Monday, February 25, 2013

Stage 3 : HIV test


assalammualaikum..

hai..helo...hi...hola..
hari ni  nak story tentang h.i.v test..beli borang nikah dah setle kan..
for those yang x tahu klik sini.

for those yang nak married, wajib amik test h.i.v ni.
kalau wajib tu maksudnya penting la kan..

before saya amik test ni..
ramai orang cakap kene amik test cepat..sebab result keluar lambat..
sebb skrg, 2 week baru dapat result,...
so saya pun susun la jadual saya..

ade orang bgtahu saya..
dlu ade sepasang couple ni nak kawen..
lelakinye dah buat h.i.v test, di maklumkan lelaki tersebut positif h.i.v..
tapi bile test  darah keputusan beliau -ve.
huhuh..maybe alat tu x boleh detect kot..
start tu la..result h.i.v test tu di keluarkan selepas 2 minggu kite check..
itu orang yng bgtahu, kalau org tu tipu..maknanya tipu la saya..
so saya mintak maaf ye awal2..

ade sorang dr kawan saya melalui cara ini..
dia amik result 2 week after that

saya?

harus lah tidakkk..
muahahah..biasala kan..orang femes ni mmg dapat lain dari yang lain..
btw hari atu amik test dgn en tunang..( skrg dah jadi suami)
saya amik test di klinik kesihatan pontian...
punye la berjam2 saya tunggu..
tapi no giliran saya langsung tak di panggil..


pelik jugak..suruhlah encik tunang pergi check..sbb saye dah naik bosan dah
rupenye.. untuk hiv test.. bilik lain..mmg x kan di panggil nombornye =,="
jenuh je sy tunggu 
(en tunang pun bising)
hihihi...
lps je amik darah..
10 minit kemudian terus dapat result...
hohoho.. private n confidential okayyy..
dapat result hari tu jugak..
x payah tunggu 2 minggu..miahahaha..
untunglah..

untuk negeri lain, saya tak tahu..
untuk negeri selangor
si suami dulu amik HIV test di klinik swasta.. kene bayar RM30 je..
x silap 2 or 3 hari dia dah amik resultnye..
kan abg kan...? betul x ayang tulis tentang hiv test abg..hehehee


so dah setle untuk hiv test..yeayyyyy.....tggl submit saje..
bagi yang negeri johor ade lagi proses yang kene tempuhi..
iaitu

interview........

  tunggu la sampai klinik tu tutup..mmg tak dapat la result hiv test tu..hihih

No comments:

Post a Comment