Friday, September 30, 2011

MenAnGis LagI

Ya اَللّهُ, mengapa wanita sering menangis?

Jwbnya:

Kerana wanita itu unik.

Aku ciptakan ia sbg makhluk istimewa,

KU kuatkan bahunya utk menjaga anak2nya,

KU lembutkan hatinya utk memberi rasa aman,

KU kuatkan rahimnya utk menyimpan benih manusia,

KU teguhkan peribadinya utk terus berjuang saat yg lain menyerah,

KU beri dia naluri utk mencintai anak2 dlm keadaan apapun,

KU kuatkan batinnya utk ttp menyayangi walau dikhianati oleh teman, walau disakiti oleh "orang" yang ia sayangi

Wanita mahluk kuat, tapi jika satu saat dia menangis itu kerana KU beri dia air mata utk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

"WANITA..KAMU ISTIMEWA"

Ya Allah..moga kau kuatkan hati ku ini  apabila di lukai oleh insan tersayang....menjadikan aku wanita yang lebih gagah



tak perlu kata apa2... biarlah menangis sepuas hati..

Monday, September 26, 2011

Awak...SAya nak Semua ni....Boleh???

saya tahu awak tak romantikk....so saya listkan la semua barang - barang ni untuk memudahkan awak.=P

saya nak :

  1. bunga rose ...

    saya nak fresh punye tau....yang tak fresh dah dapat dah tahun lps...
  2. teddy bear.

    .ingat tak mase kat air hitam awak nak belikan saya teddy bear..tapi tak jadi sebb kelam kabut layan atokkk...kempunan saya tauuuu...rugi...menyesal saya....so saya nak tuntut lagi sekali...
  3. music boxes ..

    saya suke dengar music box...tapi tak de org yang perasan pun saya suke bende tu..so tak de la yang beri saya music box...saya rase awak pun tak tahu.....dah penat tunggu selama 25 tahun...kesian kan saya....tak de yang perasan,,,,selama ni collection yang org bg semuanya patung...haishhh...
  4. Ipad @ ape2 tablet pun boleh

    saya tahu bende ni mahal....saya tak nak pun...tapi..sesaje jer bgtau awak..mane la tahu awak menang loteri ke..ape ke...boleh la belikan saya menatang tu...hehehe
  5. bukit tinggi

    boleh tak awak bawak kan saya pergi sane...saya nak pergi dgn awak jer..kite berdua...tak nak dengan org lain...kalau org lain ajak ..saya akan tolak...saya akan cakap " saya tunggu suami saya"....suami????...hahahhaha....daya giler...!
  6. jogging

    tetibe saya rase nak berjoging...bagun pagi-pagi..lps tu berjoging dengan awak..nak tengok muke awak yang sememeh bangun pagi untuk joging...mesti bestkan...mesti awk kurus punye kalau joging dengan saya..hehhe...
  7. home.sweet.home

    awak...nanti kite beli rumah nak tak lepas kawen???....tapi awak cakap awak nak buat rumahhh...tapi awk nak buat rumah kat belakang rumah ibu n ayah awak...mane boleh...!! ini tidak adil...!!..tapi tak kisah la aper- aper pun....asalkan ade rumah..tak dapat yang kecik..yang besar pun jadi lah...saya rela... =P


    saya rase setakat ni kot....nanti kalau ade saya sambung part 2 eh....heheehe..

dapat topup dari si tunang..terima kasih sayang..saya tahu tu kerja awak..saya tahu awak yang topupkan saya...

 Awakkk...sangat sweet... =P


teeeetttt.....teeetttt...(bunyi mesej dari henset saya )
senyum saya menjadi lebar......selebar lebarnya...bila bace mesej tu

"sayangggg....will u marry me...."

alamak...cair hati saya tau awakkk....kenape tetibe awak sweet sangat dgn saya ptg ni....

ade ape2 ker yang awak nak dari saya....

awak nak henset E71 saya ke???

ke awak tak sabar nak kawen dengan saya...????

sabar eh...blm time lagi la..kan kite dah plan.... 

jangan tergopoh gapah...biar la dorang nak kawen cepat..

just follow jer ape yang kite dah plan...

awakk....


..kalau saya tak jawab pun awak dah tahu jawapan dari saya..kan..kan..kan..

jawapan saya mestilah...." i do" 

oppsss.....alamak...terberitahu la plak......kantoi daaa....heheh....

awak...

saya tahu awak sayang saya...
saya tahu awak cintakan saya...
saya tahu awak rindukan saya..
walaupun awak tak romantik macam hero dalam cerite korea yang saya tengok hari2 sampai saya lupe awak...
tapi saya tahu dalam hati awak cume ade saya...
saya yakin 10001% yakin...
awak akan jadi giler tak de saya kan..kan..kan...

ngaku sajer la...

????
??
??
ehhh....
kenape tetibe saya plak romantik ni....tempias dari cerite korea la ni....

para pembace jgn termuntah eh dengan adengan romantik saya yang tak disengajakan ni...huhu



  saya sayang awak banyak - banyak - banyak - banyak

Sunday, September 18, 2011

di hari raya di tahun 2011- part 2

huhu...sambungan raya part 1.... jom kite view pica yang ade ok....

:: heheh..amik kau besar2...baru la nampak sume jerawat yang ade::


 :: perjumpaan waris - waris Hj. Rejan sempena hari raya ni -3 sept 2011 ::

:: kenapa tunang saya nampak bulat..bulat pun bulat la..saya tetap sayang..::


ops...jangan la mentang2 saya bg statement di atas ni awk nak jadi makin bulat plak....no..no..no....
saya tak izinkan
karang sempit plak baju pengantin awk tu...eh...eh....dah masuk bab kawen plak...
sabar daya...sabar....


::semua kat atas ni tunang saya..ramai kan..kan..kan...::
 :: pegi open house di benut::
kat sini lah mak hilang henset dia...dok sangat kejar nak bergambar dengan datuk ahmad maslan..sampai tercicir henset dia...
cari - cari pun tak jumpe....
lps  tu kami semua balik..
sebab dah penat sangat - sangat...
malam tu bermula la aksi kami kebudak -budakkan kami
kami main bunga api n mercun..
semuanya di sponsor oleh si tunang ...
seronok...
main sampai abis..hehhehe...
thanks sayang for the fireworks


::main mercun,bunga api bersama adik n tunang::

malam tu jugak ,saya dan si tunang packing2 barang untuk balik ke selangor...
drive kereta masing2...
kami gerak pukul 12.00
si tunang la sibuk sangat main game sampai gerak pun lewat
hahha...racing dgn tunang sepanjang perjalanan...
saya drive kereta si tunang...
si tunang plak drive kereta saya...
mentang2 drive kereta saya menonong dia bawak laju...
meninggalkan saya di belakang...
ape lagi saya pun kejar la...
then kiteorang benti kejap kat RNR melaka...
masing2 keletihan..

kami sampai di selangor 6.00 pagi...
then solat subuh....berborak2 dgn tunang sampai ke pagi
...lps tu kami berdua tolong makcik buat breakfast..
breakfat hari pagi tu ialah pisang goreng...

jujur saya cakap saya benggang dgn tunang saya time ni...
geram..
tapi ketidakpuasan hati saya pendam sehingga ke saat ini,,
si tunang pun tak tahu,,
so bile dia bace blog ni maka terkantoi la semua...
okay lah...nak dijadikan cerita..saya ni ala konon2 nak amik hati bakal mak metua.
actually bukan la konon..tapi lebih kepada ikhlas nak tolong makcik..
mcm biase si tunang akan berkepit kat sebelah saya..
saya dengan dia mane boleh dipisahkan sekarang ni..huhuh..
then ayah (pakcik) duduk dihadapan kiri saya..
 saya pun amik lah pisau nak kopek kulit pisang kapak tu...
slps siap togelkan semua pisang2 tu...saya ingat nak cuci then potong la kat atas choppingboard
saya tanya tunang mane tempat pemotong..
dia cakap tak payah...
potong jer atas kulit pisang tu...
okay fine...saya terima kenyataan awak si tunang..
sebab kat umah pun saya ade buat mcm tu...

erm...lps saya potong pisang tu sikit..
first percubaan mmg kurang serong...
ntah kenapa tetibe janggal...
mungkin sebab bukan dapur sendiri kot...
then tengah2 potong...
tetibe si tunang tegur...
kenapa potong nipis....?
aiseeyyyyy...spoil la mamat ni...
ape buat malu aku kat depan makcik n pakcik ni?...
ape nak jawab ni...?
hmm....saya diam...
 
lps tu si tunang amik pisau dan pisang dari saya...
dia terus potong sampai abis kesemua pisang2 tu...
saya kat tepi dia duduk sambil tengok dia buat kerja tu...
haisssshh.........mamat ni mmg nak tunjukkan kat ibu n ayah yang saya ni tak pandai buat kerja rumah ker?
malu giler....
eeee....agak2 la kot ye pun jangan la menampakkan tunang awk ni tak pandai buat kerja..
cover2 saya  la sikit...
adoyaiiii.....
..
mesti makcik fikir saya ni tak reti buat ape2...
rase mcm nak buat muke jer kat si tunang time tu,..
tapi kesabaran saya mase ade lagi..
saya pun tak nak lah amik hati sangat...
so bile dah siap potong tu...
saya pergi la tolong makcik basuh pinggan...
si tunang kat depan tgh gelak2 tgk tv...
lps jer siap semuanya...
saya pun tgk tv bersama tunang...gelak same2 sampai lupe episod tntg pisang tadi..
.n at last saya masuk tido bilik didi ...
bdn penat.

ZzzZZZ......

tetibe makcik masuk bilik.. makcik kejut ajak beraya...
alamak..!!!!! malu giler...makcik yang kejut saya...????
huwaaaa.....malu......maluuuu.....
ape la...mane la si tunang ni...
mamat ni suke tau buat mcm ni...
memalukan saya depan makcik...
pttnye dia kejut saya...tak lah malu sangat...
keluar jer dari bilik saya tengok akak n abg ipar tunang dah sampai..
saya plak tak siap aper lagi...haisshhh...mamat ni bukan nak bgtahu aper2..
sekali lagi saya benggang dan geram...
tapi pendam ke saat ini...

then selepas siap2..kami pun bergerak ke rumah makcik tunang saya...
lps tu si tunang ajak saya berjumpe family angkat dia...
hehhe....dorang sume baik2 belaka...
abis jer beraya....
saya rehat dan bersiap2 untuk balik ke johor malam tu jugak..
 .
click sini kalau nak bace raya part 1

dapat duit raya dari si tunang...=).so saya maafkan awk atas kesalahan pisang dan tido.

Saturday, September 17, 2011

di hari raya di tahun 2011 - part 1

hai...awk di sana...


awak lahh....

yelah...awak..yang tgh bace blog saya ni lah...."selamat hari raya yer..."

mcm iklan kat hot fm la plak sikit2....ngeh3.

fuhhh....sejak dua tiga empat mejak bz btul saya
....nak update story pasal raye pun tak sempat...
banyak gak pic yang saya snap...
rase2nye..kene buat raya part 1 dan raya part 2 ni...
ntah..ntah ade jugak yang raya part 3...

raya tahun ni tak berapa meriah la sangat pada saya...

biasa lah kan..baju raye tak de...so tak meriah la....kesian si tunang...
janji nak buat baju raya sepasang...tapi hampeh..dia sorang jer yang pakai...saya punye blm siap lagi..

tak per lah...saya redha....baju raya sendiri tak siap..

almaklumlah...mak sendiri yang jahit kenelah redha....
cube tailor lain yang jahit. mmg nak kene hantam tailor tu dgn mulut saya...

huwaaa....tetibe rase ngantok...pic blom edit, mata plak dah ngantok...silap2  saya tertido disamping lappy tersayang...jom layan pica2 raya..nak membebel banyak pun malas...

:: malam raya pertama bermasa adik beradik mak::

::pic ni malas nak edit he3::

::hari raya ke2-, tahun ke2 beraya bersama2 zana...let introduce dari kiri ialah saya, zana, nina::

:: tambah lagi sorang ahli sebelah saya - zubaidah::

 :: umah terakhir adalah rumah saya, here we are..masa untuk snap pic banyak2..heheh:


::my bff - zubaidah::

:: with zana::
:: raya ke4 -beraya di rumah zana...ok...saya dah malas nak edit pic satu2...so buat la collage:: 

:: giler lanser camera ::

::our bff - then beraya rumah dayah -we are together that night, miss them much::

:: bukan pic yang same ok, saje suruh si tunang snap banyak2::

::raya ke-5, on the way to simpang renggam for family day ::

:: tunggu family nenek bersiap::


::yeah...berposing depan rumah nenek::


 :: suke giler pic ni - time ni ready nak pi sekolah al sidiq::

credit to yana = P

hhuhu...penat giler edit pic..tak sanggup rasanya....esok2 sambung lagi la edit pic yang beratus2 keping....huhu...sampai di sini saje....tunggu jer lah part raya -2 okay...




raya penuh kenangan bersama si tunang .thanks sayang

Thursday, September 8, 2011

|kisah bertemu cinta||

bertemu cinta hati

i love this songs by ezad exist... the lyric is very meaningfull....

just read the lyric...

bertemu cintaku

Di sini aku telah lalui
Detik hitam silam
Pernah menghantuiku
Apabila bertemu dirimu
Berubah segalanya
Kerana kejujuranmu

Kasih cara bicaramu
Senyum di bibirmu
Membuat ku rindu

Chorus

Tak pernah aku terfikir
Akan bertemu cintaku
Malah ku telah cuba melupakan semua
Tapi sukar kali ini
Akan aku terimamu
Sama kita berpimpinan
Jalin hidup yang indah bersama dirimu
Ku akui ku cinta padamu

lyric ni mmg kena sangat...lirik yang  menceritakan pencintaan saya bersama si tunang..
.bertapa sabarnye dia menunggu cinta saya pada dia...
bertapa sabarnya dia melayan karenah saya disebabkan kisah percintaan saya yang dulu..
. dan akhirnya...berkat kesabaran si tunang...saya jatuh cinta pada dia...
mungkin lama dia menunggu,,,
at least berbaloi dia melayan karenah saya yang suke sakitkan hati dia..
.alhamdulilah..
Allah telah jodohkan saya dengan lelaki yang terbaik untuk saya..yang ade di setiap kali saya perlukan dia...
Thanks to Allah kerna mentakdirkan saya putus cinta dengan K.N budak muar tu..huhu....




i love u mr tunang...moga berkekalan cinta kite sehingga di penghujungnya.