Wednesday, May 23, 2012

LovE StoRY : Dating with Family and Me

Assalammualaikum....

well... terrajin untuk mengupdate blog ini...
bukan tak de keje...
cume malas nak buat kerja...
4 hari bercuti..saya rase puas..Plus, encik tunang datang menziarah saya.ahaks..
bukan kemain sukenye saya..
yelah..dah lame tak jumpe la katakan..
dia sampai hari sabtu..
ape lagi otak saya pun ligat la..nak dating ke mane..
so saya decide untuk pergi ke sini .... jalan - jalan cari barang..
jenuh berjalan ke sana ke sini..
last2 cume dapat perfume jer....
penat je kan..
mmg syok la kan..senang nak cari barang based on the brand..
so sesiapa yang banyak sangat duit n suke shopping boleh pergi ke jpo ni...
semua branding ade,..



dan kemudian kami ke sini...


the advangers mmg terbaik...
saya dengan encik tunang gelak giler..
selalunye bile tgk wayang forsure mmg saya akan tertidur..
selalu???
hahah....padahal ini baru yang kedua kami tgk wayang...
di tempat yang same...yang lepas tgk the pirates 4..
tu yang tertido tu..
bosan..
encik tunang layan sorang2..
dan saya tidur la sorang2..
but this time ..tgk the advangers mmg best
huwarghhh...syok yang amat...

esoknye 
pagi - pagi dah besiap pergi ke muar..
hantar 3 pupu nikah di sana..
encik tunang la jadi supir kami sekeluarga..
kesian dia..
mesti ngantok dan penat..
penat2 pun..kuat gak makan..
tgk tu...smpai berpinggan2 makan.
actually ok la kan marina restoran muar..
angin sempoi2 ..leh tgk laut..
makanan..ok - ok sajer ye..
tapi ape pun perut sangat kenyang..semua bende saya makan..
..

mamat ni mmg kuat makan..bagi je la makanan ape pun...hahha.
. tu yang pinggan bebanyak tu pinggan dia la tu..
sambil makan tu sambil dedaun dari pokok jatuh ke makanan..
nasib la kan...sesiape yang pelahap sangat ade la tu kot yang makan ranting and daun pokok...hahha..

lepas kenyang kiteorang balik ke rumah..penat tuuuu....
mandi manda.. then keluar p pontian
ingatkan nak makan kat joe burger..
tapi nasib tak menyebelahi..
2 kali pergi..
2 kali la tutupp..
kesian si kaki makan..
kempunan la jawabnye..

ok..ke esokkan paginye kiteorang 
jalan 2 ..dating2 lagi,.
banyak hari kan kiteorang dating..
ye la..
kiteorang jauh..
nak jumpe pun payah...
2 bulan sekali..
kalau orang lain..hari2 leh jumpe,.
kiteorang ni mmg susah nak jumpe..
lagi2 la saya ni bz..
hujung minggu kerja handle program..
so bile ade cuti jer kiteroang akan set the date untuk dating..

so plan pagi tu ..kiteorang p jusco..
konon2 nak cari barang..
tapi 1 ape pun tak dapat..
semua tak berkenan di hati..
so duit abis dok asyik beli makanan..
makan..
makan..
makan..
giler makan kan kiteroang..
tapi bukan saya la kan..
tapi mamat bawah ni..
saya giler tido jer..

yummyyy... ice cream..


fokus hanya pada ice cream bukan  pada mamat di atas ini yaaa,...


yummmmyyyy....


tuti fruiti.. rm 15.90


ngapppppp....

menikmati la sangant...

perut kenyang..hati pun senang..
barang 1 ape pun tak dapat..
terus balik ..

esoknye saya ade interview...
encik tunang suruh pergi..
sempat lagi posing





bahagia rasanya...
ape pun lepas ni saya plak yang ke sane..
sbb angah akan melangsungkan perkahwinannya..
jumpe lagi la ye kite nanti encik tunang...
sediakan red carpet untuk tunang awak yang comel ni..hhihi..



 sukekamulayanperangaigiler2saya

Thursday, May 17, 2012

update entry blog 10km/j

assalammualaikum..

oleh kerana saya malas update entry blog ari ni...
saya nak update status selaju yang mungkin....

1.semalam saya kepenatan kerana in-house training di workplace.. so far the program running smoothly... seronok.. gambar akan di update bile saya rajin nanti.

2. bila dah terlalu penat...maka saya akan terlalu ngantok..dasar kuat tido kan..kan..kannn..

3. membedal buah kuini sebanyak 2 biji. dan menyebabkan saya asyik membuang aje...huhuh...

4. start "perang 3 hari" itu, saya dah tidak lagi fikirkan pasal kawen....cerite pasal kawen pun tidak...dan time saya tak nak fikir pasal kawen tu lah... emak asyik bertanya bila? kenape? bla..bla..bla.....so jawapan saya " siape yang nak kawen?" hahahha....sekali hati terguris..walaupun kate maaf dah diberikan.. tapi masih ade parutnye...pelik kan wanita..

5. bila dah tidak fikir pasal kawen... maka saya akan terlalu boros menggunakan duit...beli tu..beli ini..beli belah..semua bende di belinye..dan kemudian duit pun habis...

6. kerja bertimbun...

7. dah cukup...........................saya malas nak taip.






  kan dah cakap saya malas..ape pun tak boleh laaaa....

Tuesday, May 1, 2012

s.e.t.a.h.u.n

Assalammualaikum..

saya x nak cakap banyak2.
hehhehe... bangun pagi.. dapat mesej ni..
.senyum sampai ke telinga..
terus tak jadi merajuk...


 ehem..ehem...sesi romantik bermula..
so..sape tak nak bace sila abaikan..jgn dok sibuk mengutuk ye..

 abgggg... i love u tooo...thanks 4 everything..
u know what...?
abg adalah yang terbaik2 di antara lelaki yang pernah saya kenal..
ayg harap ayang tak kan dapat mesej ni lagi pada tahun depan...
 


  sayang kamu