Sunday, September 18, 2011

di hari raya di tahun 2011- part 2

huhu...sambungan raya part 1.... jom kite view pica yang ade ok....

:: heheh..amik kau besar2...baru la nampak sume jerawat yang ade::


 :: perjumpaan waris - waris Hj. Rejan sempena hari raya ni -3 sept 2011 ::

:: kenapa tunang saya nampak bulat..bulat pun bulat la..saya tetap sayang..::


ops...jangan la mentang2 saya bg statement di atas ni awk nak jadi makin bulat plak....no..no..no....
saya tak izinkan
karang sempit plak baju pengantin awk tu...eh...eh....dah masuk bab kawen plak...
sabar daya...sabar....


::semua kat atas ni tunang saya..ramai kan..kan..kan...::
 :: pegi open house di benut::
kat sini lah mak hilang henset dia...dok sangat kejar nak bergambar dengan datuk ahmad maslan..sampai tercicir henset dia...
cari - cari pun tak jumpe....
lps  tu kami semua balik..
sebab dah penat sangat - sangat...
malam tu bermula la aksi kami kebudak -budakkan kami
kami main bunga api n mercun..
semuanya di sponsor oleh si tunang ...
seronok...
main sampai abis..hehhehe...
thanks sayang for the fireworks


::main mercun,bunga api bersama adik n tunang::

malam tu jugak ,saya dan si tunang packing2 barang untuk balik ke selangor...
drive kereta masing2...
kami gerak pukul 12.00
si tunang la sibuk sangat main game sampai gerak pun lewat
hahha...racing dgn tunang sepanjang perjalanan...
saya drive kereta si tunang...
si tunang plak drive kereta saya...
mentang2 drive kereta saya menonong dia bawak laju...
meninggalkan saya di belakang...
ape lagi saya pun kejar la...
then kiteorang benti kejap kat RNR melaka...
masing2 keletihan..

kami sampai di selangor 6.00 pagi...
then solat subuh....berborak2 dgn tunang sampai ke pagi
...lps tu kami berdua tolong makcik buat breakfast..
breakfat hari pagi tu ialah pisang goreng...

jujur saya cakap saya benggang dgn tunang saya time ni...
geram..
tapi ketidakpuasan hati saya pendam sehingga ke saat ini,,
si tunang pun tak tahu,,
so bile dia bace blog ni maka terkantoi la semua...
okay lah...nak dijadikan cerita..saya ni ala konon2 nak amik hati bakal mak metua.
actually bukan la konon..tapi lebih kepada ikhlas nak tolong makcik..
mcm biase si tunang akan berkepit kat sebelah saya..
saya dengan dia mane boleh dipisahkan sekarang ni..huhuh..
then ayah (pakcik) duduk dihadapan kiri saya..
 saya pun amik lah pisau nak kopek kulit pisang kapak tu...
slps siap togelkan semua pisang2 tu...saya ingat nak cuci then potong la kat atas choppingboard
saya tanya tunang mane tempat pemotong..
dia cakap tak payah...
potong jer atas kulit pisang tu...
okay fine...saya terima kenyataan awak si tunang..
sebab kat umah pun saya ade buat mcm tu...

erm...lps saya potong pisang tu sikit..
first percubaan mmg kurang serong...
ntah kenapa tetibe janggal...
mungkin sebab bukan dapur sendiri kot...
then tengah2 potong...
tetibe si tunang tegur...
kenapa potong nipis....?
aiseeyyyyy...spoil la mamat ni...
ape buat malu aku kat depan makcik n pakcik ni?...
ape nak jawab ni...?
hmm....saya diam...
 
lps tu si tunang amik pisau dan pisang dari saya...
dia terus potong sampai abis kesemua pisang2 tu...
saya kat tepi dia duduk sambil tengok dia buat kerja tu...
haisssshh.........mamat ni mmg nak tunjukkan kat ibu n ayah yang saya ni tak pandai buat kerja rumah ker?
malu giler....
eeee....agak2 la kot ye pun jangan la menampakkan tunang awk ni tak pandai buat kerja..
cover2 saya  la sikit...
adoyaiiii.....
..
mesti makcik fikir saya ni tak reti buat ape2...
rase mcm nak buat muke jer kat si tunang time tu,..
tapi kesabaran saya mase ade lagi..
saya pun tak nak lah amik hati sangat...
so bile dah siap potong tu...
saya pergi la tolong makcik basuh pinggan...
si tunang kat depan tgh gelak2 tgk tv...
lps jer siap semuanya...
saya pun tgk tv bersama tunang...gelak same2 sampai lupe episod tntg pisang tadi..
.n at last saya masuk tido bilik didi ...
bdn penat.

ZzzZZZ......

tetibe makcik masuk bilik.. makcik kejut ajak beraya...
alamak..!!!!! malu giler...makcik yang kejut saya...????
huwaaaa.....malu......maluuuu.....
ape la...mane la si tunang ni...
mamat ni suke tau buat mcm ni...
memalukan saya depan makcik...
pttnye dia kejut saya...tak lah malu sangat...
keluar jer dari bilik saya tengok akak n abg ipar tunang dah sampai..
saya plak tak siap aper lagi...haisshhh...mamat ni bukan nak bgtahu aper2..
sekali lagi saya benggang dan geram...
tapi pendam ke saat ini...

then selepas siap2..kami pun bergerak ke rumah makcik tunang saya...
lps tu si tunang ajak saya berjumpe family angkat dia...
hehhe....dorang sume baik2 belaka...
abis jer beraya....
saya rehat dan bersiap2 untuk balik ke johor malam tu jugak..
 .
click sini kalau nak bace raya part 1

dapat duit raya dari si tunang...=).so saya maafkan awk atas kesalahan pisang dan tido.

No comments:

Post a Comment