Sunday, April 28, 2013

oh..oh..senang kah hati.?

assalammualaikum..

hye!
morning!
seawal jam 8.30 pagi ye saya sudah mula meng"update" blog..
while im waiting my hubby balik dari keje mari la kite berblogging2.
x tahu nak buat ape
kemas rumah pun sudah...
basuh baju pun sudah..
tinggal tunggu nak sidai saje..
then nak buat ape ye?
kemas bilik pun sudah..
nak buat sarapan..?
metua tengah masak..
x tolong ke dayah oi?
=( kite x pandai masak ler..
hahah.. bukan x nak tolong...
nak tolong..
tapi bile nak tolong...
tengok..tengok.. semua bahan2 untuk buat breakfast ibu dah pun siapkan..
so x kan saya nak tengok saje..
huhuhu....

oh .. senang kah hidup?
duduk rumah metua..
sebenarnya tak ade lah mengerikan sangat kan duduk rumah metua?
kalau tak pandai masak.. belajar la memasak dgn metua...
kalau tak reti masak at least bantu la dorang masak..
life is simple..
but please be yrself..
tak perlu kot nak membantu sekadar untuk membodek..
bantu kena ikhlas..
kalau macam saya..
if metua masak, then semua bahan dah siap
saya x kan kacau dah..
so sy more prefer mengemas rumah..
contoh: menyapu...
basuh pinggan..
so saya tak kacau ibu memasak..
senang kan?
x payah la kite nak tolong bende yang dah siap...
kalau mcam saya.. saya akan tanya 
ibu masak ape?
ade ape2 tak nak daya tolong?
kalau dia kate xde ape2..
buat lah keje lain..
senang kan?
ye ...dulu saya sangat takut hidup dengan metua..
maklumlah ..ramai orang yang berpengalaman yang mempunyai pendapat masing2 pada metua dorang..
tak salah..
setiap orang ade bezanya..
alhamdululah..metua saya sgt ok..
but.
behind me
saya malas nak fikir terlalu banyak... bukan ape,,
x nak kusutkan kepala dengan memikirkan apa yang orang fikir tentang kite..
so be +ve.
kadang2 orang tu x ckp ape pun ttg kite..
tapi kite ni yang lebih emmikirkannya..
so be urself..
bagi saya..
saya buat ape yang saya nak buat seikhlas hati
dan saya malas nak pike dengan orang2 yang x tahu ttg life saya tapi nak komplain yang bukan2..
as long as.. i hv husband yang sangat percayakan dan sayangkan saya..
itu sudah cukup.




Monday, April 22, 2013

#b.o.r.i.n.g

assalamualaikum

hi,
 it hv bn a long time i do not update my blog.. oh yeah? maybe?
recently, im quiet bz...(jaga suami yang jauh)
so actually i dont have any idea to update my blog..(true)
but my finger tips seems wanted me to type whatever story here..

Actually i have a lot of stories in my mind..
not here..
i love to collect all of the stories in my mind  till i forgot to write here..(actually im a lazy gurl)
hahha...
.
.
.
.
.
.
hurmmmm...what should i write now? (im blurr)
i dont have mood to write..
i dont have much time to write too,,,
.
.
.
but i think i have to write at least one story here..

for example :

fyi, now im a full housewife..
i was resigned a week ago..
after resigned, me and my husband going to melaka ...
we spending  time together ..

hurmmmm...gtg..
boring..
rase macam mahu balik selangor malam ini jugaaa....