Saturday, July 21, 2012

nTah KaLi Ke BeraPe .. Ye SaYanGku



ini adalah jawapan kepada soalan encik tunang...

baru dia tahu rasenya kalau org x respond ape yang kite cakapkan..



nak tahu ayat lamaran dia :



ini jawapannye..


before tu...duit hantaran dah cukup belum ni...????

hahahha...ok saya jawba ye...

sayanggggg.....

i do....

love to be ur wife someday...

to be  mommy to our children...

cepat - cepat sikit ye sayang tetapkan tarikh..
ramai yang dok tanya bile saya nak kawen...
bla..
bla,.
\bla..
letih dah sayang nak jawab..

dorang bukan ape..dorang tanya tu sbb
dorang tak sabar nak sponsoring kite punye majlis...ahaks..
walaupun dorang x bgtahu..tp saya tahu ...

love u macam org gilak ... =P
 



Ramadhan ...Kite berjumpe lagi ...


Assalammualaikum semua..

Alhamdulilah...
saya dipanjangkan umur untuk bertemu ramadhan 2012
mudah - mudahan saya ramadhan kali ni cukup bermakna untuk saya...

tahun ni adalah tahun ke2 saya berpuase sbg tunangan org..

selamat berpuasa encik tunang

 
ye..saya tahu mesti orang tanya bile saya akan menamatkan status tunangan saya..

sabar....(bak kate encik tunang)
sapa yang x stress kalau asyik ditanya bile nak kawen..bile nak kawen..
usia pertunangan kami baru 1 tahun 3 bulan...
alhamdulilah..
mmg banyak sangat dugaan mse bertunang ni..
saya pun hampir putus asa..
nasib baik encik tunang x putus asa langsung dgn ape yang terjadi antara kami..
tipu la kalau tak gaduh..
tapi alhamdulilah... smpai skrg msh kekal lagi...
hahha...ni kot yang dinamakan dugaan bertunang..

stress tahu tak..
kalau org dok asyik bertanya..
haisshh....jawapan biase la kan..ntah x tahu..blm pike lagi
jawapan main2 plak - esok aku kawen..jemput dtg..jgn x dtg..
jawapan redha - kalau ade jodoh, adelah nanti..tunggu je la ...
jawapan mrh - sukehati aku la aku nak kawen bile punnn...

ssetakat ni statement jawapan yang belum pernah keluar ialah jawapan time mrah
jgn smpai terkeluar sudah la...

lagi stress kalau kite tunang dulu...tapi org lain yang kawen dlu..
haaa...sakit hati tak...
haruslah sakit..
lagi sakit kalau org dok banding2kan yang kite x kawen2 ni..
hasihhh...sabar je lah melayan org sebigini..
macam nak cepuk je kepala...
biar lah,..dah jodoh dorang awal dan sennag..
x semua org temukan jodoh dgn cara yang mudah..
kdg2 mudah seawalnya..tapi akhirnya kita tak tahu...
so jgn dok banding2kan ok...

n dont asking me with the stupid question..mmg nak kene pancaran laser la tu..


sebenarnya..kalau ikutkan hati yang miang...skrg jugak saya nak kawen..
tapi banyak perkara kene amik kire..cth family sblh lelaki
sbb tu saya x berani cakap tarikh exactly kiteorang punye wedding...
lps tunang pun kteorang xde decide pun nak kawen bape haribulantahun...
ahaks..
lps tunang we'all bahagia..
part yang " tarikh kawen" je...buat semua bende jadi kacau bilau.. but skrg sumenye under control..

ape pun sape yang dah tunang awal dari saya..atau tunang lps saya..
sile cepat kawen..
nnt bile saya dah nak kawen..jgn plak sibuk nak same tarikh kawen dgn saya..
mmg nak kene sepak..
tapi jgn risau saya kawen lame lagi..
saje nak hayati dugaan bertunang ni..ahaks..

ape pun..doakan kami cepat kawen ye semua..

 

Tuesday, July 3, 2012

i like to move it..move it...

Assalammualaikum semua

dah lame tak update blog sampai lupe emel n pasword log in blog ni..
sungguh kejam..
ahaa...
banyak bende nak cerite kan mase entry yang lepas..
so kali ni kite cite sikit dari cerite yang banyak banyak tu..

so untuk pengetahuan tuan puan sekalian..
saya telah pun berhenti kerja di tempat keje saya yang lame..
di mana?
di kolej komuniti tg piai..
alhamdulilah saya telah berkhidmat selama 1 tahun sebulan suku...hahha..
nak jugak sukunye tu..
3 hari notis.. dan berakhir pada 16hb yang lepas..
sayang nak meninggalkan kktp..
too much memories..
staff yang baik. membuatkan saya rase berat nak meninggalkan mereka..
exspecially puan hanirah and kak zia..
dorang mentor yang terbaik,..
dan mengajar saya tentang banyak perkara,..

dan sekarang saya kerja mane?
ok..walaupun jawatan saya mmg biase..
tp saya rase kerja saya itu sangat memuaskan..
saya baru rase erti kerja..
berkatnye..
penatnye..
susahnye..
stressnye...
semua buat saya rase puas..
alhamdulilah..saya dapat kerja ni atas berkat pertolongan rakan saya..
tanpa ade interview..
tanpa ade ape2.,.
saya terus masuk kerja 2 hari sebelum saya letakkan notis di kktp..
pelik kan?
mudah kan saya dapat kerja.

so hari jumaat ari tu hari perpisahan saya..
jamuan diadakan..
alahaii...saya rase sedih la plak..
x nak lah di raikan..
ape la sangat jasa saya ni..

haaa...tgk ni banyak x present untuk saya..

ini sume dari kktp..


 bukak hadiah...salah 1 dapat mixer..
mmg saje je kan suruh saya buat tartlet..
thanks kktp..
saya dah gune pun buat kek..