Wednesday, April 18, 2012

Saya x faham dia Tulis ape ni...

Assalamualaikum

actually tak de niat pun nak update blog hari ni.. 
entry yang lepas pun tak sempat lagi nak edit n publish..
hari ni sibuk melayan fb dan cerite korea kat maaduu.com

sambil2 layan komen di fb...
saya akan tengok cerite korea..
dasar orang tamak la katekan..
actually bile saya on fb saya..
saya suke membaca status rakan2 di fb..
jika berminat saya akan like..
saya akan baca satu2..
setelah bace 1 per satu..
tibe2 saya terbaca 1 comment di status fb rakan saya..
adoyaiii...
pening saya ketika membaca komen beliau..
nak tahu ape yang dia tulis..?

hm. . . owg ckunx dy pndg rupe j. . asl ta lwa j tolak ta ncem j tolak. . amndew ah. . cube eklas n time sdenye. . bia ta lwa tp baex budi bhse. lw muke lwa pgai cm setan wt pe. .

hmmm....korang faham?
sekolah mane dia masuk ?
cikgu sape yang ajar dia ?
sangat hebat beliau ini..
sampai sy sendiri tak faham lansung bahasa dia..
saya pun ade gune juga tulisan ringkas ni..
tapi x la seringkas mcm tu..
at least penggunaan short form yg saya guna kan masih ade lagi dalam tulisan saya..
wahai adik2 ku yang dah moden..
tolong lah jangan rosakkan bahasa dan tulisan bahasa malaysia yang indah ini..
kalau ye pun nak short abis..
gune la short yang orang mudah faham...
contoh tidak = x ataupun tak
saya faham akan shor t form tu
tapi kalau ta?
ape maksudnya..
j?
ape tuuuu...????
haishhh....saya agak bengangg jugak la mase bace komen tu..
harap adik2 sekalian dapat ubah la ye..
yang mane pernah gune bahasa ringkas..
jangan la gune seringkas2nye seperti tulisan di atas..
tak salah gune kan tulisan ringkas..
tapi beragak2 la kan..


saya cintakan bahasa kebangsaan saya

No comments:

Post a Comment