Monday, October 26, 2015

Caliph supplement

Bismillahirahmanirrahim

Pernah dgr kan supplement caliph
As a parents bukan senang2 je nak bg anak supplement
Yela..  Kite tak tahu kandungan supplement tu ape..
Dah lame saya cari utk nadiem
So..  Skrg dah jumpe..

Caliph jawapannya..

Bukan senang saya nak terus beli.
Google selama sebulan tau..
Nak tahu bagus ke x bagus
Kang kalau beli kang anak tak minum rugi duit..

Seram la jgk kann...
But lega la jugak..  Mula2 dia x nak
Then masuk hari ke2 trus sdp je dia minum

Nadiem tak suka susu formula
Thats y saya kena cari something supplement yang boleh cover balik vitamin yang diperlukan dlm bdn

Mak mana yang x nak anak cerdik
Saya cuma usaha utk anak saya cerdik akan dtg.
Yang selainnye Allah yang tentukan

Saya rase caliph ni bagus utk minda
So saya nak sebarkan
Benda baik mst kena kongsi

Kalau ada yang minat
Boleh la beli dgn saya

Saya jual harga promosi rm65 termasuk postage untuk 10 kotak pertama sahaja


Siapa nak boleh whatsaap saya


0196497657

Saturday, October 24, 2015

Caliph supplement untuk nadiem

Bismillahirahmanirahim 



Pagi tadi sebelum pergi keje
Mmg siapkan makan minum anak dgn husband
Pagi ni bonda masakkan utk nadiem jemput2 manis
Nadiem suka
Tapi sebelum makan.
Saya akan suapkan nadiem caliph dulu
Dia suka rasanya
Saya pun suka..  Rasa macam kurma and kismis..
Sedappp....
Hari ni genap seminggu bonda belikan nadiem caliph..
Nak tahu testimoni untuk nadiem?  Nanti dulu la...  

tggu post yang akan datang ye..

 


Saturday, September 19, 2015

Impian

Semua orang ade impian.  Semua org ade cita2.
Saya? 
Pun ada.
Nak tahu?
1. Married
2. Anak
3. Rumah
4. Career
Yes...  1 2 3 i already got it.  My dream come true.  No 4. Sya Lebih utama career yg bergaji tinggi..if future ade better offer,  i will grab it..  Hahaha... 
Fine... Jangan ingat ape yg saya peroleh ni senang saje dapat.  Saya cari.  Saya usaha.  Baru saya dapat.
Susah saya.. Semua tak tahu
Senang saya..  Bila saya dah ada.  Semua org nampak. Org ingt saya org senang..
Hye..  Guys n ladies there.. ..  Dont judge me okay
Saya pun ingin kaya..  Seperti org kaya di luar sane..
Tapi saya rase saya lebih suke hidup saya yang mcm ni.
Kaya tak kaya
Miskin pun x miskin
Itu hidup saya.
Brg branded bukan minat saya..
Tp kalau saya nak..  Saya akan cube dapatkan
Amalan saya..
Sesekali.  Just want to give myself rewards..
Itu saja..
This years rumah...  The big dreams being true...  Next year dream?
  In my head,  in my plan...
Insyaallah will be listing here..

Saturday, August 15, 2015

Oficce internal open house

I have been working almost 5 months here after resignation from previous company.

Resignation due of malas....  Hahha..

They arw my office mate..

So sporting.. So crazy and so kuat makan

Hemangioma semakin membesar

Assalamualaikum

Agak sibuk sekarang ni..
tak ade masa dan tak ade mood nak meng'update' cerita tentang nadiem..

sekarang baru nak ade mood,
maklum lah keje dah siap..
hehhehe..
saya nak throwback masa nadiem sebulan..
dalam masa sebulan ..
kesan merah atas kelopak mata nadiem semakin membesar..
saya mula risau..
saya masih tak tahu ape punca dan ape nama penyakitnye..

nadiem susah nak buka mata..
kesian...
atas desakan pakcik n makcik saya.. saya pun terus refer pakar di HSA.
saya memang dah tak sanggup nak tunggu apoinment saya buat di hospital pontian.

so saya refer di HSA.
buat appoinment for the first time.
dalam keadaan pantang lagi, saya drive sendiri. bawa mak dan nadiem.
suami dah balik selangor,
kami dapat tarikh appoinment untuk minggu depan.

so next week saya dan husband datang.
bertabahlah sebab memang kena tunggu lama.
So, bila turn giliran saya...
jumpe doktor..
bila saya tunjuk je mata anak saya,
trus dia cakap.

" you have admit ward today"

this is hemangioma strawberry...

perasaan?

sedih...
lemah...
speechless... hanya tuhan saja yang tahu ape saya rasa.

Tapi lepas doktor give all explanation, kami ada sikit lega...

will be continue...................



 bonda love you nadiem

Wednesday, May 27, 2015

Ini Cerita tentang Nadiem dan Hemangioma Strawbery


Assalamualaikum,hari ini nak bercerita ttg anak saya,
Nadiem,..
Lahirnya nadiem ada kisah tersendiri,
Tak ramai yang tahu cerita nadiem, 
Cerita kami sekeluarga, 

Pernah dengar tentang hemangioma strawberry, 
Saya pun x tahu maksudnye yg spesifik tu ape.. awak semua boleh google..  Bukan ape.. Saya takut ape yg saya fhm x sama dengan fakta sains, Yg saya tahu ketumbuhan yg x memberhaya, boleh di ubati dan boleh hilang dengan sendiri, 
Puncanya memang sukar utk di kenalpasti, 

Ceritanya begini, 
Nadiem lahir pada 5 feb 2014
Now,  he's 15months. 

Kita throw back semasa nadiem umur 1 hari ye.. 
Selepas nadiem lahir, 
Saya perasan ade seperti bende merah di bahagian kelopak mata seblah kanan.. 
Bende merah tu x besar, (rujuk gambar) 
Mcm garisan kene cakar, saya tertanya2 jgk, 
Kenapa dgn mata anak saya, 
Sama ada terjadi mase kelahiran atau semulajadi, 

Saya bimbang,  saya tanya doktor, 
Dia bagitahu benda ni dia x dpt kenalpasti pd ms skrg,
Dia suruh saya follow up dengan pakar. 
Doktor tu dah buatkan appoinment
Agak lama jgk la appoiment tu, 
Sbb dktr pakar akn dtg sebulan sekali saje  

Selepas keadaan sy and baby ok, 
Kami di benarkan pulang, 

Semakin hari saya nampak, 
Garisan kecik dikelompak mata anak saya makin besar, 
Saya dah mula risau, 
Bila nadiem nk bukak mata macam berat je, 
Kesiann sgt, 
Saya mule berfikir yg bukan2, 
Menyalahkan diri sendiri tidak jaga diri mase mengandung, 

Emosi saya x tenteram, 
Saya menangis tgk anak saya mcm tu, 
Oleh kerana tak tahan dan takut benda tu semakin bsr, 
Dan mnghalang penglihatan dia

Dan atas desakan dan pertolongan pakcik saya, 
Saya trus pergi ke hospital pakar hospital sultanah aminah (HSA)  
Kebetulan pakcik saya bekerja sbg dktr di situ, 
Jadi dapat lah dia tolong saya buat appoiment baru dgn dktr paed minggu depan, 

Tak ape lah.. 
Demi anak bonda sanggup buat ape saje, 
Time tu saya masih berpantang lagi, 
Luke dah elok sepenuhnya, 
Tapi badan masih lemah.. 


Bersambunggg...... 


Ini yg dinamakan hemangioma strawberry,


Kasihkan nadiem harraz,bonda berkorban

Saturday, May 23, 2015

Teh uncang dan teh o

Pagi tadi, 
Saya buat teh o untuk breakfast,
Saya biarkan teh o panas tanpa tutup, 
Saya jgk biarkan botol simpan teh uncang tanpa tutup, 
But i did notice pada nadiem dont touch the jug becoz panas. 
Yes..  He understand, 
Masa tu saya sdg tgk jemput2 sy, 
Takut hangus, 
Tak sampai 1 minit, 
I notice nadiem masukkan uncang teh o dlm jug teh o td,

I trus jerit stop..... 
Hurmm.  I dtg..  I tgk.. Cume dpt selamatkan 2 uncang saje.. 
Yg lain dah basah kat dlm jug teh o tu,

Bijaknye nadiem, 
Fine..  Bonda salah sebab bonda x close the cover of bottle teh uncang tu. 
Rase diri ini kurang pandai bile face dengan budak 15 bulan..

Sel nadiem berhubung lebih pantas dr bonda ni..
Oh..  Anak.. 

First Posting For Year 2015

Assalamualaikum,

Hari ini...
Saya tergerak hati nak open semula blog ni,
mungkin terlampau banyak kenangan dalam ni.
mungkin ingin berkongsi semua cerita di dunia.
Bukan ingin menunjuk,
tetapi hanya ingin bercerita.

Wasalam



Cerita kami baru bermula. Bonda.Nadiem.Walid