Sunday, April 1, 2012

saya menjahit lagi..

 

hihih...hai !!!.
saya nak cerite ni..
sabtu dan ahad yang lepas..
saya ada belajar jahitan kurng moden..
baju kurung yang lepas pun belum siap lagi kan kainnya,,hihi...tak pe..
nak timba ilmu..
tak kisah la dah siap ke belum jahitan yang lepas..
saya tetap nak belajar baju kurung moden..
saya mmg tak minat belajar jahit menjahit ni,.
tapi atas dasar.."ILMU"
saya pun ikut gak follow makcik2 n akak2 ni..
rugi kan kalau saya tak belajar..

 konon2 la tunjuk ajar..sekali salah...daaaa....

.
mengambil ukuran badan sendiri..hihi..otw untuk membuat pola


mmg gile mencabar la kan jahit baju kurung moden...
hmm... dengan salah buat pola la..pas tu salah potong kain solina la..
tensen tau i....hihi
bila pola dah siap...kain dah potong...
tibe tang menjahit...
adehh... orang lain dah masuk buat kain..
saya plak dok asyik buat  baju aje..
haaa....baru tahu susah senang menjahit ni..
jahit punye jahit....tengok2...rupenya saya jahit lengan sebelah kanan terbalik...
huwargggg....gila la kalau saya kate tak tensen...
tensen abissss wa....
terpaksa lah bukak balik jahitan...
ermmm...bencinye nak tetas baju yg dah jahit... =,="
nak tak nak..kene bukak gak jahitan tu..
jam pun dah pukul 5 ptg time tu..
angin pun dah masuk seluruh badan..
terus saya fed up...
saya kemas barang2 saya ....

jom balik..
sampai umah...
rase fed up tu dah hilang kot..
ape lagi keje kan la baju saya tu...
tetas semua jahitan lengan saya tu...
gune mesin mak saya..
and at last...siap ponnnn...walaupun lengan pendek =,="
bahagian bawah baju, kembang terlebih,
( dah macam baju gaun plak dah..)
belum sempat nak kelim bahagian bawah...

tapi sy tetap berpuas ati..
saya dapat ilmu jahit..
so bila ade mase boleh jahit sendiri..tak de la bodoh sgt kan kalau di suruh jahit kan..
hihih...dulu mmg gile jahil tak tahu menjahit..
sekarang alhamdulilah..perkembangan ke arah kemajuan ...



mesti lepas ni mak dah tak nak jahitkan baju2 saya...=(

No comments:

Post a Comment