahu la pade encik tunang by SmS

    my text to him:

    " abg.... bln ramdhan yang lepas saya sambung puasa sebgai awek abg..tahun ni sambut puasa sebagai tunangan abg...bahagia sangat"

    his text ::

    " he3..tahun depan as a my wife plak "
    --abg, awak sangat sweet laaa.....

    huwaaa......tak leh nak gambarkan perasaan saya...yang saya tahu saya amat gembira, happy, riang, suka, ketawa, bahagia, sayang  lps bace msj dia tuh.....sampai sekarang saya simpan mesej tu...tak mau delete...nak simpan sampai bile2...hehehhe.....

  3. tiap kali puase pertama saya akan masak kerang....fovourite saya...mungkin dah jadi amalan turun temurun saya kot....after my father was passed away...saya yang amik alih jawatan tukang masak sahur dan berbuka puasa..dah 4 tahun dah abah tak de..so dah 4 tahun gak la saya pegang jawatan tu..huhu....mak mcm biase la kan..menjahit baju all the time..baju raya...so tak boleh kacau....bile dah jadi tukang masak...makanya...makanan pun ikut la selera dan kerajinan saya...ape yang saya teringin nak makan...saya akan masak...ape yang saya malas nak masak..saya tak kan masak...so far adik beradik mmg "ngap" jer la aper yang saya masak...hihihi....semalam berbuka, saya masak mi hailam....huhu...dorang cakap kurang masin....tapi dorang ngap jugak sampai abis...dah namanya puase...deria rase tak leh merase...maaf ye adik - adik..

  4. lagi satu adat family saya even arwah abah da tak de..tiap kali bulan puase...kami akan berbuka dengan mi ..bukan nasi...mesti korang pelik kan...started from abah...arwah abah cakap bulan tak puase kite dah selalu sgt makan nasi...so biarlah bulan pose ni kite makan mi time berbuka...lagipun sahur pun nak kene makan nasi...so tiap2 hari cukup 30 hari saya akan masak mi...rotate la menu mi tu hari2..tapi hujung2 ramdhan kiteorang makan nasi...sebabnya org bagi "kunjungan"..saya mmg suke time tu....sbbnya saya tak perlu memasak..ngeh3...

  5. bazar - tiap2 petang  kalau saya sempat saya akan bawak diana pergi bazar...time tu mmg abis la duit..sume bende nak dibelinya....tapi start arwah abah n arwah abg taufik  dah tak de...mmg change la kan...lebih kepada jimat cermat....maklumlah berbuka puase bersama 4 orang jer....kalau dulu masak 1 periuk penuh...skrg saya dah kurangkan...beli kuih pun 1 or 2 jenis...kalau dulu 1 meja penuh...skrg dah tak..skrg dah tak mcm dulu...semua dah berubah...perubahan yang ketara sangat...kadang2 rindu gak saat2 dulu...tapi alhamdulilah ...saya ade encik tunang yang sentiasa temankan saya all the time when i need him..thanks beloved...walaupun jauh dia sentiasa ade bersama saya,., SmS pengikat kami..


    p/s : mencari keberkatan di bulan ramadhan....selamat berpuase...

No comments:

Post a Comment