Thursday, May 26, 2016

Nak Buat Braces ..yang murah ?

Asslamualaikum..

semua cerita dalam blog saya ni berasal dari pengalaman..
so kali ni nak cerita pasal braces,,
1 of my mission is nak buat braces
ini aadalah impian,cita2 dan misi..
hahha...

dah lama sebenarnya pasang niat nak pasang braces..
dari zaman anak dara..
tapi sampai sekarang hasrat tak tercapai..

tang manenya nak sempat..
masa bujang anak dara tengah belajar
belajar plak dekat nun jauh di sintok
orang belajar mane la ade duit
duit pun duit PTPTN..

itu lah duit yang menyara aku tanpa susahkan mak abah aku
alhamdulilah..dapat lah degree..
dah dapat degree..dapat la kerja..
dah kerja tapi tak reti nak bayar hutang PTPTN.
ape la kan,...
ok..my bad..

so.. bila dah dapat kerja.. sibuk plak kumpul duit nak kawen
bila dah kawen nak ada anak..nak ada rumah
sibuk plak nak simpan duit untuk anak..nak bayar rumah

so banyak betul kemahuan,,
sampai skrg tak tercapai cita2..

bila la nak tercapai cita2 ku ini..

awal tahun itu hari dah pasang niat dah..
survey dah tiap2 klinik area banting..
macam2 harga pun ye..

so nanti saya update ye ape yang saya dah servey..
i will ensure my dream comes true..

yeahh.. dah lame dah tertunda..
berkurun..dari bebudak jadi anak dara dan jadi mak orang

smpai skrg tak dapat lagi buat.

maklumlah nak buat braces pun ongkosnye mahal..
so tunggu ye saya update..

tata.



No comments:

Post a Comment