Monday, March 25, 2013

Solemnization


Assalamualaikum

gile update blog pula rasenye sekarang ni..
hari2 mahu update..
walaupun xde orang nak bace..

tapi ade saya kisah?
saya tahu saya ade permbaca setia..

so...

bab nikah dah abis..
kite pergi ke bab..persandingan...

#bunyi kompang please...

kompang di palu pengantin baru..
duduk seorang tersimpul malu..

ahaiiiiii..
wah rase mcm nak naik pelamin lagi la pulak.

okay...

okay ..mari saya terangkan secara ringkasnya tentang majlis saya..

memandangkan saya seorang yang simple dimple..
everything saya nak yang jimat means murah n vry worth..ok...

so ..

pink is not my choice colour for our wedding yeah..
evrything is just coincidence..
tidak melibatkan tiru meniru or whatevAA...
colour pink mmg totally out of my choice..
y?
it's look like too girlly..huhuh

then

perancangan awal:
 tema : sakura

so sakura melibatkan colour pink,brown,white...
it's combination colour..

i dont know how..
when something happen at the last minutes..
i'm canceled the brindal..
keje gilakkk ini pengantin..
menangis kauuuuuuuuuu kat ofis..
mahu x stress..
i dont know who hv to blame?
me or her?
kite cerite benda ni kat entry lain okay..
bikin kacau saje

so
bile dah cancel..
terpaksalah di teruskan jugak
cume bezanya xde la combination 3 kaler..
saya terpaksa jugak amik colour pink because of cat kaler umah saya pink n purple..
so tema saya ialah kaler pink n purple la..
hahahha...
itulah sebnarnya asal usul tema kaler wedding saya..
amik kauuuu....
cat kaler umah sendiri jadi inspirasi majlis perkahwinan sendiri..
hebat ke tidakkkkk saya niiii....

so baju2 yang saya pakai di pilih oleh ofismate saya..
kak mai n noly...
dorang pun x lame lagi mengikut jejak langkah saya..
alhamdulilah...
mudah- mudahan di permudahkan..

so thanks sgt kat dorang yang selalu tolong saya time saya susah..

jom kite merentas gambar2 yang saya dah upload ni..

so mekap oleh phad..
natural, soft n x berat kat muke saya..
yang penting x tebal..
love it much..











macam model gitewwww...
ohhh...haruslah tidak...
gaya2 tersebut di suruh oleh kameraman...
seyes saya malu...
bukannn..bukan...
seyes ...saya SANGAT malu...

saya bukan seorang yang camwhore


bakal pengantin lelaki dan si pengapit...
dah siap pun...


tempat bersanggah di rumah nenek sedara saya..



itu semua toll pt hj karim lapisan pertama..
budak2 ni nak cari duit tabung..
suke tengok dorang...
i dont expected yang dorang punye ramai..
x sangka kan..kan..kan..
dalam hati..(bangkrap la laki aku)



pemuda2 kompang yang di import dari pt mohyat..
thanks yahhh...
suke dengar bunyi kompang..
dari kecik2 sampai skrg..
dah kawen pun masih suke dengar bunyi kompang..
sebab?

okay...bocor rahsia serta merta..
masa kecik2 kalau bunyi kompang je mesti berangan kawen dgn anak raja..
kat atas pelamin menanti si anak raja duduk sebelah..
omg.. mmg kuat berangan aku dulu..
bile dah besar pulak..
same juga...
asal bunyi kompang..
mesti tersenyum sendiri..
then fikiran melayang...
melayang kemane lagi..?
kalau bukan kat pelamin di samping en. nazli..
hahhaha...
lawak giler kan..
abis lahhhhh lepas ni kena bahan dgn laki ku


okay... dah stand by..\
nak gerak dah..

okay...nampak tak ape yang kurang?

payung ......!!!!!
mencacatkan keadaan..haishhhh...
phatttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sepertimana yang saya cakap..
phat ni mmg terbaik..
tapi semua bende dia lupe..

nasib baik mekap lawa..
boleh dimaafkanlah jugak..
walaupun....grrrrrrrrrrrr...
ok.
sabar.



pengapit masih single..
sape nak..boleh bagitahu saya..
saye boleh suruh laki saya kenenkan...
iklan percume disini..





maka...sampailah sudah toll pt hj karimm...
ha ..kan...
dah nampak macam nak berperang plak dah saya tengok..
si raja mahu menembusi benteng pertahanan dgn memberi duit toll..




saya suke pic ni.
terima kasihh.




okay..babtol di pelamin lupe nak masukkan..
x pe lah..skip banyak cerite..
baru lah cepat abis..

mase saya diatas pelamin...kipas menutup muka,..
sesi duit bukak kipas pun bermula..
mak aihhhh,,,
lame gile2..
lagi spoil bile si suami letak semuanye duit seringgit..
grrrrrr....dlm hati sudah anginnnn...
boleh pulak duit bukak kipas tu dia baginye seringgit2..
jenuh pengapit aku nak kira,..
di sebabkan saya dah malas ..
lame sangat..
saya redha je la...
bukak je kipas...
wahhhhhhh...
weeii..bukak je la kipas...aku dah x sabaar nak tgk laki aku..
gilerrr la...hati aku dah ckp mcm tu..

automatik hati saya berkata2..
hati ni rase cair sgt bile si suami segak pakai baju purple tu,,,
sesuai sangat dengan dia...

nak tahu hati saya cakap ape.?

"Ya Allah..hensemnya laki aku....hahhaha"

saya x tipu.,..

hati saya cair gile tengok muke dia...
berseri2...




we are together..

love u sayang..


with all friends...
thanks buddy sebab datang majlis


okay...dah kenal kan siapakah gerangan wanita ini..
ibu mertuaku la..
dan ibu suamiku..










ini mak saya...
mude kan?
cantikkan?
tapi sayang seribu kali sayang...
cameraman nak amik gambar..
boleh plak dia telengkan kepala...
grrrrrrr.....suke spoilkan gambar yang pernuh dgn sweeet memories






we're family..
so 3 boys and 3 girls..
we gonna fight each other after this..


family sebalah suami..
suami saya ade 6 orang adik beradik..
meriahkan,.?
saya suke..

saya harap dorang boleh terima saya sedanya...
saya banyak kekurangan..
saya tahu..
saya x pandai amik hati semua orang...
itu lah diri saya...
tapi kadang2 ade jugak saya hipokrit,..
yelah..nak jage air muka suami..

ape pun...semoga kebahagian akan sampai ke akhir hayat..

ok disebabkan saya malas..
esok2 saya upload bab outdoor...






 cinta kamu sehingga hujung nyawa






No comments:

Post a Comment